Početna Magazin Godine Horoskop za sredu, 6. maj 2015. godine

Horoskop za sredu, 6. maj 2015. godine

Horoskop za sredu, 6. maj 2015. godine

Dan deluje podsticajno na jačanje statusa, autoriteta, na poslovne uspehe i na proboje u delatnosti kojom se bavimo.

Fotografija iz filma „Zlatna jesen

Kao neuobičajena smena hladnih i toplih dana ovog proleća, tako se i jučerašnji i današnji dan veoma razlikuju. Neuobičajeno. Jer retko imamo čiste granice između atmosfere dva dana budući da se uplivi astroloških dešavanja mešaju.

Juče pak, pozitivnu energiju današnjeg dana verovatno većina nije uspela da oseti, a uticaj glavnog aspekta ove sedmice – današnjeg trigona između Sunca u Biku i retrogradnog Plutona u Jarcu, od onih koji su ga osetili, mnogi su negativno izrazili, jačanjem svoje nauštrb volje drugih.

Ovaj aspekt je, međutim, veoma pozitivan kada se pravilno koristi, a ova sreda je postavila scenu tako da većina može da uživa u njemu.

Mesec, koji daje osnovni ton atmosferi svakog dana, danas jeste, u osvit dana, malo zbunjen pod uticajem Neptuna iz Riba, a uveče ga Lilit iz Device upozorava da se kloni situacija koje mu ne prijaju.

Međutim, jutarnja zbunjenost će brzo proći, neki je neće ni primetiti, već će je ostaviti u snovima koji su prethodili danu. Do večeri će većina biti ispunjena dobrom energijom, te će retko ko osetiti zebnju pred eventualnom neprijatnošću na koju želi da uputi Lilit.

Mesec u Strelcu, daje osnovni ton danu stvarajući pozitivne trigone sa Jupiterom u Lavu i Uranom u Ovnu. Ova konfiguracija će se formirati još par puta, sve do sredine jula. Ona nam obećava više optimizma i jačanje pomalo utišane nade.

Krajem juna, dobićemo posebno jaku dozu smelosti zasnovane na veri u bolje sutra. Ovaj dan jača tu veru ujedno nam pružajući i uvid u naše sopstvene, zaboravljene snage.

Naime, Sunce i Pluton u ovoj kombinaciji nude snagu volje, rešenost da se uspe. Gde god da ste naumili, danas slobodno i sigurno zakoračite.

Ovaj aspekt bi mogao doneti finansijsku dobit, ali pre svega deluje podsticajno na jačanje statusa, autoriteta, na poslovne uspehe i na proboje u delatnosti kojom se neko bavi.

U kombinaciji sa Uštapom u Škorpiji (v. Horoskop za ponedeljak i Astrološki pregled), mogao bi nas odvesti daleko ili nam pomoći da finiširamo odavno započeto na najbolji i nama najkorisniji mogući način.

Treba samo voditi računa da nas osećaj moći ne zavede i da ne zagrizemo više nego što smo u stanju da sažvaćemo.

Inače, ako biste pod uticajem današnjeg dana rešili da započnete nešto, da se pokrenete u nekom novom pravcu, dobro bi bilo da to bude nešto što ste od ranije planirali.

Jer ove nedelje nismo u stanju da rasuđujemo najbolje, te nije najbolji trenutak da reagujemo na osnovu podataka koje sada dobijamo i podstaknuti samo novootkrivenom snagom u sebi.

Ali zato, ako smo već ranije ispitali teren, samo nismo smogli hrabrosti ili nismo bili u prilici, sada možemo sa velikom sigurnošću da napravimo prvi korak.

Proverite da li imate Mesec, lične planete ili uglove (Asc/Dsc, MC/IC) na sredini zemljanih znakova: Bika, Device i Jarca. Ako imate, veće su verovatnoće da ćete ovaj upliv osetiti i veća je grehota ako ne pokušate da ga iskoristite.

Ukoliko nemate urađenu natalnu kartu, možete je jednostavno, brzo i lako uraditi na linku ovde.

Naravno, poseban uticaj ovog trigona osetiće oni koji na sredini zemljanih znakova imaju Sunce, tj. Bikovi rođeni od 1. do 11. maja, Device rođene od 3. do 13. septembra i Jarčevi rođeni od 1. do 11. januara.

Dugotrajni astrološki uticaji: