Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 5. do 12. oktobra 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 5. do 12. oktobra 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 5. do 12. oktobra 2015. godine

Kada se baci pogled na najznačajnije aspekte ove sedmice, deluje kao da će sedmica biti veoma teška. Međutim, iako ima i drugih, nenabrojanih a izazovnih aspekata, čini se da će sedmica pre biti složena, napeta, ali da bi u većini slučajeva ovo mogla biti napetost u iščekivanju dobrih vesti i rezultata.

Ove i sledeće sedmice, kako Sunce bude prolazilo kroz drugu dekadu Vage, tako će ponovo pokretati sukobe i trvenja, u nama ili sa drugima, za koja smo mislili da su rešena.

Kao preludijum, prvo se, u ponedeljak, 5. oktobra, Mesec u znaku Raka prvo sukobljava sa Plutonom u Jarcu, da bi ga zatim iznenadio i Uran udarcem s boka, iz Ovna. Kako je Sunce u Vagi, iako ne pravi tačne aspekte, na nebu će se praviti bledi obrisi Velikog kardinalnog krsta.

Sutradan, u utorak, 6. oktobra, Sunce će obrazovati tačan kvadrat sa Plutonom u Jarcu, a sledećeg ponedeljka, 12. oktobra, biće tačno nasuprot (dakle, u opoziciji) sa retrogradnim Uranom u Ovnu.

Da ne ponavljamo priču o kardinalnom sukobu Plutona i Urana, ovo je sad eho koji bi, čini nam se, sada više mogao da deluje podsticajno, kao neprijatnost koja nas napokon pokreće da se maknemo iz stanja u kome tavorimo, nego što bi mogao da bude neki zaista rušilački faktor.

Svedoci smo da su se mnoge političko-društvene strukture urušile poslednjih godina, u vreme trajanja kvadrata Uran-Pluton. Mnogima je na ličnom planu bilo potrebno da se prilagode i još dugo će tražiti nove obrasce življenja. Ali se čini da su udari spoljnjeg sveta prestali i da se ovaj eho odnosi na borbu u namaborbu da se pronađe pravi put, novi način.

Veći nemir, ali i izrazitiji podsticaj, osetiće one osobe koje su i bile na većem udaru prethodnih godina. Kopiramo iz Horoskopa za 15.12.2014:

Kako svaki odnos nebeskih tela (bilo da se radi o uticaju tranizitne planete na natalnu ili odnosa između dve tranzitne planete) ima jači uticaj ukoliko su ta ista nebeska tela pravila kontakt i u vreme rođenja određene osobe, tako ovaj kvadrat u većoj meri pogađa (pozitivno ili negativno – zavisi od reakcije same osobe) pripadnike generacija rođenih od 1932. do 1934. i od 1965. do 1966. godine.

Kada su u pitanju znaci u kojima je natalno Sunce (ono što zovemo svojim horoskopskim znakom), najjači uticaj osećaju pripadanici druge dekade kardinalnih znaka tj. rođeni prvih deset dana januara, rođeni od 31. marta do 9. aprila, od 1. do 12. jula i od 3. do 13. oktobra.

Za sve važi da sukobe i donošenje suda o drugima, treba ostaviti za neke druge dane. Usmerite nagomilanu kardinalnu energiju za pokretanje, za usmeravanje svojih napora, za podsticanje sopstvenih akcija u cilju pronalaženja novih puteva.

U utorak se ne obraćajte autoritetima (ni državnim: činovnici, agencije, socijalno, PIO; ni poslovnim: direktori, poslovni partneri koji su po hijerarhiji iznad vas; ni porodičnim) – neće vas ni čuti ni razumeti.

Cele ove sedmice još uvek se oseća opozicija Jupitera i Neptuna, a sada, u sredu, 7. oktobra stiže i opozicija Marsa i Neptuna. Jesmo li to poleteli pa sad ne znamo niti kako da upravljamo svojim letom niti kako da se prizemljimo?

Izgleda da će dani od srede do nedelje biti teški za snalaženje u svakodnvnim poslovima. Kao da nikada nismo obavljali zadatke koje već godinama rutinski završavamo. Mnogo će se energije gubiti, mnogi će se vrteti u krug.

Ne samo što Neptun sapliće delatnog Marsa, već se, u petak, 9. oktobra, Merkur okreće na petama i kreće direktno kroz znak Vage. To jeste dobra vest – mnoge stvari će leći na svoje mesto, dogovori će se sklopiti, stići će očekivane informacije, završićemo poslove… Ali u danu kada Merkur menja smer, često dolazi do najvećih zastoja i stvari bezrazložno gube normalan ritam.

Uz uticaj Neptuna na planetu akcije, ovo se čini kao jasan znak da kraj radne sedmice ne treba forsirati. Pustite da se povuče magla i da stvari same dođu na svoje mesto. Što se više žuri, više će se kasniti.

Dovoljno će biti vremena narednih dana. Krajem radne sedmice, ne samo što Merkur kreće direktno nego i Venera izlazi iz zone senke. Ko zna, zna da je olakšanje, ko ne zna – verujte nam na reč – svakodnevni život biće malo lakši.

Međutim, ono što smatramo da je iznad dnevnih trivija – odnos prema onom posebnom Drugom, tokom ove sedmice bi moglo da dođe pod lupu. Venera ulazi u znak Device što samo po sebi zahteva detaljnu analizu naših odnosa, a tom zahtevu se priključuje i Saturn  iz Strelca koji će uputiti Veneru u neke podatke i podgrejati neke sumnje.

Vikend deluje kao period kada će se mnogi povući u sebe, odgurnuti partnera i u samoći bolovati svoje boli. Nema ovde svađa. Mars je ošamućen, a Veneri je poljuljano samopouzdanje. Ovde ima sumnjičavosti, otvaranja starih rana i tugovanja u samoći. Ne želimo objašnjenja, želimo da se durimo.

Ovo je sasvim benigno kod većine, ali oni koji su skloni depresiji mogli bi da, za ovaj vikend, unapred sebi organizuju neki događaj (po mogućstvu plaćeni) kako bi osigurali sebe od, za njih, teškog samovanja.

Kada nabrojasmo sve ove izazove u sedmici, šta nam preostaje?

Pa preostaje da kažemo da se situacija smiruje, dok se istovremeno ona nada koju smo imali i koja nam je stvarala nesigurnost jer smo se odvikli od slobode da makar sanjamo velike snove, e ta nada se polako konkretizuje. Dobija neke oblike koji možda ne odgovaraju veličini sanjanog, ali su daleko iznad onoga što bismo smeli drugima da kažemo da smo zamislili.

Ovog meseca će sve tri planete koje sad prolaze Devicom: Jupiter, Mars i Venera, doći u veoma povoljan kontakt sa Plutonom u Jarcu. Ovo će nam omogućiti upravo to: konkretizaciju želja i utvrđivanje planova za velike ciljeve. Ove sedmice kontakti Plutona neće zato imati, kod velike većine, negativan nego pre korektivan efekat – potresa nas da ostanemo budni i usredsređeni na put pred nama.

Kardinalni znaci (Ovan, Rak, Vaga i Jarac) već su se prethodnih godina očeličili, sada mogu biti samo odlučniji u namerama da sprovedu planove u delo.

Kod promenljivih znakova (Blizanci, Devica, Strelac i Ribe), pre svega onih rođenih u prvoj dekadi, ustreptalost bi mogla da pređe u napetost i nervozu ove sedmice. Ali i njima oktobar nudi konkretizaciju planova, samo se treba primiriti, disati duboko i koračati nogu pred nogu. Ne brzajte, ne podižite tenziju.

Fiksni znaci (Bik, Lav, Škorpija i Vodolija), počinju da osećaju olakšanje. Oni sada manje „lete“ od drugih, ali i sigurnije koračaju osećajući da im je pao neki teret koji su na plećima nosili prethodih par godina.

Pomozimo jedni drugima. Podstaknite one koje treba podsticati, smirite one koje treba smiriti. I znajte da će se uvek naći neko da i vama pomogne. Na ovom putu smo zajedno.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

  • utorak – Sunce u Vagi kvadrat Pluton u Jarcu
  • sreda – Mars u Devici opozicija retrogradni Neptun u Ribama
    retrogradni Merkur u Vagi sekstil Saturn u Strelcu
  • četvrtak (19:30) – Venera ulazi u znak Device gde ostaje da 8. novembra
  • petak (16:52) – Merkur kreće direktno kroz znak Vage
  • subota – Venera u Devici kvadrat Saturn u Strelcu
  • nedelja – Sunce u Vagi inkonjukcija retrogradni Hiron u Ribama