Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 21. do 28. marta 2016. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 21. do 28. marta 2016. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 21. do 28. marta 2016. godine

Prelaz sa jedne teme na drugu. Gradimo novu, drugačiju stvarnost a da toga, verovatno, nismo ni svesni.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Ove sedmice imamo Lunarnu eklipsu (pomračenje Meseca) u Vagi – trenutak kada se iz kraja rađa novi početak. Ali ove sedmice imamo i snažan upliv enegije promenljivih znakova (Blizanci, Devica, Strelac i Ribe), energije koja će u narednom periodu zameniti lomove nastale iz kardinalnog sukoba Urana u Ovnu i Plutona u Jarcu.

Već u ponedeljak, sa prolaskom Meseca kroz znak Device, počinjemo da osećamo ovaj uticaj.

Kada u promenljivim znacima dolazi do trvenja, to se oseća kao nervoza i razdražljivost. Nema tu naglih izliva emocija, kao kod kardinalnih, niti eskalacija i erupcija, kao kod fiksnih. Ali zato često problemi sa kojima se susrećemo u ovim danima, ne utiču toliko na sukobe među ljudima, koliko utiču na psihu samog čoveka. Grickamo sebe i durimo se. Ne odajemo drugima šta nas muči, jer često ni sami nismo uspeli da definišemo šta je problem i da li problem uopšte postoji.

U jasnijem sagledavanju situacije i kanalisanju reakcije mogao bi da nam pomogne prelaz Merkura u znak Ovna. Narednih sedmica, možemo očekivati razgovore otvorene do grubosti i iskrene do bola. Nema mesta tajnama i spletkama.

Nešto staro, sakriveno inače bi, tokom ove sedmice, moglo da izbije na površinu. Ako već nije. U mnogim slučajevima, ono što se otkriva moglo bi uzburkati sećanja i povrediti osećanja.

Lunarna eklipsa u sredu donosi snažan podsticaj da se odnosi raščiste i urede. Ovo pomračenje Meseca dešava se u Vagi, znaku koji se bavi vezama, odnosima među ljudima. Budući da je reč i o uređivanju odnosa, tema ove eklipse za neke može biti završetak neke dugotrajne parnice ili pravno uređenje odnosa (npr. susedskih ili poslovnih).

Međutim, za mnoge će ova eklipsa značiti sređivanje odnosa u intimnoj sferi. Merkur se nalazi tik uz Sunce, te je značajna uloga komunikacije u ovoj priči. Takođe, kod nekih će saznanja do kojih su došli u prethodnom periodu uticati na menjanje stavova prema svom partneru ili okruženju.

Kako su Venera i Neptun još veoma blizu, oni garantuju da ćemo, bez obzira na ishod situacije, imati osećaja i za drugog. Empatija koju, udružene, ove dve planete simbolizuju, sprečiće povređivanje i osigurati lakši prekid.

Mars iz Strelca pruža podršku za fer plej, ali i jasne poteze i čiste rezove. Mars će sve do kraja sedmice, obrazovati pozitivne aspekte koji su uključeni i u ovu eklipsu te se prenose na period pred nama, ali se i jako, akutno osećaju krajem sedmice. Trigon sa Merkurom u Ovnu utiče na jasnost i snagu misli, dok trigon sa Suncem daje snagu da se misli sprovedu u delo.

Kraj sedmice je idealan za dogovore i pregovore. Stvara se atmosfera za sklapanje ugovora koji svim stranama donosi dobit. Win-win – pravi način da se uspešno posluje.

Ono što treba imati u vidu jeste da je u eklipsu ugrađen aspekt koji će nas pratiti tokom ove 2016. godine, a ove sedmice ima jedan od „direktnih“ udara. Kvadrat između retrogradnog Jupitera u Devici i Saturna u Strelcu koji se sprema da krene retrogradnim hodom. Za ovaj aspekt se često tvrdi da je izuzetno težak, da se ne podnosi lako i da donosi veliku teskobu i unutrašnja previranja u čoveku. Nevini stradaju, dobri se muče…

Međutim, ukoliko se potrudimo, ukoliko ne krenemo putem slabijeg otpora, ovaj aspekt utiče i na to da odluka koju donesemo na kraju donese velike i dobre plodove. To što je put koji do tih plodova treba preći težak, čini samo da i plodovi na taj način stečeni budu još slađi.

Na duže staze, odnos između ove dve planete u promenljivim znacima omogućava traženje novih puteva za prelaženje onog ambisa koji smo napravili rušenjem postojećih struktura u prethodnom, izuzetno teškom periodu za celo čovečanstvo (od 2008. godine).

Definitivno neće biti lako napraviti nove izbore, sagraditi novo društvo. Razorene su mnoge društvene strukture u okviru kojih smo se kretali i na osnovu kojih smo gradili svoju svakodnevicu. Znamo da svet više nikad neće biti isti, ali ne znamo šta nas čeka i kakav će biti svet budućnosti. Samo to neznanje plaši, ali je to očekivano.

Ne treba se usredsrediti na taj strah, već na priliku da sada utičemo na stvaranje nečeg novog. Nemojte sumnjati u sposobnost „malog“ da utiče na svoju i na sudbinu sveta. Ako u to sumnjate, aspekt između ove dve planete će vam sigurno veoma teško pasti i naći ćete se u godini obeleženoj bojaznima.

U petak će ove dve planete, svaka sa svoje strane, „napasti“ Veneru u Ribama. Ovo je direktan udar na našu svakodnevicu, na ono što nama prija i u čemu uživamo. Ovo je spuštanje opšteg na lično. Petak bi mogao biti dan izuzetno jakog emotivnog naboja. Takođe, izbegavajte popuštanje svojim porivima. Fokusirajte se na poslove. Kraj sedmice je odličan za to. Ali nemojte se uplitati u bilo kakve drame.

Nedelja, sa Mesecom u Škorpiji, obećava da će biti puna emocija, ali ovo je već vreme kada u njima može da se uživa. Odličan dan za iskazivanje osećanja.

Lunarna eklipsa će najviše uticati na osobe koje imaju ličnu planetu ili ugao (Asc, IC, Dsc, MC) na samom početku kardinalnih znakova. Među njih spadaju i osobe rođene prvih deset dana znaka Ovna (martovski Ovnovi), prvih deset dana znaka Raka (junski Rakovi), prvih deset dana znaka Vage  (septembarske Vage) i prvih deset dana znaka Jarca (decembarski Jarčevi). Njima, bez obzira što bi dešavanja vezana za ovu eklipsu mogla i da ih potresu, dugoročno ova eklipsa sigurno donosi veliko olakšanje i pozitivne pomake.

Ukoliko nemate urađenu, natalnu kartu možete (i treba) da uradite besplatno, brzo i lako na linku ovde.

Kvadrat između Jupitera i Saturna izrazito će uticati na Blizance rođene od 2. do 12 juna, na Device rođene od 3. do 13. septembra, Strelčeve rođene od 3. do 13. novembra i Ribe rođene od 2. do 12. martaKoliko god da ovaj aspekt boli, znajte da su mnogi ljudi koji su postigli ogromne uspehe u životu imali u svojim natalnim kartama ovaj aspekt. Preko trnja, do zvezda…

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

 • utorak – Merkur ulazi u znak Ovna (1:20h)
 • sreda – Jupiter retrogradni u Devici kvadrat Saturn u Strelcu
  Lunarna eklipsa (pomračenje meseca) na 3. stepenu Vage (13:03h)
 • četvrtak – konjukcija Sunca i Merkura u Ovnu
  Merkur u Ovnu trigon Mars u Strelcu
 • petak – Saturn kreće retrogradno; ići će retrogradnim hodom kroz znak Strelca do 13. avgusta 2016. godine
  Venera u Ribama opozicija Jupiter u Ovnu
  Venera u Ribama kvadrat Saturn u Strelcu
 • subota – Sunce u Ovnu trigon Mars u Strelcu