Horoskop Magazin Godine

Astrološki pregled za sedmicu od 2. do 9. septembra 2015. godine

Lav

Ovu sedmicu opisuje Pun mesec u Lavu. Baš kako Lavu i odgovara, ovaj Uštap dominira i nijedan astrološki događaj u nedelji od 2. do 9. februara ne može da se meri sa njim.

Samo Sunce, koje boravi u Vodoliji, napraviće dva zanimljiva aspekta: sekstil sa Uranom u Ovnu u ponedeljak i opoziciju sa retrogradnim Jupiterom u Lavu u petak.

Sekstil sa Uranom na početku sedmice, otvara nam širom oči i čini nas prijemčivim za nova saznanja i drugačije poimanje sveta oko nas.

Opozicija sa Jupiterom nas čini smelim i samouverenim – možda malo više nego što je poželjno. Mogli bismo da udarimo u neki drugi, podjednako samosvestan, okuražen ego željan da u praksi primeni i materijalizuje ta nova saznanja.

Međutim, oba ova aspekta mogu se posmatrati i kroz delovanje Punog meseca jer je Sunce to koje, obasjavajući Mesec iz znaka nasuprot njemu, čini Uštap. Tako da su, oba aspekta koje Sunce pravi na početku i kraju sedmice, utkani i u delovanje Punog meseca. Ne definišu ga, ali čine podlogu za njegovo delovanje.

Najsnažniji uticaj na ovaj Uštap ima konjukcija koju Mesec pravi sa retrogradnim Jupiterom. U Lavu, ovaj aspekt veoma doprinosi entuzijazmu i poletu, ali ukazuje i na značaj bliskih veza, porodice i doma. Nismo sami u onome što u ovim danima stvaramo i ne stvaramo samo za sebe već i za svoje najbliže.

Iako će tokom celog meseca februara jačati kvadrat između Urana i Plutona, u ovoj sedmici njegov uticaj ne bi trebalo da se manifestuje posebno jako. Jer već smo se navikli – ove dve planete se sukobljavaju od juna 2012. godine, a naredni, sedmi tačan kvadrat biće 17. marta (v. link na kraju teksta). Mnogi su već do sada najgore pregrmeli, mnogi su lomili i osećali lomove oko sebe. Sada već počinjemo da gradimo novo ili makar da planiramo izgradnju porušenog.

U toku ove sedmice nema astroloških dešavanja koji bi ukazivali da ćemo se ovom energijom baviti sada. Na samom prelazu ka sledećoj, drugoj sedmici u februaru, Mesec iz Vage će podstaknuti raspravu i to je sve. Ali on to ionako čini par puta mesečno, ništa novo, ništa neobično.

Ova sedmica će tražiti prilagođavanja i omogućiti nam da osmislimo najbolja rešenja za njih. Samo moramo biti svesni odnosa između želja i mogućnosti. Na to nam u sredu ukazuje i inkonjukcija između Marsa u Ribama sa jedne, i para koji čine Mesec i retrogradni Jupiter u Lavu, sa druge strane.

Isti aspekt (inkonjukciju) narednog dana će obrazovati Venera iz Riba sa Severnim mesečevim čvorom u Vagi. Da bismo istrajali na pravom putu, moramo prilagoditi želje mogućem.

Za istrajavanje na pravom putu u toku ove sedmice imamo i blagu, ali dvostruku podršku. Sekstil između retrogradnog Merkura u Vodoliji i Saturna u Strelcu, izgleda kao glas razuma u pravom času, dok sekstil između Venere u Ribama i Plutona u Jarcu daje snagu i materijalnu potporu za ostvarivanje želja.

Značajna astrološka dešavanja ove sedmice:

 • ponedeljak – Sunce u Vodoliji sekstil Uran u Ovnu
  Venera u Ribama opozicija Lilit u Devici
 • sreda – Pun mesec u Lavu (00:08)
  Mars u Ribama inkonjukcija retrogradni Jupiter u Lavu
 • četvrtak – retrogradni Merkur u Vodoliji sekstil Saturn u Strelcu
  Venera u Ribama inkonjukcija Severni mesečev čvor u Vagi
 • petak – Sunce u Vodoliji opozicija retrogradni Jupiter u Lavu
 • nedelja – Venera u Ribama sekstil Pluton u Jarcu

Dugotrajni astrološki uticaji:


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija