Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 2. do 9. septembra 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 2. do 9. septembra 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 2. do 9. septembra 2015. godine

Ovu sedmicu opisuje Pun mesec u Lavu. Baš kako Lavu i odgovara, ovaj Uštap dominira i nijedan astrološki događaj u nedelji od 2. do 9. februara ne može da se meri sa njim.

Samo Sunce, koje boravi u Vodoliji, napraviće dva zanimljiva aspekta: sekstil sa Uranom u Ovnu u ponedeljak i opoziciju sa retrogradnim Jupiterom u Lavu u petak.

Sekstil sa Uranom na početku sedmice, otvara nam širom oči i čini nas prijemčivim za nova saznanja i drugačije poimanje sveta oko nas.

Opozicija sa Jupiterom nas čini smelim i samouverenim – možda malo više nego što je poželjno. Mogli bismo da udarimo u neki drugi, podjednako samosvestan, okuražen ego željan da u praksi primeni i materijalizuje ta nova saznanja.

Međutim, oba ova aspekta mogu se posmatrati i kroz delovanje Punog meseca jer je Sunce to koje, obasjavajući Mesec iz znaka nasuprot njemu, čini Uštap. Tako da su, oba aspekta koje Sunce pravi na početku i kraju sedmice, utkani i u delovanje Punog meseca. Ne definišu ga, ali čine podlogu za njegovo delovanje.

Najsnažniji uticaj na ovaj Uštap ima konjukcija koju Mesec pravi sa retrogradnim Jupiterom. U Lavu, ovaj aspekt veoma doprinosi entuzijazmu i poletu, ali ukazuje i na značaj bliskih veza, porodice i doma. Nismo sami u onome što u ovim danima stvaramo i ne stvaramo samo za sebe već i za svoje najbliže.

Iako će tokom celog meseca februara jačati kvadrat između Urana i Plutona, u ovoj sedmici njegov uticaj ne bi trebalo da se manifestuje posebno jako. Jer već smo se navikli – ove dve planete se sukobljavaju od juna 2012. godine, a naredni, sedmi tačan kvadrat biće 17. marta (v. link na kraju teksta). Mnogi su već do sada najgore pregrmeli, mnogi su lomili i osećali lomove oko sebe. Sada već počinjemo da gradimo novo ili makar da planiramo izgradnju porušenog.

U toku ove sedmice nema astroloških dešavanja koji bi ukazivali da ćemo se ovom energijom baviti sada. Na samom prelazu ka sledećoj, drugoj sedmici u februaru, Mesec iz Vage će podstaknuti raspravu i to je sve. Ali on to ionako čini par puta mesečno, ništa novo, ništa neobično.

Ova sedmica će tražiti prilagođavanja i omogućiti nam da osmislimo najbolja rešenja za njih. Samo moramo biti svesni odnosa između želja i mogućnosti. Na to nam u sredu ukazuje i inkonjukcija između Marsa u Ribama sa jedne, i para koji čine Mesec i retrogradni Jupiter u Lavu, sa druge strane.

Isti aspekt (inkonjukciju) narednog dana će obrazovati Venera iz Riba sa Severnim mesečevim čvorom u Vagi. Da bismo istrajali na pravom putu, moramo prilagoditi želje mogućem.

Za istrajavanje na pravom putu u toku ove sedmice imamo i blagu, ali dvostruku podršku. Sekstil između retrogradnog Merkura u Vodoliji i Saturna u Strelcu, izgleda kao glas razuma u pravom času, dok sekstil između Venere u Ribama i Plutona u Jarcu daje snagu i materijalnu potporu za ostvarivanje želja.

Značajna astrološka dešavanja ove sedmice:

 • ponedeljak – Sunce u Vodoliji sekstil Uran u Ovnu
  Venera u Ribama opozicija Lilit u Devici
 • sreda – Pun mesec u Lavu (00:08)
  Mars u Ribama inkonjukcija retrogradni Jupiter u Lavu
 • četvrtak – retrogradni Merkur u Vodoliji sekstil Saturn u Strelcu
  Venera u Ribama inkonjukcija Severni mesečev čvor u Vagi
 • petak – Sunce u Vodoliji opozicija retrogradni Jupiter u Lavu
 • nedelja – Venera u Ribama sekstil Pluton u Jarcu

Dugotrajni astrološki uticaji: