Filmska umetnost i umetnost življenja Foto albumi

Film Zlatna jesen

Film “Zlatna jesen” (Herbstgold) je dokumentarni film Jana Tenhavena o petoro atletičara koji se spremaju za Svetsko prvenstvo u Finskoj. Ovim ženama i muškarcima najveći izazov jesu njihove godine – svi imaju od 80 do 100 godina!

Širom sveta, film je odlično prihvaćen i dobio je brojne nagrade. To je film o strasti i želji za životom, film u kome gledamo stogodišnjake sa ambicijom, ambicijom koju čak i uspevaju da ispune.

Ovi ljudi nam pokazuju kako starost nije teret. Nose se sa problemima koji su svojstveni njihovom dobu, ali ne daju da ih oni poraze. Žive život punim plućima.

Jan Tenhaven veruje da su svetu potrebni idoli, stari heroji, kultne ličnosti, mudraci. “Naš svet je danas toliko složen, sve je u pokretu, pa nas gledanje tvrdoglavog Prokša ili ponosite Gabre ohrabruje jer i mi želimo da starimo na taj način”, kaže Tenhaven.

Kako je primećeno u jednom kanadskom časopisu, ako vas ovaj film ne natera da ustanete sa kauča i obujete patike, ništa neće!


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija