Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 19. do 26. oktobra 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 19. do 26. oktobra 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 19. do 26. oktobra 2015. godine

Ako ste čitali Penzinov Horoskop za prethodnu sedmicu, poznato vam je da se nalazimo u periodu kada se otvaraju mogućnosti za napredak u raznolikim oblastima života. Ova lepa šansa traje do kraja meseca oktobra i treba je iskoristiti.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Eho događaja iz druge polovine oktobra 2015. imaćemo u 2016. godini – u martu i u junu, ali sad imamo priliku da stvari pokrenemo u željenom pravcu, da se okuražimo i zakoračimo. Na taj način ćemo mnogo bolje iskoristiti i odjeke ovog perioda na proleće sledeće godne. U protivnom, prolećni dani 2016. mogli bi da donesu samo žal za propuštenim.

Istovremeno sa ovim snažnim podsticajem za otvaranje novih stranica u priči o uspehu, ove sedmice mnogi će imati priliku i da shvate suštinu nekog problema – u komunikaciji, odnosima – i da ga razreše i završe sa njim. Taj problem se vuče i kopka nas od septembra. Ove sedmice je aktuelizovan.

Komunikacija i odnos sa drugim(a), reči i svakodnevni život jesu teme koje su zajednički deo ovog nerešenog pitanja za sve nas. Zajednički je i okvir u kome se pokreće ovaj problem, a to su promene koje smo svi mi preživeli u prethodnih par godina, ali oblast života koju ovo dotiče zavisi od natalne karte svakog pojedinca.

Gde vam se nalazi 13° Vage? Ako ne znate, uradite natalnu kartu, besplatno i jednostavno na linku ovde. Pogledajte u kojoj kući je ovaj stepen. Ovde vam dajemo osnovna značenja, na internetu možete naći više o značenju svake kuće.

 • I kuća – lični razvoj
 • II kuća – materijalno stanje
 • III kuća – komunikacija i neposredna okolina
 • IV kuća – dom i porodica
 • V kuća – stvaralaštvo, deca i ljubav
 • VI kuća – zdravlje, način obavljanja posla i odnosi na poslu
 • VII kuća – partnerski odnosi (ljubavni i/ili poslovni)
 • VIII kuća – zajednička imovina, tuđi novac, intimni odnosi
 • IX kuća – mogućnosti, putovanja, obrazovanje
 • X kuća – karijera i status
 • XI kuća – ciljevi, prijatelji, penzija, organizacije
 • XII kuća – duhovnost, tajne, neprijatelji

Vodite računa o tome da biste ove sedmice mogli da upadnete u sopstvenu zamku, da „čujete“ ono što neko nije izgovorio, da poverujete svojim sumnjama i crnim mislima, a da za to nemate uporište u stvarnosti.

Nemojte delovati na osnovu sumnji. Mogli biste povrediti osećanja drugih, naleteti na reakcije koje niste očekivali i, što sve ljude uvek najviše zaboli, na kraju saznati da niste bili u pravu i da ste postupili nepravedno.

Strpite se. Ako vas nešto tišti, bolje držite vodu u ustima. Ako nađete vremena, pozabavite se pravim izvorom sumnji u vama. Koristiće vam da otkrijete neke svoje skrivene strahove i zatrpana sećanja.

A što se ovog akutnog problema tiče, sačekajte kraj ove i početak sledeće sedmice. Odgovor bi mogao da stigne iznebuha i da bude sasvim neočekivan.

Osobe koje će ovo više i verovatnije dotaći jesu one osobe koje imaju neko nebesko telo ili ugao od 10° do 20° kardinalnih znakova (Ovan, Rak, Vaga i Jarac). Među njima, skoro sigurno „pogođeni“ jesu rođeni od 1. do 11. aprila, od 3. do 13. jula, od 3. do 13. oktobra i od 1. do 11. januara.

Ova sedmica, iako je u sklopu ovog niza sjajnih oktobarskih dana za pokretanje i postizanje uspeha u raznim sferama, akcenat stavlja na uspeh u ljubavi, novcu i uživanju. Isuviše dobro da bi bilo istinito? Cinik nikad ne uspeva, jednostavno zato što nikada ne dozvoljava sebi da primeti sreću.

Druga polovina ove sedmice je vreme da poželite i da onda pristupite realizaciji svojih želja. Ako imate dugoročne planove, ovo je pravo vreme da radite na prikupljanju sredstava i saradnika koji bi mogli da vam pomognu u njihovom ostvarivanju.

Dakle, nije uvek u pitanju nešto što je odmah vidljivo, momentalno ostvarenje. Ovi dani mogu predstavljati i prve cigle u zamku koji želite da sagradite.

Kraj sedmice je, inače, veoma dobar period za uživanje. Zaslužili smo, pa bismo mogli, na prvi podsticaj ili na prvo otvaranje prostora za to, da se opustimo i prepustimo. To je sasvim u redu, treba sebe nagraditi. Samo ne treba dozvoliti da nam umaknu šanse.

Takođe, mnogi se lako ubace u neki svoj film i često ne ugledaju na vreme drugog protagonistu ili ne shvate scenu kojoj prisustvuju, te ne iskoriste mogućnost da, blagim ili oštrim skretanjem, brže i lakše stignu do željenog cilja. Uživajte u svakom trenutku, ali nemojte se olenjiti. Budite otvorenog uma.

Takođe, ne dozvolite sebi da vas neke, pa i ove gorepomenute sumnje, spreče da volite strasno. Prepustite se, upustite se. Zaljubite se ponovo u tu osobu koja je pored vas toliko dugo ili se zaljubite po prvi put, kao nikad do sada.

Nije isključeno da vam se otvore mogućnosti i za sticanje novca i za novu ljubav. Možda ćete samo uživati u divnim danima. Ali nedelja obećava.

Sada ponovo pogledajte svoju natalnu kartu i proverite da li imate nešto – nebesko telo ili ugao, na sredini zemljanih znakova (Bik, Devica i Jarac). Ako je odgovor „da“, veća je verovatnoća da ćete neposredno osetiti ovaj „ujed“ sreće. Rođeni od 29. aprila do 11. maja, od 1. do 14. septembra i od 31. decembra do 11. januara zaista treba da, uživajući u samom procesu, iskoriste ovaj trenutak i date okolnosti.

Pogledajte u kojoj kući vam se nalazi 13-15° Device. Pročitajte ponovo kratak pregled značenja kuća.

Ali, generalno: osobe kojima je podznak u vatrenom znaku (Ovan, Lav ili Strelac), dobijaju šansu u materijalnoj sferi; osobe kojima je podznak u zemljanom znaku (Bik, Devica ili Jarac), dobijaju podsticaj za lični napredak, ostvarenje i otvaranje novih ciljeva; osobe kojima je podznak u vazdušnom znaku (Blizanci, Vaga ili Vodolija) – bujaju emocije, jačaju lični kontakti; dok osobe sa podznakom u vodenom znaku (Rak, Škorpija ili Ribe) dobijaju mogućnost da jasnije izraze svoja osećanja i misli.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

 • četvrtak – Merkur u Vagi kvadrat Pluton u Jarcu
 • petak – Venera u Devici trigon Pluton u Jarcu
  Sunce ulazi u znak Škorpije
  Mars u Devici opozicija retrogradni Hiron u Ribama
 • subota – Mars u Devici inkonjukcija retrogradni Uran u Ovnu
 • nedelja – konjukcija Venere i Jupitera u Devici
  Merkur u Vagi opozicija retrogradni Uran u Ovnu
  Merkur u Vagi inkonjukcija retrogradni Hiron u Ribama