Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 1. do 7. februara 2016. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 1. do 7. februara 2016. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 1. do 7. februara 2016. godine

Izuzetno aktivna sedmica. Mnogo dešavanja. Velika razmena među ljudima. A kada je mnogo dešavanja i kada je prisustvo drugih značajno u našoj svakodnevici, onda je i mnogo neočekivanih situacija i nepredviđenih okreta.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Ovo je sedmica poslednje Mesečeve četvrti. Kako Mesec polako nestaje, tako mi osećamo potrebu da završavamo stvari, da ispunjavamo ono što smo sebi, svesno ili nesvesno, zadali kao zadatak/zadatke.

U tome nam veoma pomaže naglašena aktivnost Marsa ove sedmice. Ova planeta delovanja dodatno je podstaknuta protočnim aspektom – sekstilom sa Plutonom, planetom moći. Sekstil je tačan u sredu, 3. februara, te je njegov uticaj tada i najjači.

Taj dan je i naša volja i ambicija (Sunce) u skladu sa društvenim poretkom i strukturama. Sreda je definitivno dobar dan za ostvarivanje napretka u raznim oblastima života.

Ako vam trebaju smernice gde da najbolje iskoristite ovu moćnu energiju, pogledajte gde u vašoj natalnoj karti pada 19. stepen Vodolije. Ovde će, naime, sledećeg ponedeljka, 8. februara, biti Mlad mesec. Čini se da bi ovonedeljna snažna volja, disciplinovana snaga i podsticaj za delovanje najbolje mogli biti iskorišćeni kao priprema za one početke koje će Mlad mesec doneti ili ćemo ih mi, zahvaljujući njemu, lakše pokrenuti.

Bitno je u kojoj kući će se naći ovaj Mlađak – u tim oblastima započinjemo novo poglavlje. Kada nađete kuću, njenu simboliku možete naći pretražujući internet ili Penzin (na Penzinu pretražujte korišćenjem rimskih brojeva, npr: „VI kuća“).

Ukoliko nemate urađenu, natalnu kartu možete uraditi besplatno, brzo i jednostavno na linku ovde.

Ove sedmice, treba voditi računa da nas polet i želja za akcijom ne dovedu u neočekivane situacije u kojima ćemo reagovati nepromišljeno. Tačnije, ako se neočekivano desi (pošto nije očekivano, onda ne možemo ni da ga predupredimo), ne treba reagovati impulsivno. Budite spremni da prilagodite način svog delovanja novonastaloj situaciji.

Veoma je važna saradnja ove sedmice. Ne zaboravite na to i ne zaboravite da su oko vas ljudi sa svojim ambicijama i željama i da vas oni neće nužno pratiti u vašim pohodima, te da vam se mogu i suprotstaviti.

Budući da je ovo vezano za izazovan aspekt između Sunca (ego) i Marsa (akcija) koji je tačan u nedelju, 7. februara, a koji je snažno utkan u delovanje pomenutog Mladog meseca dan kasnije, potrudite se da ove sedmice ne delujete prateći samo svoje impulse (koji će nesumljivo kod mnogih biti snažni i produktivni), već i podrobno osmišljavajući svaki korak i osluškujući reakcije svog okruženja.

Neočekivane informacije ili susreti mogli bi se desiti već početkom sedmice. Merkur (komunikacija) i Uran (iznenadnost) nalaze se u izazovnom aspektu i to u kardinalnim znacima u kojima ljutnja, kada se desi – eskalira!

Ipak, uz naš dobar stav, ovo može biti iskorišćeno za detaljno pretresanje informacija i pokretanje razmene među ljudima koja je možda, zahvaljujući periodu retrogradnog Merkura koji nas je pratio kroz veći deo januara, bila zaustavljena. Ove sedmice će se sve što je bilo na čekanju pokrenuti. Budite spremni da to ispratite na pravi način.

Kraj sedmice, što se komunikacije tiče, krasi lep aspekt između retrogradnog Jupitera u Devici i Merkura u Jarcu. Odlično za sve koji se bave ekonomijom i prodajom, obradom podataka i statistikom, ili informatikom. Svima, bez obzira na zanimanje ili radni status, može doneti materijalnu korist.

Na taj način, delovanje koje preduzmemo ove sedmice može biti nagrađeno i neposrednim materijalnim dobitkom, ali ga možemo iskoristiti i za uvećanje već stečenog u budućnosti.

Aspekt je veoma dobar i za studente i sve koji uče, te bi kraj sedmice mogao biti odličan za sticanje novog i obnavljanje starog gradiva. Međutim, mnogi koji su prijemčivi za energetske uticaje vezane za emotivni život, možda neće moći da se najbolje koncentrišu za vikend.

Zato je savet da se sa učenjem i intelektualnim aktivnostima počne što ranije u toku ove sedmice. Jesu pozitivni uticaji blaži, ali se svejedno osećaju, dok negativni (kada je koncentracija za učenje i intelektualne aktivnosti u pitanju) još nisu uzeli maha.

A vikend će biti buran. Venera (ljubav, želje, lepota) iako u Jarcu, znaku u kome se često ne ispoljava sa lakoćom, biće aspektovana sa različitih strana. Tu je, pre svega, konjukcija sa Plutonom.

Ovo je, da prvo to spomenemo, dobra kombinacija što se novca tiče. Obe ove planete su vezane i za opipljive materijalne vrednosti, a ovako združene u Jarcu, veoma lepo se nadovezuju na kontakt Merkur/Jupiter koji pogoduje poslovima. One mogu pomoći u njihovom krunisanju i doneti lepu svotu novca ili pomoći da se novac dobro investira.

Ali, da se vratimo na emotivnu stranu priče. Venera/Pluton jesu naglašene emocije i jasna svest o tome šta se želi. Ukoliko se želje ne poklapaju sa tuđim, situacija može da izmakne kontroli.

Venera je, tokom vikenda, u izazovnim aspektima sa Uranom u Ovnu i Lilit u Vagi, a pomaže je Mars iz Škorpije. Ovo je snažna seksualna energija. Ako ne znate šta ćete sa njom, vežbajte ili stvarajte. Nikako je nemojte zanemariti jer ona negde mora da izbije.

U emotivnim odnosima, ovo donosi i mogućnost za razjašnjavanje situacije, ali i za prekide. Ako ne želite da prekidate vezu, nemojte insistirati na odgovorima jer možda nećete biti spremni za njih.

Ako želite da započnete vezu, budite spremni na sve. Možete biti i brutalno odbijeni, ali i oduzeti zbog neočekivano jasne pozitivne reakcije.

Osobe u stabilnim vezama, trebalo bi da izbegavaju pokretanja davno zatrpanih priča. Verovatno vam je jasno da na bolji način možete iskoristiti preovlađujuću energiju vikenda.

Ove sedmice, planete su veoma aktivne i njihov uticaj se meša i rasipa po svim horoskopskim znacima.

Uopšteno, najsnažnije će pokretački impuls osetiti Bikovi rođeni prvih deset dana maja, Lavovi rođeni od 2. do 12. avgusta, Device rođene od 3. do 13. septembra, Škorpije rođene od 3. do 13. novembra, Jarčevi rođeni prvih deset dana januara i Vodolije rođene od 30. januara do 9. februara.

Najveće šanse da dobro iskoriste energiju za sticanje materijalnog imaju Bikovi rođeni od 2. do 17. maja, Device rođene od 5. do 19. septembra i Jarčevi rođeni od 3. do 16. januara.

Ljubav bi mogla biti glavna, od obilja tema ove sedmice, kod Ovnova rođenih od 2. do 12. aprila, Rakova rođenih od 4. do 14. jula, Vaga rođenih od 5. do 15. oktobra i Jarčeva rođenih od 3. do 13. januara.

Kako je mnogo uticaja, a gorenabrojano se odnosi samo na uticaj na Sunce u vašoj natalnoj karti, sasvim je sigurno da ćete, bez obzira da li ste pronašli svoj datum ili ne, osetiti uticaj/e ove sedmice.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

 • ponedeljak – Merkur u Jarcu kvadrat Uran u Ovnu
 • utorak – Merkur u Jarcu kvadrat Lilit u Vagi
 • sreda – Sunce u Vodoliji sekstil Saturn u Strelcu
  Mars u Škorpiji sekstil Pluton u Jarcu
  Merkur u Jarcu sekstil Hiron u Ribama
 • petak – Mars u Škorpiji inkonjukcija Uran u Ovnu
 • subota – Sunce u Vodoliji sekstil Uranu Ovnu
  Merkur u Jarcu trigon retrogradni Jupiter u Devici
  konjukcija Venere i Plutona u Jarcu
  Venera u Jarcu kvadrat Uran u Ovnu
 • nedelja – Sunce u Vodoliji kvadrat Mars u Škorpiji
  Sunce u Vodoliji trigon Lilit u Vagi
  Venera u Jarcu sekstil Mars u Škorpiji
  Venera u Jarcu kvadrat Lilit u Vagi