Početna Magazin Godine Horoskop za petak, 6. februar 2015. godine

Horoskop za petak, 6. februar 2015. godine

Horoskop za petak, 6. februar 2015. godine

Ako do sada niste, iskoristite energiju ovog dana da se pomerite sa mrtve tačke.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Sreća sa jedne, mi sa druge, suprotne strane. Gledamo se, stranci u noći.

Mogli bismo ovako uprostiti i prikazati današnju postavku na nebu. Jer danas imamo dve opozicije – aspekt kada se nebeska tela nalaze jedno nasuprot drugom. U jednom paru se nalaze Sunce – naš ego, srž našeg bića i Jupiter – planeta koja se u tradicionalnoj astrologiji naziva i Velika sreća. U drugom paru su Mesec  koji opisuje suštinske potrebe bića, osećanja i Venera – planeta u tradicionalnoj astrologiji poznata kao Mala sreća.

Tako da se eto, sticajem okolnosti, dva Svetla koja opisuju suštinu pojedinca nalaze nasuprot dve planete koje označavaju ljudski doživljaj sreće.

Da ovo nije uopšte loše možemo zaključiti nakon što prvo napomenemo da to što dva nebeska tela stoje jedno nasuprot drugom, ne znači nužno da su suprotstavljena ili da im se uticaji potiru, a drugo – dobro je kada se u bilo kakvom odnosu nađu planete koje imaju pozitivan uticaj.

Negativna strana mogla bi se pojaviti usled preterivanja u pozitivnom. Bez šale. Uštap nas je u sredu napunio pozitivnom energijom i samouverenošću, što je više nego dobrodošlo. Ali bismo danas mogli da preteramo u iskazivanju svojih potencijala. Kad su drugi u pitanju, danas bi naša želja za bliskošću mogla da preraste u posesivnost.

Dakle, morali bismo da pazimo da ne preteramo ni u širenju svog ega ni u stezanju zagrljaja. Ne hvalite sebe, ne gušite druge.

Kada je kontrolisana njihova jačina, ovi aspekti mogu imati veoma korisnu pozitivnu stranu. Budući da smo generalno prilično sumorno društvance postali, potrebna nam je ovakva injekcija samopouzdanja, pa čak i zadovoljstva sobom. Mi i u čuda više verujemo nego što verujemo u svoju snagu i moć uticanja na sopstveni život. Iako lako može da sklizne u aroganciju, ovaj aspekt će uneti dobre promene u stavovima.

Sa druge strane, uživamo u društvu drugih osoba, čak i u društvu poznanika i potpunih stranaca. Sentimentalni smo i prijemčivi za osećanja drugih. Lako iskazujemo naklonost.

Ako do sada niste, iskoristite energiju ovog dana da se pomerite sa mrtve tačke.

Dugotrajni astrološki uticaji: