Početna Magazin Godine Horoskop za četvrtak, 5. mart 2015. godine

Horoskop za četvrtak, 5. mart 2015. godine

Horoskop za četvrtak, 5. mart 2015. godine

Današnji dan obeležava Uštap u Devici, ali je tu još uvek značajna energija vatrenih znaka, a pridružuje joj se i kardinalna energija.

Devica nije ni vatreni ni kardinalni znak. Ali su i Mesec i Sunce (čiji odnos – opozicija, dovodi do stvaranja Punog meseca) prepleli svoj uticaj sa uticajem planeta u ovim znacima. Stvari će morati da se preispitaju, moraćemo da se prilagodimo situaciji.

Uz adekvatno prilagođavanje, dobijamo dobre uslove da silinu vatre i kardinalnog zamajca prizemljimo i iskoristimo pre nego što se rasprši ili eksplodira. Samo pažljivo.

Danas će Pluton iz Jarca zasmetati Veneri u Ovnu, a nedaleko od nje, Mars preko kontakta sa osom mesečevih čvorova uvlači i Vagu u današnju priču. Kad su odnosi u pitanju, sve što je labavo i loše postavljeno, današnji dan teži da sruši. Dakle, ako niste raščistili prethodnih dana, danas bi moglo da pukne uz prasak.

I ovo se ne odnosi samo na ljubavne odnose. Itekako bi moglo da dođe do pucanja raznih poslovnih veza.

Jupiter koji u ovom periodu obilato širi optimizam, inkonjukcijom sa Suncem ukazuje da je zaista potrebno snažno delovanje u pravcu ispunjenja planova, ali nas ovaj odnos upozorava i da je potrebno da zadržimo sopstveni kurs u daljem prodoru. Ne treba da nas odvuku drugi putevi na kraju kojih je cilj koji nama ne donosi ispunjenje. To što nešto možemo, ne znači i da treba da uradimo.

I to nas onda i seti: ovo Sunce je u altruitičkim Ribama, a Mesec u požrtvovanoj Devici. Delite uspeh sa drugima. Pomozite drugima na njihovom putu.

Pluton daje jačinu Mesecu u Devici. Detalji, ali i intuitivno shvatanje suštine. Sposobnost da se drugi uvere u “našu stvar”. Perfekcionista koji magnetski privlači.

Ona energija koja nas nagoni da prečistimo odnose, podržana je samom prirodom Punog meseca. Jer Pun mesec uvek donosi kulminaciju.

Ali je i svaki završetak početak nove priče. A od današnjeg Uštapa, iako na prvi pogled deluje komplikovano i zahtevno, možemo očekivati povlačenje jasne granice i udaranje čvrstih temelja onih kula koje ovih dana zidasmo u vazduhu.

Samo treba imati u vidu da se kuminacija ne stvara ni iz čega. Ona dolazi na kraju, pošto smo se dobrano naradili. Oni koji su uživali u sanjarenju o mogućem, ali nisu ništa radili, danas će verovatno osetiti samo pražnjenje energije, ali sami neće imati nikakve koristi od nje.

Vredni i usmereni ka cilju narednih dana bi mogli da vide konkretizaciju svojih napora. Za razliku od bleštave energije koja nam sve i svašta obećava ovih dana, ovi konkretni rezultati neće biti od one iskričave vrste koja oduševljava, ali će biti značajni kao stabilan temelj za dalje građenje snova.

Dugotrajni astrološki uticaji: