Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 13. do 20. jula 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 13. do 20. jula 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 13. do 20. jula 2015. godine

Izazovna sedmica je pred nama. Početkom ove sedmice, preosetljivost mnogih mogla bi da pokrene preispitivanje sebe i nesigurnost, a ta nesigurnost onda stvara pogodno tlo za sukobe.

Retrogradni Pluton iz Jarca pravi problem ionako moguće problematičnoj grupi nebeskih tela u Raku, dok Saturn na svom ponovnom preispitivanju škorpionskih tema donosi nelagodnost do juče veselom paru – Veneri i Jupiteru u Lavu. U obe priče naći će se i Mesec – a on će, počinjanjem svog novog ciklusa (Mlad mesec u četvrtak), naglasiti ovu energetsku mešavinu i preneti je i u narednih mesec dana, a kod nekih osoba i na duži period.

Dok Saturn i Pluton, a pored njih i Uran iz Ovna, prave probleme i donose izazove, dotle nebeska tela koja tranzitiraju znakom Riba, donose smirenje i pokazuju put ka rešenju. Jeste teže kanalisati izazove, ali bi oni mogli biti podstrekači pozitivnih promena.

Da vidimo šta bi mogli oni da nam zakuvaju i sa kakvim preprekama da nas suoče.

Sedmicu započinje kvadrat između Venere u Lavu i retrogradnog Saturna u Škorpiji. Ovo bi moglo doneti uvređenost i osećaj da nas neko omalovažava ili da nam jednostavno ne pruža dovoljno pažnje. Ne cene nas dovoljno. Možda nismo ni zavredili poštovanje?

Onda počinjemo da preispitujemo sebe, da kopamo po stvarima koje nisu prijatne, koje su možda samo nama znane, koje možda čak i ne postoje u stvarnosti, ali smo ih mi pothranili u podsvesti kao jednu od mogućih opcija kako nas drugi vide. Sada bi ta opcija mogla da ispliva kao moguća, ali neprijatna realnost.

To što se mi prispitujemo, ne znači da je to uopšte potrebno činiti u ovom trenutku. Neka inicijalna uvreda, možda i nije uvreda. Možda bi, u drugom danu, to bila usputna opaska nebitne osobe.

Početkom ove sedmice, preosetljivost mnogih mogla bi da pokrene preispitivanje sebe i nesigurnost, a ta nesigurnost onda stvara pogodno tlo za sukobe. Jer mnogi se najžešće brane onda kada su podsvesno svesni da su „krivi“ ili ranjivi. Mnogi čak i kreću u napad, da bi predupredili da drugi primete njihovu slabost.

I eto kako bi neprijatno kopanje Saturna po sopstvenim slabim tačkama, moglo da napravi idealan uvod za sukob sa okolinom.

Sreda i četvrtak donose izuzetno zapaljiv i eksplozivan spoj: retrogradni Pluton u Jarcu napraviće opoziciju sa Merkurom i Marsom spojenim u Raku. Mnogi će biti „bez dlake na jeziku“. Direktno, bez uvijanja, govorićemo ono o čemu smo ćutali iz ovog ili onog razloga. Šamaraćemo rečima, optuživaćemo i svađaćemo se.

Kako je u svemu ovome, kao i prošle sedmice, izuzetno važan znak Raka, ovi sukobi biće veoma lični čak i u onim odnosima gde bi trebalo, po svaku cenu, izbegavati ovu vrstu sukobljavanja.

Baš zato, svi sukobi do kojih bi eventualno došlo u toku ove sedmice, biće izuzetno bolni. Jer ćemo se truditi ne da rešimo problem nego da ga personalizujemo, a onda ćemo se ustremiti na osobu koja je za nas obeležje onoga što nas muči.

Ovde je već umešan i Uran. On će u nedelju prvo formirati kvadrat prema Merkuru, da bi sledeće sedmice „napao“ Marsa. Ovo ukazuje, sa jedne strane, na to da su ovi lični sukobi odraz problema koji su nam nametnuti „odozgore“, sa nivoa šire zajednice, društva, države, a koji su se javili još pre nekoliko godina.

Sa druge strane, ova umešanost Urana govori i o tome da će mnogi biti iznenađeni postupcima i rečima drugih, i da će napadi dolaziti i sa neočekivane strane.

Kao što spomenusmo, ove energije utkane su u početke koje nam donosi Mlađak u Raku ovog četvrtka.

Ali najznačajniji uticaj vrši upravo Uran. Počeci bi mogli biti produkt neočekivanih i naglih promena, sigurnosti koja je iznenada uzdrmana i narušena. Možda ćemo se pomeriti jer nam je trenutna pozicija odjednom ugrožena, ali to ne znači da nam taj pokret neće doneti boljitak.

Instinktivni potezi bi nas mogli dovesti u sasvim novo okruženje za koje ne bismo ni mislili da je za nas, a koje može biti mnogo bolje nego ono koje smo napustili. Instinkt je nešto što podržava i znak Riba – znak odakle nam ove sedmice stiže pomoć. Merkur će dobiti podršku i od Neptuna i od Hirona, a Hiron će takvu podršku uputiti i Suncu. Snagu ćemo crpeti iz unutrašnje ravnoteže.

Venera i Saturn pokreću sumnju, traže samoanalizu, ali svoje vrednosti možemo preispitivati istovremeno voleći sebe. Tek osoba koja voli sebe, može zaista voleti drugog. Ovo je nešto što ste mogli čuti i pročitati često, to je jedna od mantri koje prijaju savremenom čoveku.

Moramo naći ravnotežu u sebi, ali akcenat ove sedmice jeste na važnosti drugih u našim životima. Energiju onog zapaljivog miksa Merkur/Mars/Uran/Pluton iskoristite za jasnost misli i preciznost reči, za „pogađanje poente“ i usmereno, odlučno delovanje.

A pozitivne vibracije iz znaka Riba iskoristite za komuniciranje (umesto svađanja) sa drugima. Jer ovo nam pomaže da budemo efikasni u prenošenju ideja i formulisanju planova. Privlačimo pažnju okoline i uspešno i ubedljivo se obraćamo grupama.

Izvucite dobro iz one agresivne, ali pokretačke energije i nemojte dopustiti da pomoć koju dobijamo bude neiskorišćena.

Mlad mesec u četvrtak doneće mnogima neočekivane promene. Neki će morati prvo da raščiste i da završe, da bi mogli da počnu na „novom, čistom listu papira“. Neki će se iznenada naći u sasvim novim životnim okolnostima.

Koliko god izazovna, ova sedmica nudi šansu onima koji su spremni da se bore protiv sopstvenih demona, da ih obuzdaju i da se okrenu ciljevima, a ne produbljivanju problema i prenošenju krivice na drugoga.

Svađe će lako počinjati ove sedmice, ali one nikako nisu izlaz, i mogle bi nam doneti mnogo više zla nego inače. Ako je nešto trulo, loše, prevaziđeno – prekidajte i od sredine sedmice počinjite novu priču. Ali ne napadajte čak i kad imate sve argumente i sve razloge za.

Venera će u nedelju preći u znak Device gde će provesti dve sedmice na prvom stepenu znaka. Jer, krenuće unazad da bi zatim ponovo ušla u znak Lava koji u nedelju napušta. Dakle, analiza nas čeka u sledeće dve sedmice na polju ljubavi i novca. A onda: preispitivanje ovih sfera tokom avgusta i dela septembra.

Čekaju nas i duboke moralne dileme koje će doneti kvadrat koji sad polako počinje da se formira između Jupitera u Lavu i retrogradnog Saturna u Škorpiji. Ali, otom-potom.

Ove sedmice se trudite da budete komunikativni, usmereni ka cilju, a ne svadljivi i destruktivni. I neka su vam srećni počeci.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

 • ponedeljak – Merkur u Raku trigon retrogradni Neptun u Ribama
  Venera u Lavu kvadrat retrogradni Saturn u Škorpiji
 • utorak – Sunce u Raku trigon retrogradni Hiron u Ribama
 • sreda – Mars u Raku opozicija retrogradni Pluton u Jarcu
 • četvrtak – Mlad mesec u Raku (3:25h)
  Merkur u Raku opozicija retrogradni Pluton u Jarcu
  Merkur konjukcija Mars u Raku
 • Merkur u Raku trigon retrogradni Hiron u Ribama
  Merkur u Raku kvadrat Uran u Ovnu
  Venera ulazi u znak Device


Tokom leta 2015. godine, u Horoskopu Penzina moći ćete i dalje da pratite astrološke prikaze sedmica, ali dnevne horoskope nećemo postavljati. Malo je vremena, a mnogo posla :-) Dok ne stvorimo drugačije uslove za rad, nećemo se vraćati dnevnoj analizi neba. Nedeljni horoskop će nastaviti da izlazi redovno.
Hvala vam na čitanju.