Početna Magazin Godine Evolucione teorije starenja – predavanje u Muzeju nauke i tehnike

Evolucione teorije starenja – predavanje u Muzeju nauke i tehnike

Evolucione teorije starenja – predavanje u Muzeju nauke i tehnike

U Muzeju nauke i tehnike na Dorćolu u Beogradu (Skender-begova 51), u ponedeljak, 21. marta u 19 časova, biće održano predavanje iz ciklusa Evoluciona genetika. Predavač je Mirko Đorđević, Institut za biološka istraživanja Beograd „Siniša Stanković“…

  • Foto: Kruksova cev sa izložbe Staklo u Muzeju nauke i tehnike

Evoluciona genetika je oblast savremene biološke nauke nastala polovinom dvadesetog veka stapanjem Darvinove teorije evolucije i genetike.

Evoluciona teorija, u kojoj je mehanizam nasleđivanja osobina postao poznat, spremno je dočekala otkriće sekundarne strukture DNK i prateću eksploziju novih saznanja iz oblasti molekularne biologije i genomike.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Istraživanja u okviru ovih oblasti omogućila su, između ostalog, da se temeljno testiraju pretpostavke Darvinove teorije s polovine 19. veka.

U okviru ovog ciklusa predavanja evolucioni biolozi govore o istoriji ideja o evoluciji i nasleđivanju osobina, evoluciji ljudske vrste, o evoluciji starenja i o evolucionoj genetici kao teorijskom okviru za tumačenje forenzičkih nalaza.

Martovski ciklus predavanja: EVOLUCIONA GENETIKA

  • 7. mart u 19 časova – ‘Evolucija ideje o evoluciji vrsta – i kakve veze genetika ima s tim?’, dr Dragana Milanović, profesor Filološke gimnazije u Beogradu (održano)
  • 14. mart u 19 časova – ‘Evoluciona genetika čoveka’, predavač dr Biljana Stojković, Biološki fakultet Univerziteta u Beogradu (održano)
  • 21. mart u 19 časova – ‘Evolucione teorije starenja’, predavač Mirko Đorđević, Institut za biološka istraživanja Beograd

  • 28. mart u 19 časova – ‘Forenzička genetika’, predavač dr Oliver Stojković, Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu

dresa: Skender-begova 51

Ulaz je slobodan