Početna Magazin Godine Horoskop za ponedeljak, 11. maj 2015. godine

Horoskop za ponedeljak, 11. maj 2015. godine

Horoskop za ponedeljak, 11. maj 2015. godine

Imamo slobodu da budemo ono što jesmo, ali mogućnost biranja pravca donosi stres. Srećom, dobijamo i podršku i utehu.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Danas, u 12 i 36, imamo Poslednju mesečevu četvrt u Vodoliji. Ona se obrazuje tako što Sunce iz znaka Bika pravi kvadrat sa Mesecom u Vodoliji.

Mesec pre toga dobija podršku od Urana, planete koja je vladalac Vodolije – znaka u kome je sad Mesec, a Sunce danas dobija podršku od Hirona iz Riba. Bik i Vodolija su fiksni znaci, te tako danas imamo Poslednju mesečevu četvrt kao nosioca fiksne energije.

Poslednja četvrt uvek nosi sa sobom napetost – napetost jer treba sprovesti plan Mladog meseca do kraja. Sad treba da odlučimo čega se treba odreći, a za šta boriti. Kojim putem nastavljamo?

Fiksna energija utiče na našu rešenost i čak tvrdoglavost. Ne okleva se kada je u pitanju borba za održanje datog kursa ili očuvanje osvojene pozicije.

Ali, moglo bi biti nepredviđenih situacija koje zahtevaju ili bar savetuju korigovanje plana. To se već teže radi sa fiksnim znacima.

Danas bismo, tako, mogli da se nađemo u dilemi: sigurnost poznatog koje utvrđujemo ili šansa za veći učinak na manje poznatom terenu? Prilagodite ovo svojoj situaciji – primenljivo je na bilo koju sferu života.

Ovde nema sukoba sa drugima, ovo je tenzija koja nastaje u nama zbog nas. Danas bi odnosi trebalo da budu prilično dobri.

Misli se roje i prenose brzo od čoveka do čoveka. Komunikacija je laka, ali i prilično smela. Mnogi bi danas mogli biti otvoreniji i sigurniji u svoje stavove. Ali tuđe mišljenje se poštuje.

Veoma je važna podrška koju dobijamo danas. Ta podrška može doći i od osoba od kojih bismo pomoć uvek i u svakoj situaciji očekivali, ali i sa sasvim neočekivane strane. Pružamo i dobijamo podršku jer ono za šta se zalažemo, borimo, na čemu radimo, vredi.

Budite smeli da zakoračite u pravcu za koji ste prelomili da je ispravan. Možete i sami, ali velika je verovatnoća da ćete naći „pomoć na putu“.

Dugotrajni astrološki uticaji: