Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 30. marta do 6. aprila 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 30. marta do 6. aprila 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 30. marta do 6. aprila 2015. godine

Treba staviti tačku na priču, prethodni završetak nije bio uverljiv pa je priča vraćena na doradu. Evo pomračenja Meseca da nas podseti da je nešto ostalo nezavršeno, nedorečeno.

Fotografija: Novi Zeland, Vir Nakai

Ponovo pričamo o sukobu u kardinalnim znacima, tj. o kvadratu Urana u Ovnu i Plutona u Jarcu – aspektu koji je obeležio prethodnih par godina našeg društva i naših pojedinačnih sudbina (v. link na kraju ovog teksta).

Jeste, poslednji od niza ovih kvadrata je za nama – tresnuo je 17. marta (v. link na kraju ovog teksta). Ali sada imamo pomračenje Meseca, tj. Lunarnu eklipsu koja se dešava na sred Vage i samim tim ponovo pokreće priču koju prežvakavamo ovih godina. Sa razlogom.

Nešto smo prevideli, nešto je ostalo nezavršeno, nedorečeno. Ili smo nekoga zaboravili. Evo sada pomračenja Meseca da nas podseti da vrata nisu dobro zatvorena.

Lunarna eklipsa se dešava u subotu. Ona predstavlja glavni astro događaj ove sedmice, ali ima još važnih, iako manjih, koji čine podlogu za njeno delovanje.

Venera iz Bika pravi dva aspekta: u ponedeljak – trigon sa Plutonom u Jarcu osnažuje osnovne porive, daje želju za lepotom i uživanjem, ali i snagu želje koja prevazilazi prepreke; u četvrtak – sekstil sa Hironom u Ribama ublažiće bol i istaknuti odanost.

Bol mogu itekako naneti reči, a manje ćemo voditi računa o njihovoj oštrini kada Merkur uđe u znak Ovna. To se dešava u utorak, pre zore. Merkurov trigon sa retrogradnim Saturnom u Strelcu, u četvrtak, daje proračunat intenzitet i mogućnost dobrih poslovnih dogovora, ali u intimnim odnosima, proračunatost ne sme da se oseti – jer boli. Zato je tu blagotvoran uticaj Venere da zaštiti i ublaži.

Mars ulazi u znak Bika u utorak, istog dana kada i Merkur u znak Ovna, samo popodne. On će u ovom znaku doprineti stabilizaciji muško-ženskih odnosa. Venera i Mars u Biku usklađuju želje i načine njihovog postizanja. Uživanje u životu je naglašeno, ali i istrajnost u postizanju ciljeva i materijalizovanju prethodnog truda (Venera trigon Pluton).

Samouverenost je jaka ove sedmice. Neko će zahvaljujući tome uspeti tamo gde do juče nije verovao ni da je moguće održati se na istom nivou, a neko će udariti u beton tuđe volje kada pokuša da, zaslepljen sobom, nametne sebe (Sunce u četvtak obrazuje trigon sa retrogradnim Jupiterom u Lavu, a u nedelju kvadrat sa Plutonom u Jarcu).

Lunarna eklipsa često govori o odnosima. Ne moraju to biti odnosi između dve osobe, mogu biti i između dve oblasti života, dve naše osobine, između vrline i poroka… Ali kako je Mesec sada u Vagi veoma je moguće da će mnogi među nama morati da reše nerazrešene međuljudske odnose.

Mnoge će na to naterati iznenadni spoljašnji uticaji (Sunce i Uran u Ovnu nasuprot Mesecu), ali i uticaj preobražaja koji su doživeli u prethodnom periodu svog života (Pluton u Jarcu kvadrat Mesec).

Imamo pozitivan uticaj Jupitera iz Lava da nam pomogne da zadržimo sopstveni i očuvamo integritet druge osobe – koliko je to u našoj moći.

Tajne izbijaju na površinu, osećanja vriju, ali oni koji pošteno postupaju, isplivaće neokaljani. Još jači.

Pomračenja imaju lošu reputaciju odvajkada jer nam ljuljaju svet da bi nas oslobodila tereta. Ali mi često teret ne osećamo, a ne želimo da nam se ustaljenost remeti. Eto uticaja spolja koji nas nagoni da se trgnemo i, ako treba i silom prilika – oslobodimo sebe balasta prošlih, preveziđenih veza, stavova, obrazaca ponašanja, stila života…

Nasuprot Mesecu su i Merkur i Južni mesečev čvor – obradite logički informaciju o završetku jednog procesa, jedne veze, jedne etape u životu. Koliko god mnogo da je emocija, razložite sebi činjenice i povežite tačke koje su vas dovele do neminovnosti raskida, završetka. Povod može biti iznenadan, ali je uzrok davnašnji.

Okrenite se na petama, popravite frizuru i nastavite, oslobođeni, dalje kroz život.


Značajna astro dešavanja ove sedmice:

 • ponedeljak – Venera u Biku trigon Pluton u Jarcu
 • utorak – Merkur ulazi u znak Ovna
  Mars ulazi u znak Bika
 • četvrtak – Sunce u Ovnu trigon retrogradni Jupiter u Lavu
  Merkur u Ovnu trigon retrogradni Saturn u Strelcu
  Venera u Biku sekstil Hiron u Ribama
 • subota – Pomračenje meseca (Lunarna eklipsa) u Vagi
 • nedelja – Sunce u Ovnu kvadrat Pluton u Jarcu
  konjukcija Merkura i Južnog mesečevog čvora u Ovnu

Dugotrajni astrološki uticaji: