Početna Magazin Godine Horoskop za petak, 8. maj 2015. godine

Horoskop za petak, 8. maj 2015. godine

Horoskop za petak, 8. maj 2015. godine

O petku, sasvim pozitivnom danu, ali i o periodu Venerinog ovogodišnjeg boravka u znaku Raka…

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Pre nego što se završi prvi sat petka, 8. maja, Venera će iz Blizanaca preći u znak Raka. Na suprotnoj strani Zodijaka, u Jarcu, nalazi se Mesec. Dva nebeska tela koja simbolizuju ženski princip suprotstavljena su jedan drugom. Kao na klackalici.

Pritom, Mesec je vladar Raka, znaka u koji Venera ulazi. Nije baš dobro kada domaćin popreko gleda svog gosta.

Srećom, u Srbiji je noć dok traju ova odmeravanja Venere i Meseca. Ako ste noćna ptica, ne ljutite dame. Za dame, u noćnom životu: ne primajte sve srcu noćas. Sačekajte jutro, naspavajte se, pa onda odlučite ima li mesta za ljutnju.

Dan bi, naprotiv, trebalo da bude sasvim prijatan, dobar za sve vrste delatnosti. Danas spremno delujemo, završavamo poslove bez mnogo razmišljanja.

Ako radite za vikend, potrudite se da danas završite što više poslovnih zadataka, naročito ako je potrebno o nečemu razmisliti i doneti sud, ako je potrebno da nešto odlučite. Nemojte odluke ostavljati za sutra. U ovom slučaju, sutrašnji dan neće doneti bolji uvid u situaciju.

Što se emotivne strane tiče, u većini stabilnih i dugotrajnih veza, neće biti nikakvih problema. Ali kod novih veza, treba voditi računa da se ego ne postavi kao prepreka njihovom učvršćivanju. Takođe, danas bi moglo da se oseti da jedna ili obe strane kalkulišu. To nikada nije prijatno saznanje ako u vezu ulazite srcem.

Međutim, petak veče i vikend koji sledi trebalo bi proglasiti za tajmaut period. Teško razlučujemo šta je informacija, a šta uobrazilja.

U nedelju nas čeka jedan otrežnjujući aspekt i njega bismo mogli da iskoristimo za pronalaženje čvrstog oslonca u sagledavanju situacije, pa bismo, nakon toga, od ponedeljka, mogli reagovati bolje bez obzira da li ćemo rešiti da radimo na učvršćivanju ili raščišćavanju.

Venera u Raku (8. maj – 5. jun 2015. godine)

Venera će u Raku ostati do 5. juna. Tokom njenog ovogodišnjeg boravka u ovom znaku, Merkur će, usled svog retrogradnog hoda, sve vreme biti u Blizanacima. U ovom znaku mu se, već 12. maja, priključuje Mars.

Tokom nekoliko dana tokom kojih će Venera biti u Raku, a Mars u Biku (8. – 12. maja), moglo bi biti više senzualnosti oko nas, ali je pitanje koliko ćemo moći da uživamo u njoj jer Saturn preispituje Veneru, spremajući sukob sa Marsom.

Senzualnost pod ovakvim pritiskom može prijati samo umetnicima (profesionalnim ili pritajenim, neotkrivenim). Većina će želeti da se bavi drugim stvarima.

Venera u Raku traži pripadnost i sigurnost. Njoj je sigurnost potrebna kako u vezama, tako i kada su u pitanju finansije.

Možda ćemo biti više posesivni, možda ćemo reagovati emotivnije, ali nikako nećemo biti povučeni niti pasivni. Sama Venera u Raku zahteva akciju da bi se zaštitila i emotivno i materijalno, a Merkur i Mars u Blizancima će joj omogućiti širok poligon delovanja.

Mogli bismo otkriti i da je veći broj ljudi nego što smo pretpostavljali sposoban za empatiju.

Možda ćemo tokom ovih dana proširiti krug bliskih prijatelja. Naročito nakon 19. maja, kada Merkur krene retrogradno, moguće je da iskrsnu prijateljstva iz detinjstva (tako dragog Raku), kao i da se obnovi veza sa nekim starim znacima.

Naznake susreta bismo mogli dobiti koji dan ranije, u vreme kvadrata sa Severnim mesečevim čvorom.

Romantične veze imaće kako dubinu osećaja, tako i širinu zajedničkih interesovanja. Treba voditi računa da se ne prenagli oko 25. maja kada Venera bude obrazovala kvadrat sa Uranom. Osoba koja bi nas tad oborila sa nogu, mogla bi biti nešto sasvim drugo od onog što smo očekivali.

Par dana kasnije, 27. maja, imaćemo dobru podršku za zaceljivanje rana, jer će Hiron iz Riba podržati Veneru. Ali je mnogo bolje da taj uticaj iskoristimo npr. za otkrivanje onoga čemu istinski težimo ili, čak za pronalaženje novih puteva utvrđivanja sopstvene materijalne sigurnosti.

Inače bi, nešto ranije, 22. maja, u vreme opozicije Venere i Plutona, finansije mogle biti uzdrmane i stavljene pod lupu. Možda ćemo morati da se odreknemo nečega da bismo nešto dobili.

Već 10. maja, retrogradni Saturn u Strelcu zahteva da se preuzme odgovornost za sopstvenu sigurnost.

Maj mesec nam pruža mogućnost da zbirnemo sebe i svoje, samo moramo biti spremni na samokritiku i na menjanje utvrđenog pravca.

Ljubav ima velike šanse. Osećanja su naglašena, ali i potreba da se komunicira. Ako iskombinujemo jedno i drugo, kočnice koje će se javljati tokom meseca iskoristimo kao mesta provere, mogli bismo da ojačamo postojeću vezu ili da započnemo novu.

Dugotrajni astrološki uticaji: