Početna Magazin Godine Horoskop za ponedeljak, 2. februar 2015. godine

Horoskop za ponedeljak, 2. februar 2015. godine

Horoskop za ponedeljak, 2. februar 2015. godine

Imamo podršku da napravimo kreativne promene u svom životu, da one konvencionalne načine rada koji više ne doprinose napretku, zamenimo novim.

Dan bi mogao početi rastrzanošću između uživanja u maštanju i potrebe da se prione na posao.

Sneni vikend pretače se u ovaj ponedeljak, glave su još uvek u oblacima i osećamo snažnu želju da se u tom paperjastom okruženju snova i zadržimo. Verujemo i da je potrebno prvo isprojektovati budućnost, videti je u mislima kako se, onako svetla, razvija.

Međutim, osećamo i tome suprotstavljenu težnju – težnju da se poslu pristupi odmah, da se dosad izmaštano počne sprovoditi, da se sa oblaka siđe na zemlju i da se zasuču rukavi.

Dobitno rešenje jeste nalaženje ravnoteže između mašte i prakse. Iako ponedeljak, za većinu, predstavlja početak radne sedmice (zvanično ili nezvanično, iz radnog odnosa, školske klupe ili iz penzije…), nije uputno posvetiti se u potpunosti sitnicama, praktičnim poslovima, svakodnevnim zadacima… Treba zadržati deo snova i nadanja.

Mašta će danas podstaknuti rad, snovi će naći praktičnu primenu – ako nađemo balans i ne dozvolimo da jedna od strana prevagne sasvim.

A ono što nas naročito podstiče danas jeste skladan odnos između zvezde našeg planetarnog sistema i Urana, planete koja podstiče promene i zahteva originalnost. Imamo podršku da napravimo kreativne promene u svom životu, da one konvencionalne načine rada koji više ne doprinose napretku, zamenimo novim.

Mogući su susreti sa zanimljivim, drugačijim osobama ili upoznavanje ljudi koji će nam otvoriti nove vidike i omogućiti nova iskustva u budućnosti.

Nećemo moći da iskoristimo ovaj dan ukoliko se ka ciljevima ustremimo samo pomoću izvršavanja planiranih zadataka, bez obzira koliko posvećeni bili. Potrebno je da disciplini i radu dodamo i malo ludosti, da kreativnosti pustimo da se razmaše, da snove utkamo u kreativne promene načina rada.

Dan je dobar za sve poslove koji podrazumevaju intelektualni rad, za učenje i za donošenje zaključaka na osnovu ranije saznatog.

Najjači vetar u leđa dobijaju rođeni prvih deset dana meseca: aprila (Ovan), juna (Blizanci), avgusta (Lav), oktobra (Vaga), decembra (Strelac) i februara (Vodolija).

Dugotrajni astrološki uticaji: