Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 24. do 31. avgusta 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 24. do 31. avgusta 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 24. do 31. avgusta 2015. godine

Ove sedmice dobijamo svojevrstan bunar želja. Samo još da se sa sobom dogovorimo da li smo sigurni da želimo to što želimo…

Iako je, kalendarski, kraj leta još daleko, približava se 1. septembar, datum koji većina doživljava kao početak „novog kruga“ obaveza. Biće onih koji će poželeti da iskoriste poslednje dane avgusta da se što više opuste. Ako imate obaveze, naš savet je da ih ne odlažete.

Pustite druge nek hvataju zjale ili šta god drugo, vi se bacite na posao. Prvo, zato što će vam lakše ići obavljanje poslova ove sedmice, drugo, zato što ćete koristi od dobre pripreme imati verovatno već krajem ove sedmice i poslednje, ali nikako najmanje važno: septembar će nuditi dosta dobrih prilika za zabavu.

Oni koji misle da ne smeju da propuste priliku za neku akciju kada je u pitanju ljubavni život, verovatno pogrešno misle. Jer bi, po svoj prilici, dobrih dana za ljubav trebalo da bude u bliskoj budućnosti. Daleko od toga da smatramo da treba da propustite šansu ako vam se ukaže (to vam nikada ni na jednom polju nećemo savetovati), samo mislimo da je bolje da energiju prvih pet dana ove sedmice usmerite na završavanje obaveza.

Jer, ova sedmica je sva u znaku završetka koji treba da postane seme za nešto novo, veće i bolje. Ove sedmice počinju da se osećaju uticaji aspekata koji će kulminirati 1. septembra (opozicija između Sunca u Devici i retrogradnog Neptuna u Ribama, kao i konjukcija retrogradne Venere sa Marsom u Lavu), ali i onog aspekta koji će obeležiti čitav naredni mesec, a koji će biti tačan na dan 17. septembra – opozicija između Jupitera u Devici i retrogradnog Neptuna u Ribama.

Pun mesec u subotu, 29. avgusta, nosi sa sobom velika obećanja vezana za kontakt Jupitera i Neptuna, ali je neophodno da imamo čvrsto tle i da budemo sigurni u sebe i ono šta želimo. Ovaj Pun mesec je, kao i svaki drugi, vreme kulminacije ili zatvaranja poglavlja priče koja je počela u vreme prethodnog mladog meseca u istom znaku – ovog puta u znaku Riba.

Ono što je specifično jeste to što je prethodni mlađak u Ribama ujedno bio i pomračenje tj. solarna eklipsa, pa se, samim tim, ovih dana nešto značajnije privodi kraju u pričama mnogih među nama. Vratite se, u mislima, do 20. marta ove godine: šta se dešavalo, šta ste počinjali, planirali, ko je ušao u vaš život?

Možete i pročitati horoskop Penzina za taj dan – tu ćete naći i opis mogućeg delovanja prema položaju u kućama natalne karte. Ako nemate urađenu, natalnu kartu možete uraditi na linku ovde. Uštap se dešava na 6. stepenu znaka Riba, pa proverite u kojoj kući se nalazi taj stepen kod vas i da li imate neku planetu na tom mestu ili u blizini – uticaj je, u tom slučaju, značajniji.

Šta ste izgradili što biste mogli da iskoristite za još veći napredak ili za pomake u nekoj drugoj oblasti života? Ovaj Pun mesec zaista deluje kao bunar želja. Sa jedne strane imamo samouverenost, sa druge – veru u naizgled nemoguće. Zajedno, ovo može biti dobitna kombinacija za veliki uspeh.

Međutim, kod nekih osoba, samouverenost može biti zamenjena potrebom da se dokažu – da mogu bolje i više nego drugi. Ta potreba i ta težnja ka savršenstvu od koga smo, da budemo iskreni prema svojoj vrsti, mi ljudi još daleko, mogle bi da deluju kao kočnica u stvarnom svetu. Projekat nikada nije dovoljno dobar da se pokaže kao završen, odlaže se konačna realizacija…

Ili bismo mogli da se uplašimo od mogućnosti koje nam se otvaraju, da pobegnemo od sopstvenih snova… Sa druge strane, snovi zaista znaju da prevare i zanesu.

Upravo zato je važno da se potrudimo da do subote pohvatamo sve konce, da dobro proverimo šta je urađeno i šta još treba uraditi, da izanaliziramo sve i da napravimo bilans. Sve nedostatke treba rešiti. Od kraja ove sedmice i početkom naredne, mogli bi nam se otvoriti novi putevi delovanja.

Što se ljubavi tiče, boravak i Venere i Marsa u Lavu definitivno pogoduje ljubavnim dramama, ali Venera u ovom znaku ostaje do 8. oktobra, a Mars do 25. septembra. Tokom većeg dela septembra, Venera će ići direktnim hodom, a ono što pogoduje ljubavnim pričama definitivno jeste i položaj Merkura u Venerinom znaku – znaku Vage.

Merkur u četvrtak ulazi u ovaj znak, nakon što je kratko boravio u Devici. Ali će zato u Vagi, zbog retrogradnog hoda u septembru, ostati sve do 2. novembra. Imaćemo dovoljno vremena za sve one lepršave priče koje ne vode dalje od flerta i one druge, još uvek kulturne i fine, ali sa eksplicitnom željom da šarmiraju „protivnika“ zauvek.

Ove sedmice, dok ne pređe u Vagu, Merkur nam u Devici, uz skladan aspekt sa mudrim Saturnom u Škorpiji, omogućava da svoj um upregnemo i iskoristimo kako bismo što bolje završili posao.

Čim bude prešao u Vagu, Merkur će nam staviti do znanja da ova sedmica nije, ni kad je romantika u pitanju, sedmica u kojoj se stvari počinju, već sedmica u kojoj se nešto završava. Merkur će se naći u trostrukoj konjukciji: pored njega, na prvom stepenu Vage, nalaze se i Severni mesečev čvor i Lilit.

Definitivan znak da je potrebno nešto raščistiti u duši: uvek postoji mogućnost susreta sa osobom iz prošlosti, ali su ovo češće dani kada nas nešto posredno podstakne da u svom srcu završimo neku priču kako bismo krenuli dalje.

To možda nećemo uspeti odmah, moguće da je ova sedmica samo početak takvog preispitivanja. Zbog svog retrogradnog hoda, Merkur će konjukciju sa Severnim mesečevim čvorom obrazovati i u oktobru.

Sam Uštap u subotu, da bi doneo dobro u naše živote, zahteva da se ozbiljno pristupi radu. Ta ozbiljnost u pristupu omogućava da budemo naizgled neracionalni u određivanju cilja do kog želimo da stignemo u novoj etapi ili u novoj priči. Ovaj pun mesec predstavlja i uvod u dešavanja u septembru, mesecu koji obećava.

Najjači uticaj osetiće majski Blizanci, junski Rakovi, avgustovske Device, oktobarske Škorpije, novembarski Strelčevi i februarske Ribe.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

  • sreda – Sunce konjukcija Jupiter u Devici
    Merkur u Devici sekstil Saturn u Škorpiji
  • četvrtak – Merkur ulazi u znak Vage
    Konjukcija Merkura, Severnog mesečevog čvora i Lilit u Vagi
  • subota – Pun mesec na 6. stepenu riba (20:35)
    Mars u Lavu inkonjukcija retrogradni Pluton u Jarcu