Horoskop Magazin Godine

Horoskop za četvrtak, 5. februar 2015. godine

Merkur

Utvrđivanje novih saznanja, novi uvidi u stara znanja… Današnji dan bismo mogli odlično da iskoristimo ako se usmerimo na intelektualne aspekte života (da, svako ih ima, ne sumnjajte u to).

Danas su dve planete koje nam pomažu u učenju i saznavanju sveta oko nas u skladnom odnosu. Pomoću jedne obrađujemo informacije, pomoću druge obrađene informacije pretvaramo u trajno znanje. Jedna je večiti učenik, druga mudrac koji isijava znanje.

Reč je, naravno, o Merkuru i Saturnu. Merkur, u retrogradnom hodu, po drugi put prelazi stepene Vodolije koje je već prešao pre nepunih mesec dana. Prirodom znaka u kome trenutno boravi podstaknuta je njegova znatiželja ali, naročito u retrogradnom hodu, on ne želi da haotično skuplja informacije, već teži da ih sistematizuje i od dobijenog napravi novo i originalno.

Saturn je krajem prošle godine započeo svoj boravak u Strelcu, te nam sada polako izlaže svoj plan utvrđivanja načina na koje prenosimo ideje, tako da kanali informisanja postanu stabilniji i trajniji (za uticaj Saturna na globalna dešavanja, pročitajte tekst na linku ovde; za uticaj na pojednice, pročitajte tekst čiji link navodimo na kraju ovog teksta).

Uzajamno dejstvo ove dve planete danas daje veliku stabilnost i istrajnost u intelektualnim naporima. Velika je moć koncentracije i moć jasne misli. Iskoristite ih.

Sa Mesecom koji je od jutros u znaku Device, možemo se baciti na rešavanje problema koji nas odavno muče ili kojima ne želimo da se bavimo.

Danas nam je možda malo teže da izrazimo sopstvene bojazni vezane za posao ili finansije, ali zato možemo da radimo predano na njihovom prevazilaženju. Intelektualni rad pomoći će nam da se oslobodimo eventualne emotivne napetosti vezane za naš položaj u društvu.

Poseban uticaj na rođene poslednjih dana meseca marta (Ovan), maja (Blizanci), jula (Lav), septembra (Vaga), novembra (Strelac), januara (Vodolija).

Dugotrajni astrološki uticaji:


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija