Početna Magazin Godine Horoskop za četvrtak, 15. januar 2015. godine

Horoskop za četvrtak, 15. januar 2015. godine

Horoskop za četvrtak, 15. januar 2015. godine

Pojedinac nasuprot grupi, lične ambicije u sukobu sa kretanjima društva… Ovako deluje današnji dan, ali je ovo uticaj koji se neće osećati samo danas.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Veoma upadljiv ton daje stresan aspekt između Plutona i Severnog mesečevog čvora (v. Astrološki pregled za ovu sedmicu). Osećamo potrebu da radikalno promenimo okvire i pravila svog okruženja. To se može odnositi i na preduzeće u kome radimo i na porodicu, na bilo koju jasno definisanu grupu kojoj pripadamo.

Danas ne želimo da odemo, da napustimo, da jedno zamenimo drugim… Danas osećamo potrebu da promenimo standarde postojećeg kako bismo svoje težnje lakše uklopili i kako bismo napredovali u samoj grupi ili uz pomoć nje. Ovo bi moglo da dovede do sukoba ukoliko drugi ne dožive naše reformatorske pokušaje kao nešto što će i njima pomoći.

Dakle, ako danas npr. probate da nametnete drugačiji raspored obaveza u kući ili pokušate da bolje organizujete posao u firmi u kojoj radite, mogli biste se suočiti sa kontranapadima. Rešenje bi bilo da, pre nego što počnete sa sprovođenjem sopstvenih „revolucionarnih planova“, oslušnete potrebe drugih i da ih onda inkorporirate u svoj „Veliki plan“.

Ne zaboravite i da objasnite drugima šta je njihov interes i šta će sami dobiti ukoliko reše da se menjaju u skladu sa vašim zamislima. Danas bahatost sigurno neće proći, ali bi diplomatija mogla da pomogne. A da će nam trebati dosta diplomatskih veština, trebaće.

Jer glavni problem zapravo leži u nama, a to je teško i sagledati i prihvatiti. Aspekt dana, pa i sedmice, ako bi trebalo da biramo, jeste kvadrat između Marsa u Ribama i Saturna u Strelcu. Kvadrat je stresan aspekt koji pre svega ukazuje na unutrašnji sukob, a ove dve planete imaju veoma lošu reputaciju.

Tradicionalna astrologija ih označava kao malefike – zločinitelje. Danas znamo da obe ove planete daju svoj doprinos i dobrim i lošim stvarima, kao i svaka druga, ali da njihov uticaj često teže preživljavamo jer nas jedna tera na kretanje, a druga ograničava delovanje. Bez kretanja ne bismo se makli od iskonske bare iz koje nastadosmo ili od Adama i Eve, ako vam je draže, a bez zaustavljanja i utvrđivanja pređenog puta, taj put ne bi vredeo ništa i kretanje bi bilo nasumično letenje kroz život.

Ali koliko god pozitivno gledali na uticaje Marsa i Saturna, danas imamo sukobljena dva različita zahteva: da se krene i da se zaustavi. Frustrirajuće! Još se sve to dešava u, po plahovitosti i nervozi poznatim, promenljivim znacima Strelcu i Ribama.

Pošto ne primećujemo sukob u sebi, preslikavamo problem na okolinu. Čini nam se da drugi sputavaju naše napore i sabotiraju naš rad. Moguć je i strah od neuspeha koji mi, verovatno, danas čitamo kao negativni uticaj drugih na nas, na tuđe širenje defetizma. Osećamo da nas partner, roditelji, poslodavac ili saradnici obeshrabruju i zbog toga se osećamo veoma loše.

Čak iako bi to zaista bilo tako, bitna je naša reakcija u celoj priči. Šta možete da uradite kako biste blokirali negativno i iskoristili ono što vam se nudi? Probajte da uskladite kretanje i nekretanje – sve se može kad se hoće:

  1. proverite kroz koju kuću vam prolazi Mars i na tu sferu koncentrišite svoje delovanje (v. Horoskop za ponedeljak, 12. januar 2015.)
  2. proverite kroz koju kuću vam prolazi Saturn (v. Horoskop za utorak, 23. decembar 2014. godine)  i u toj oblasti zaustavite skazaljke i proverite šta je ovde potrebno utvrditi pre nego što se krene dalje.

Koliko god da vas ovaj dan izaziva, potrudite se da energiju ne rasipate, koncentrišite se na izvršavanje jednog po jednog zadatka. Uradite manje ali temeljno, nemojte juriti da postignete što više. Danas izbegnite, koliko god je to moguće, nove zadatke. Fokusirajte se na završavanje postojećih. Štedite živce.

Ne zaboravite da se i drugi krčkaju u istom loncu, pa koliko god vam delovali odgovorni za vaše frustracije, potrudite se da ne započinjete sukobe. Ako krivaca ima, oni će „krivi“ biti i kada prođe neko vreme. Ne srljajte sa donošenjem zaključaka ovih dana i ne doprinosite povećanju sopstvenog stresa. Potrebno je da prikupite svu snagu da se izborite sa sopstvenim demonima.

Dugotrajni astrološki uticaji: