Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 12. do 19. januara 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 12. do 19. januara 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 12. do 19. januara 2015. godine

Pored svih mogućih nesuglasica, ova sedmica ukazuje pre svega na potrebu da izađemo na kraj sa sobom, da se dovedemo u red i da učvrstimo sopstvenu poziciju.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Mesec će u ponedeljak imati prilično zapaženu ulogu iako nije ni u jednoj od svojih značajnih faza. On prolazi znakom Vage i odatle će Merkur i Veneru, koji se tokom cele sedmice nalaze izuzetno blizu jedno drugom u Vodoliji, podržati trigonom, dok istovremeno, kao što smo i navikli prethodnih par godina, podgreva svađu između Urana u Ovnu i Plutona u Jarcu.

Niti je podsticaj planetama u Vodoliji snažan, niti je značajan doprinos sukobu u kardinalnim znacima. Ali Mesec u ponedeljak, sredinom dana, dolazi u konjukciju sa Severnim mesečevim čvorom u Vagi, što mu daje dodatnu snagu, a njegovim kontaktima sa drugim planetama veći značaj.

U sredu će Mesec, prolazeći znakom Škorpije, ostvariti skladan odnos sa Marsom i Neptunom u Ribama, drugim vodenim znakom, kao i sa Lilit u zemljanom znaku Device i time doprineti uravnoteženju i stabilizaciji energije.

U subotu Mesec iz Strelca pravi trigon prvo sa Uranom u Ovnu, pa sa retrogradnim Jupiterom u Lavu i dobro se slaže sa Merkurom i Venerom u Vodoliji dok, prešavši u nedelju posle 13h u znak Jarca, donosi mogućnost oslonca i „uzemljenja“ sekstilom sa skoro združenim Marsom i Neptunom u Ribama i pomoću trigona sa Lilitom u Devici.

Mesečevi čvorovi će imati značajnu ulogu tokom ove sedmice, jer sredinom nedelje prvo dolazi do trigona između Severnog mesečevog čvora i Venere, a zatim i Merkura u Vodoliji, dok sa Plutonom u Jarcu skoro istovremeno pravi kvadrat. Ovaj kvadrat bi posebno mogao teško da padne sa svojim reformatorskim zahtevima u toku sedmice koja nosi sa sobom mogućnost kako unutrašnjih sukoba, tako i otvorenih sukoba sa okolinom.

Glavni fokus ove sedmice je na prelasku Marsa u znak Riba, odakle će se on sukobiti sa Saturnom u Strelcu. Marsu daleko od toga da pomaže činjenica da se približava stepenu na kome se nalazi Neptun (konjukcija koja će biti tačna sledeće nedelje).

Maglovitost na putu, a još ga neko zaustavlja i preispituje. Treba to sve izdržati i to još u znaku gde je njemu uglavnom potrebno više vremena da se prilagodi.

Ali i pored svih mogućih nesuglasica, ova sedmica ukazuje pre svega na potrebu da izađemo na kraj sa sobom, da se dovedemo u red i da učvrstimo sopstvenu poziciju.

Jer i kada se podigne ova magla i kada razaznamo put pred nama, tek nas čekaju izazovi tokom ove zime i na početku proleća. Ne plašimo vas, samo pripremamo i ohrabrujemo porukom da niste sami.

Jer ove sedmice biste se mogli osetiti usamljeni, izdati i napušteni. Niste, samo vas nebo usmerava da prvo raščistite sami sa sobom.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

  • ponedeljak – Mars ulazi u znak Riba gde će boraviti do 20. februara
  • utorak – Venera u Vodoliji sekstil Uran u Ovnu
  • sreda – Merkur u Vodoliji sekstil Uran u Ovnu
    Venera u Vodoliji trigon Severni mesečev čvor u Vagi
  • četvrtak – Merkur u Vodoliji trigon Severni mesečev čvor u Vagi
    Pluton u Jarcu kvadrat Severni mesečev čvor u Vagi
    Mars u Ribama kvadrat Saturn u Strelcu