Magazin Godine Život i godine

Prodao burmu za hranu misleći da je gubi zauvek, ali…

Slika: Dobročinstvo

Policija u Kornvolu, Ontario, Kanada, pojavila se na adresi zbog prijave sporne situacije u jednoj kući. Međutim, tamo su zatekli stari bračni par koji se bori sa demencijom i nemaštinom, i odmah su rešili da reaguju tako što će učiniti nešto zaista posebno…

Naime, dolaskom na adresu policija je otkrila da tamo živi deka sa svojom suprugom koja pati od demencije. U priči su saznali i da je deka nedavno prodao svoju burmu kako bi kupio namirnice za njih dvoje.

Policajci su istog trenutka rešili da odreaguju:

– Sakupili smo novac, otkrili gde je prodao burmu, i otkupili smo je nazad. Zatim smo sakupili i novac za namirnice koje smo potom kupili i odneli im – priča narednik Džordž Knežević.

Starac je burmu nosio preko pola veka, i rastao se od nje zbog hrane, misleći da će to biti zauvek.

– Oboje na burmama imaju ugraviran natpis: “Zauvek zajedno”, pa kad smo im vratili burmu mislim da u celoj stanici policije nije jednog suvog oka ostalo – priča Knežević.

Pored toga, par je stupio u kontakt sa Udruženjem Alchajmera u Kanadi koje pruža podršku osobama koje žive sa ovom bolešću, piše kanadski CTV News.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija