Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 17. do 24. avgusta 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 17. do 24. avgusta 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 17. do 24. avgusta 2015. godine

Neočekivani susreti, neplanirani dobici, odlučnost da se završe započeti poslovi… Ali i otvaranje nezalečenih rana, nesigurnost u sebe, nemogućnost da se izraze ideje i namere sprovedu u delo… Od svega po malo, za svakog ponešto ove sedmice.

Sunce, Venera i Mars su u Lavu, a Merkur i Jupiter u Devici. I dok se Jupiter drži po strani, privikavajući se na znak u koji je posle 12 godina ušao, Merkur je veoma aktivan ove sedmice, baš kao i Venera koja se kroz znak Lava kreće retrogradnim hodom i ponavlja neke lekcije od ranije. Ove dve planete sredinom sedmice spajaju svoje poruke i ukazuju na potrebu da reči i želje uskladimo.

Odnos Marsa u Lavu i retrogradnog Neptuna u Ribama, a pre svega – odnos između Sunca u Lavu i Saturna u Škorpiji, ukazuje da neće biti ni lako ni prijatno postupiti kako treba. Pravo je vreme, međutim, da se suočimo sa nezaceljenim ranama i teškoćama.

Iako neki aspekti ukazuju na mogućnost zanosa i neočekivanih dobitaka, ovoj sedmici bi trebalo da dopustimo da nas upozori na nedostatke u odnosima i/ili planovima. Već sledeće sedmice moći ćemo da prionemo na posao doterivanja sebe i svojih dela kako bi dostigli ono što je tema tog našeg zanosa.

Sunce u nedelju, 38 minuta nakon podneva, ulazi u znak Device. Predanost poslu, odgovornost i strpljivost vode nas ka cilju.

Da se vratimo na ovu sedmicu. Sredinom sedmice, društveni život jača, mnogo je kontakata, ljudi se povezuju i razmenjuju ideje i misli. Sa jedne strane izgleda da su svi zadovoljni, da se konverzacija lako i lepo odvija i da svi dobro sarađuju.

Međutim, mnogi bi mogli nositi osmeh na licu dok su u duši duboko povređeni. U trenutku kada izgleda da je svima jasno da je za grupu neophodno i veoma korisno da deluje zajedno i da se usaglase stavovi i načini delovanja, dok se svi tapšu po ramenima i naručuje se još jedna tura, mnogi bi mogli da se osete zapostavljeni jer se njihov glas, izuzev kada su aminovali na tuđe reči, nije čuo.

U momentu kada se i toj osobi, kao članu grupe, otvaraju nove, neočekivane mogućnosti, ona i tiho pati jer ima osećaj da grupa ne uviđa njenu vrednost ili tu osobu čak doživljava kao teret koji se podnosi. Kada govorimo o „grupi“ to može biti bilo koja zajednica ljudi: porodica, krug prijatelja, kolege, sportski tim, komšije…

Ova sedmica bi nekima mogla da donese i veoma konkretne, iako neočekivane, intimne veze ili obnavljanje veza iz prošlosti. Ovo može biti neverovatno iskustvo, pravi ukras leta, ukoliko u taj odnos kročimo svesni sebe i ne uslovljavajući drugog.

Jer, naročito ako je prošlost umešana, mogli bismo uleteti u ovaj odnos dokazujući se, čak dodvoravajući se… Ne može nas drugi zalečiti, niti u očima drugoga možemo naći potvrdu sopstvene vrednosti dok je ne osetimo u svom srcu.

Dakle, ako se zaludite, prepustite se bez ikakvih očekivanja. Nemojte nametati standarde ni sebi ni drugom. Nije potrebno (niti moguće) da budete savršeni da biste bili srećni. Budite ono što jeste i uživajte u trenutku.

Ovo važi i za postojeće veze. Iskoristite dobar upliv energije, početkom i sredinom sedmice, da se prepustite i uživate sa partnerom. Nemojte kalkulisati niti ispravljati krive Drine. Upitajte sebe da li vam je važnije da dokažete da ste (bili) u pravu ili da budete srećni.

Ako se prepustite, nemojte ni dozvoliti sebi da vas, krajem sedmice, grize savest. Imate pravo na uživanje. Potrebno je, svakako, znati svoja zaduženja i odgovorno se odnositi prema njima, ali su odmor i po koja ludost takođe neophodni.

Krajem sedmice bi mnoge mogao da preplavi osećaj uzaludnosti truda. Bolno smo svesni odgovornosti, a imamo utisak da nam je svaki napor jalov. Ne dajte se apatiji, ne grizite sebe krivicom. Ne pokušavajte ni sada da se dokazujete drugima, čak ni kada su autoriteti u pitanju.

Umesto da se dodatno trudite da pogurate ono što nije uspelo ranije, okrenite tu energiju ka sebi – reorganizujte svoje prioritete, disciplinujte se i pustite da neke stvari slegnu. Ako je posao prethodno dobro urađen, situacija će se, prividno sama od sebe, rešiti.

Oslobodite se potrebe da kontrolišete stvari koje su van vaše moći. To samo stvara frustraciju. Ako ste dobro radili, uspeh neće izostati čak iako kasni. Nemojte se kidati da bi sebi ili drugima dokazali da vam je stalo. Kao činovnik koji udara po tastaturi da bi klijentu pokazao da želi da obradi njegov predmet, a sistem je pao.

Dakle, ne može se protiv više sile, niti možete uvek svima udovoljiti. Radite ono šta treba, reorganizujte se i ne doprinostite rastu tenzije. Nijedan posao nije ostao nezavršen.

Iako nema tranzita kroz njihove znake, dešavanjima sredinom sedmice, naročito su podložni Blizanci rođeni od 5. do 15. juna i Strelčevi rođeni od 5. do 15. decembra. Njima bi lako mogao da se desi „san letnje noći“, ali i unutrašnja previranja i ponovo otvaranje starih rana i otkrivanje sopstvene nesigurnosti.

Veliki uticaj osećaju i Ovnovi rođeni od 5. do 15. aprila, Lavovi rođeni od 7. do 17. avgusta, Device rođene od 8. do 18. septembra, Vage rođene od 9. do 19. oktobra, Vodolije rođene od 4. do 14. februara i Ribe rođene od 6. do 16. marta.

Suočavanje sa odgovornošću i preispitivanje svrsishodnosti svog delovanja naročito bi moglo biti izraženo kod rođenih krajem znaka Bika i prvih dana Blizanaca, krajem Lava i prvih dana Device, krajem Škorpije i prvih par dana Strelca, kao i krajem Vodolije i prvih par dana Riba.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

  • sreda – retrogradna Venera u Lavu trigon retrogradni Uran u Ovnu
    retrogradna Venera u Lavu inkonjukcija retrogradni Hiron u Ribama
  • četvrtak – Merkur u Devici opozicija retrogradni Hiron u Ribama
    Merkur u Devici inkonjukcija retrogradni Uran u Ovnu
  • subota – Sunce u Lavu kvadrat Saturn u Škorpiji
    Mars u Lavu inkonjukcija retrogradni Neptun u Ribama
  • nedelja – Sunce ulazi u znak Device (12:38)