Početna Magazin Godine Horoskop za četvrtak, 2. april 2015. godine

Horoskop za četvrtak, 2. april 2015. godine

Horoskop za četvrtak, 2. april 2015. godine

Imamo i dobar zalet i čvrsto tlo pod nogama. Danas su se stekli svi uslovi da stignemo daleko, samo je potrebno pokrenuti se.

Ponekada deluje da nas toliko dugo prate samo teški aspekti i nezgodni tranziti. Kao i u životu, bolje pamtimo loše događaje – to verovatno ima veze sa prirodom i preživljavanjem: iskustva vezana za borbu sa nedaćama pomažu nam da sledeći put lakše pobedimo.

Ali to ne treba da znači da treba da se usredsredimo samo na loše stvari. Naprotiv, trebalo bi češće sebe da podsećamo na sve ono lepo što nam se dešava u životu.

I evo pred nama sjajnog dana!

U osnovi, koga to zanima, dobre stvari na nebu ovako danas stoje: imamo dva trigona – dva lepa protočna aspekta, jedan između Sunca u Ovnu i retrogradnog Jupitera u Lavu, drugi između Merkura u Ovnu i retrogradnog Saturna u Strelcu; imamo sekstil – podjednako protočan i lep, samo aspekt slabije snage, između Venere u Biku i Hirona u Ribama; i kao da to nije više nego dovoljno, na nebu imamo labavi, ali izuzetno korisni Veliki trigon u zemljanim znacima između Venere u Biku, Meseca u Devici i Plutona u Jarcu.

Šta bi to sve moglo da znači za nas, obične smrtnike? Prošle subote smo imali pozitivnu razmenu tzv. dva dobročinitelja (v. Horoskop za 28.3). Možda su dva dobra bila isuviše za neke od nas, pa smo se od blaženstva opustili ili jednostavno, prepustili i dozvolili da mogućnost prođe neispunjena.

Danas je Veliki dobročinitelj u kontaktu sa zvezdom našeg sistema – sa Suncem. Ovo je izuzetno povoljan kontakt koji nudi nebrojene mogućnosti jer se, u zavisnosti od natalne karte i naših potreba i stremljenja, otvara u najrazličitijim oblastima.

Nakon spoja Sunca i Jupitera na istoj tački Zodijaka (ove godine, krajem avgusta, na početku znaka Device) – što se smatra najsretnijim danom u godini, dani kao što je ovaj, predstavljaju najpovoljnije dane.

Ovde je širenje mogućnosti vezano za nas direktno, za ono što je nama važno i ka čemu mi idemo. Eto nam podstreka!

A da ćemo ga pametno iskoristiti, govori drugi trigon. Kontakt Merkura i Saturna doprinosi mentalnoj stabilnosti, usmerenosti duha i jasnoći misli i reči. Danas se lakše komunicira jer je sve mnogo bolje izdefinisano, i u našim glavama i u informacijama koje prenosimo drugima. Nema zabune.

Mogli bi se postići dogovori tamo gde smo dugo bili u pat poziciji. Ovo je dobro za sve intelektualne delatnosti, ali i za najrazličitije vrste poslova, za politiku i za trgovinu – na svim nivoima.

U ova dva aspekta ima dovoljno vatre da nas ne uljuljkaju mogućnosti, već da se usmerimo ka njihovom ostvarenju.

A Veliki zemljani trigon nam omogućava da sve postignuto dobro utvrdimo. Bićemo temeljni i odmereni. Danas bismo mogli ne samo krenuti u novom pravcu, već i zaokružiti neku davnašnju priču i krunisati je materijalnim uspehom.

Kontakt Venere i Hirona govori nam o tome da danas nećemo biti sebični pod naletom sreće. Ovo je osećaj da je sve bolje kada se deli, osećaj da radost svog uspeha treba iskoristiti da se pozitivna energija usmeri i ka onima koji nisu mogli da iskoriste dan. Ovo je odanost i posvećenost čoveku do nas.

Toliko je dobrog danas, toliko je otvorenih mogućnosti, da nema znakova koje to neće dotaći. Ako dan prođe, a vi ne osetite da vam je bilo makar lakše, razmislite gde ste to očekivali vetar u leđa. Možda vas stigne i ponese narednih dana.

Razmišljajte o tome kako koristite i mogućnosti i ograničenja. Ako nemate urađenu natalnu kartu, uradite je besplatno, jednostavno i brzo na linku ovde. Ako možete, odštampajte je. Nije ni bitno „verujete li u astrologiju“, bitno je da koristite sve dostupne načine da razmišljate o sebi, svom putu i ljudima oko vas.

Dugotrajni astrološki uticaji: