Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 29. juna do 6. jula 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 29. juna do 6. jula 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 29. juna do 6. jula 2015. godine

Sedmica koja nastavlja niz sjajnih dana. Mogućnosti i za ljubav i za posao, za uživanje i za sticanje. Najsigurniji način da sreću uvećate jeste da je podelite sa drugima.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Prošlu sedmicu je „otvorio“ pozitivan aspekt između Urana i Jupitera, a ove sedmice, Uran pozitivno aspektuje Veneru. Priča o nepredvidivosti i neočekivanosti prenosi se i na ovu nedelju, ali je ishod dobar, osećaj sjajan, pa nam, kad budemo sumirali utiske, neće ni biti važno što je neka priča uzela nepredviđen tok.

Venera i Uran će imati udela i u drugim aspektima tokom sedmice, te simbolika ove dve planete snažno utiče na ovonedeljna dešavanja. U fokusu su međuljudski odnosi, ljubav, saradnja, uživanje, materijalne i umetničke vrednosti (Venera), kao i potreba za promenom i uzbuđenjem, težnja ka originalnosti i nezavisnosti (Uran).

Usred sedmice imamo kontakt dve planete koje se povezuju sa srećom: na istom stepenu Lava će se naći upravo Venera (tzv. Mala sreća) i Jupiter (tzv. Velika sreća). Ovaj kontakt zaista bi mogao da nam donese dosta toga lepog (da to ne nazivamo srećom), da nas ispuni zadovoljstvom i osećajem da je život lep.

U sredu bi trebalo da vidimo više nasmejanih ljudi.

Kako svaka jaka svetlost, pod određenim uglom, obrazuje i senku, i ovaj lep kontakt može da nas odvede u krajnost, pa da se isuviše opustimo, prepustimo lenčarenju, trošenju zbog kojeg ćemo se kasnije kajati i preteranom uživanju u jelu i piću koje će nam kasnije smetati.

Međutim, ako vodimo računa o meri, sreda bi trebalo da bude jedan od najpovoljnijih dana u godini.

Ove godine, Venera će se još jednom sastati sa Jupiterom u Lavu – 4. avgusta, a zatim će se naći i na istom stepenu u znaku Device 25. oktobra. Ovo se dešava usled ovogodišnjeg retrogradnog hoda Venere, a za nas je sada važno jer bi 1. jul mogao biti početak neke priče koja će se razvijati tokom leta i steći konačni oblik na jesen.

Jupiter ovde verovatno ima ulogu da naglasi i podstakne, a teme koje pojačava pripadaju Venerinoj sferi (pogledajte gorepomenute oblasti). Eto još jednog razloga da, pored prepuštanja uživanju, obratite i pažnju na dešavanja i ljude koji se budu pojavljivali ovih dana u vašem životu.

U sredu se obrazuje još jedan divan aspekt – trigon između Sunca u Raku i retrogradnog Neptuna u Ribama. Eto toplih osećanja, empatije… Evo mogućnosti da izrazimo ono što osećamo, da se povežemo sa drugima…

Sa kontaktom Venere i Jupitera (koji bi mogao da donese svojevrsne savremene mecene, postoje li oni još uvek na ovim prostorima), ovaj bi dan posebno mogao biti važan za umetnike.

Naravno, svi koji vole i koji se ljubavi nadaju, mogli bi sa Drugim ovih dana uživati u onim malim stvarima koje život znače ili otkrivati tanane veze koje ih spajaju sa osobom koju su tek sreli ili tek sad primetili.

Ne zaboravite da ova sedmica donosi i nepredviđene obrte (nešto kao u raznim španskim/meksičkim/indijskim/turskim serijama), pa bi moglo biti i raskida. Ali ovo su oni raskidi koji donose dobro i jednoj i drugoj strani. Ovo su raskidi veza koje nemaju u sebi ništa sem navike.

Ove sedmice ne želimo da gušimo sebe i druge ustaljenim potezima koji nemaju nikakvog smisla. Oslobađamo se onoga što je lažno da bismo uživali u istinskoj sreći.

Iako su dani ispunjeni raznim dešavanjima na ličnom planu, ova sedmica će mnogima biti izuzetno značajna i kada su u pitanju posao i finansije.

U četvrtak, u 4 sata i 21 minut ujutru, imamo prvi od dva puna meseca u julu – Pun mesec u Jarcu.

Ovo je potentan Uštap koji u sebi ima upletene i energije Marsa i Plutona. Obe „muške“ planete, obe planete akcije i reakcije – podstiču na delovanje. Iako se vezuju i za destrukciju, ove planete ruše samo ono što je klimavo. Budući da je ostatak slike koja se da videti u doba ovog uštapa veoma pozitivan, teško da ćemo rušenje, ako ga bude bilo, doživeti kao negativno.

A kakve veze ima ovaj pun mesec sa poslom? Pa, pre svega, nalazi se u Jarcu – znaku koji se vezuje za karijeru, status, ambiciju… Ako se prate lunarni ciklusi, ovaj uštap donosi kulminaciju ili završetak projekta/posla koji smo započeli krajem decembra 2014. godine.

Ali je važnije da u doba Uštapa, Uran sa jedne, i Jupiter i Venera sa druge strane prave pozitivan aspekt prema Merkuru u Blizancima. Ovo je odlično za poslove, za trgovinu, transakcije, pregovore i dogovore. Nema više zbunjenosti i nejasnoća koje su nas pratile prethodnih nedelja. Sve je jasno. Možemo definisati i zaključiti. Možemo zaraditi ove sedmice.

Uštap, ipak, u sebi ima najjaču vezu sa Neptunom u Ribama – šta god radili, koliko god se radovali, nećemo smetnuti druge sa uma. Ovde nije reč o bližnjima, ovde je reč o svima koje smo sreli na svom životnom putu. Najčistiji altruizam.

Pošto ga i zvezde podstiču, hajde da ga malo vežbamo ovih dana. Nije da su loša vremena obrisali ljubav prema ljudima iz naših srca. Tu je ona, pokažite je sada, kada se radujete. Na altruizam ne upućuje samo Neptun. I kontakt Venere i Urana govori o tome. Jer Venera je ljubav, a Uran je univerzalan, baš kao što Neptun briše granice među ljudima.

Sedmicu završava lep, blagi aspekt između Venere i Merkura – naći ćemo načina da izrazimo ono što osećamo, a lako bismo mogli iskoristiti umeće komuniciranja i za sticanje materijalne dobiti.

Uživajte u sreći i ne zaboravite da ona raste deljenjem.


Značajna astro dešavanja ove sedmice:

 • ponedeljak – Venera u Lavu trigon Uran u Ovnu
 • utorak – Jupiter u Lavu inkonjukcija retrogradni Hiron u Ribama
 • sreda – Sunce u Raku trigon retrogradni Neptun u Ribama
  konjukcija Venere i Jupitera u Lavu
  Venera u Lavu inkonjukcija retrogradni Hiron u Ribama
 • četvrtak – Pun mesec u Jarcu
  Merkur u Blizancima sekstil Uran u Ovnu
 • petak – Merkur u Blizancima kvadrat retrogradni Hiron u Ribama
 • nedelja – Merkur u Blizancima sekstil Venera u Lavu
  Merkur u Blizancima kvadrat Lilit u Devici


Tokom leta 2015. godine, u Horoskopu Penzina moći ćete i dalje da pratite astrološke prikaze sedmica, ali dnevne horoskope nećemo postavljati. Malo je vremena, a mnogo posla :-) Dok ne stvorimo drugačije uslove za rad, nećemo se vraćati dnevnoj analizi neba. Nedeljni horoskop će nastaviti da izlazi redovno.
Hvala vam na čitanju.