Početna Magazin Godine Horoskop za ponedeljak, 5. januar 2015. godine

Horoskop za ponedeljak, 5. januar 2015. godine

Horoskop za ponedeljak, 5. januar 2015. godine

Snažne i uskomešane emocije. Moramo ih primiriti i suočiti se sa činjenicama. Razložno i mirno promisliti i današnji dan i dane koji slede iskoristiti i od njih napraviti tačku preokreta a ne tačku prekida.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Današnji dan i celu sedmicu obeležiće Uštap u Raku. Merkur danas napušta znak Jarca i ulazi u Vodoliju i obrazuje sekstil, protočan aspekt, sa Saturnom u Strelcu. Ovo će nam dobro doći kao oslonac u burnom danu, ali o tome nešto više na kraju ovodnevnog horoskopa. Zbog sleda, ali i važnosti, prvo ćemo se pozabaviti Punim mesecom i onim što nam on poručuje.

Mesec se nalazi u svom sedištu, znaku Raka. Osećanja su snažna i duboka. Njih dodatno naglašava Sunce koje obasjava Mesec iz znaka Jarca. Sunce je združeno u ovom znaku sa Plutonom te dobija na silini. Ego postaje superego, autoritet se pretvara u despotizam. Osećanja je najlakše povrediti, a sada se nasuprot njima nalazi ambicija koja nepreza ni od čega. Ovo je osnovna ravan današnje priče.

Ona se međutim dodatno komplikuje jer ovu osu seče pod pravim uglom druga osa – osa mesečevih čvorova. Jedan od njih, Južni mesečev čvor, nalazi se tik uz Uran u Ovnu, dok je Severni u Vagi. Ovi čvorovi dodatno aktiviraju Pun mesec, a njegovom značaju doprinosi i činjenica da se on sada nalazi u direktnoj vezi sa sukobom Urana i Plutona koji traje već par godina. O svemu ovome smo pisali u Astrološkom pregledu za ovu sedmicu, ovde ćemo se usmeriti na moguća značenja u našim životima.

Ovaj kardinalni krst na nebu je osnovna potka poruke, ali se oko nje vrti i tek ispričana priča o opoziciji između Marsa u Vodoliji i retrogradnog Jupitera u Lavu (v. Horoskop za 1.1.2015.  i Astrološki pregled prošle sedmice). Da li to (nove?) želje i nade donose sa sobom i osvrt na učinjeno? Žal za propuštenim?

Od ponedeljka bismo mogli očekivati da nam donese neke iznenadne uvide u prošle događaje. Oni nas mogu izbaciti iz ravnoteže ili nam pomoći da se vratimo na pravi put, sve u zavisnosti kako budemo rešili da odreagujemo na njih. Ovo može biti povezano sa drugim ljudima, sa dešavanjima u našoj okolini, ali je potrebno da nađemo ravnotežu u sebi, snagu da prebrodimo prepreke tako što ćemo prvo naći svoj fokus i utvrditi sopstveno središte. Treba naći sredinu između karijere i doma, između nepoverenja i potpunog prepuštanja, između ambicija i osećanja.

U danu ispunjenim unutrašnjim razdorom i spoljnim trzavicama, dobro će nam doći staloženost koju nudi Saturn. On je tek izašao iz tačnog sekstila sa Venerom (v. Horoskop za 3.1.2015.), ali se ovaj uticaj još može osetiti.

Veneri i Marsu, koji je odavno u znaku Vodolije, danas se pridružuje i Merkur. Prvi aspekt koji će imati upravo je sekstil sa Saturnom. I Strelac i Vodolija žude za novinama, pa ih na različitim planovima zanima istraživanje. Saturn je disciplinovana, marljiva planeta, a Merkur predani sakupljač informacija.

U ovoj kombinaciji, nude nam šansu da malo smirimo emocije, da se hladne glave okrenemo problemu koji eventualno nastaje usled novih uvida u nekadašnja dešavanja. A samo tako, razložno i bez okrivljavanja drugih, možemo iskoristiti ovaj dan i dane pred nama, i pretvoriti ih u tačku preokreta, a ne tačku prekida (sa nekim ili nečim).

Posebno uzdrmani ovim Uštapom jesu rođeni u drugoj dekadi kardinalnih znaka tj. Ovnovi rođeni prvih deset dana aprila, Rakovi rođeni prvih deset dana jula, Vage rođene prvih deset dana oktobra i Jarčevi rođeni prvih deset dana januara. Ovaj Pun mesec će uticati snažno i na sve druge osobe koje imaju planete ili ose (Asc-Dsc, IC-MC) u kardinalnim znacima od 9°30’ do 19°30’. Ako nemate urađenu natalnu kartu, možete je besplatno i veoma jednostavno uraditi na linku ovde.