Magazin Godine Život i godine

Happy Papy (video)

Happy Mania je zahvatila i domove za stare francuske organizacije Groupe SOS Seniors* i najmanje što se može reći jeste da seniori imaju osećaj za ritam.

Od stanara preko medicinskog osoblja do zaposlenih u upravi, svi su bili radi da se zabavljaju i plešu uz ritam numere “Happy” Farela Vilijamsa.

Stanari domova su iskoristili priliku da podele sa svetom svoju dobru energiju. Ovo je bio i dobar način da se pokaže na koji način se organizacija Groupe SOS Seniors stara o lepoj starosti u svojim domovima: kompentencija i stručnost, komfor stanara, poštovanje jedinstvenosti ličnosti svakog, pospešivanje veza između stanara i okruženja, otvaranje ustanova ka svetu…

Domovi za stare su pre svega mesto života! Iako nisu svi učesnici u spotu deke (Papy), svi su pokazali da su itekako živahni.

*Groupa SOS Seniors je francuska organizacija koja upravlja sa 50-ak ustanova za smeštaj zavisnih starijih osoba (EHPAD – Etablissements d’hébergement pour personnes âgées dépendantes) i putem njih nudi kvalitetne usluge, u saradnji sa staraocima iz porodice stare osobe, a uz poštovanje njihove ličnosti i bez obzira na visinu njihovih primanja.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija