Početna Magazin Godine Horoskop za ponedeljak, 4. maj 2015. godine

Horoskop za ponedeljak, 4. maj 2015. godine

Horoskop za ponedeljak, 4. maj 2015. godine

Bitno je raditi na sebi i neprestano se nadgrađivati. Kroz kontinuirani rad, naredne dve sedmice bismo mogli da doživimo vrhunac koji priželjkujemo.

Dvadeset minuta nakon izlaska Sunca, u 5 sati i 42 minuta, nad Srbijom će biti obrazovan Uštap u Škorpiji. Dakle, Sunce u Biku nalaziće se nasuprot Mesecu u Škorpiji. Između ova dva Svetla, na 90 stepeni od svakog od njih, nalazi se Jupiter u Lavu.

Ova konfiguracija će obeležiti ovaj ponedeljak, ali i naredne dve sedmice.

Uštap u Škorpiji označava tačku kulminacije, završetaka koji su na neki način povezani sa duboko intimnim i transformišućim energijama u pojedincu.

Pluton, koji je prirodan vladar Škorpije, pa samim tim i ove lunacije, obrazuje protočne aspekte: sekstil sa Mesecom i trigon sa Suncem. Time ih dodatno osnažuje i jača škorpionski način obrađivanja tema ovog i dana pred nama: intenzivno, strastveno, pronicljivo, opsesivno, nepopustljivo, manipulativno…

Jupiter, koji obrazuje skoro tačan kvadrat sa Mesecom i Suncem, jeste planeta kojoj se uglavnom radujemo jer donosi optimizam i nadu. Ono što je karakteristično za Jupitera jeste i to da on uvećava, širi ono na šta utiče.

A danas utiče na tu intenzivnu i nepopustljivu potrebu da nešto privedemo kraju, da vidimo kraj epizode koji se nama dopada.

Intenzivne strasti retko kad mogu da se pravilno usmere i to malo ko zna da uradi. Zato i jesu: Intenzivne. Strasti.

Veoma je važan i uticaj fiksnog načina delovanja u današnjoj priči. Naime, i Sunce i Mesec, kao i Jupiter, svi se nalaze u fiksnim znacima.

Fiksni znaci utvrđuju, stabilizuju, pa bi ovo dobro došlo u smirivanju strasti. Ali… Ovako ukršteni, snažno zastupljeni, oni doprinose snaženje opsesivnosti i tvrdoglavosti.

Sama priroda kvadrata ukazuje na to da je konflikt u nama, da se odvija unutar pojedinca. Ono što želimo da dovedemo do vrhunca, do kraja, verovatno nailazi na kočnice u nama samima ili mi sami dovodimo do odlaganja time pojačavajući sopstvenu frustraciju.

Ponedeljak će biti prilično silovit dan. Vodite računa da se ne nađete na liniji vatre i obuzdajte sopstvenu potrebu da se konfrontirate.

Ali naredne dve nedelje ne bi uopšte morale biti loše ukoliko prepoznamo svoja ograničenja i shvatimo šta je još potrebno naučiti, šta uraditi kako bismo stvar uspešno, a ne bilo kako, priveli kraju.

Na otpor saznavanju i pravilnom sagledavanju upućuje i opozicija između Merkura u Blizancima i retrogradnog Saturna u Strelcu. Ona je bila tačna dan ranije, ali se njen uticaj oseća i za vreme Uštapa.

Dakle, ne dajte da vas iznervira i zakoči glupost drugih, već se trudite da „izlečite“ glupost u sebi. Bitno je raditi na sebi i neprestano se nadgrađivati. Kroz kontinuirani rad, naredne dve sedmice bismo mogli da doživimo vrhunac koji priželjkujemo.

Bez našeg truda – ništa. Samo isfrustriranost nedovršenim.

Ovaj Uštap najjače deluje na: Bikove rođene od 29. aprila do 9. maja, na Lavove rođene od 1. do 11. avgusta, na Škorpije rođene od 1. do 11. novembra i na Vodolije rođene od 28. januara do 8. februara.

Dugotrajni astrološki uticaji: