Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 31. avgusta do 7. septembra 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 31. avgusta do 7. septembra 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 31. avgusta do 7. septembra 2015. godine

Nedelja fokusiranja na sebe i osmatranja sebe kroz odraz u drugima. Kako nam je u vezi – ljubavnoj, prijateljskoj, poslovnoj? Jesmo li sigurni u svoje želje i svoje sposobnosti da te želje ostvarimo? Vikend donosi razrešenja i dugo očekivane pomake.

Fotografija: Gustav Klimt, Poljubac
(pročitajte i pesmu Kabira, „Divlja bol me muči danonoćno„)

Iako je utorak „udarni dan“ što se tiče dva od tri aspekta koji će obeležiti ovu sedmicu, u ponedeljak se itekako oseća njihov uticaj, a sama činjenica da je priroda jednog od ova dva aspekta toliko suprotna pojmovima „prvi radni dan“ i „prvi školski dan“, pojačava osetnost njegovog delovanja.

Govorimo o opoziciji između zvezde našeg sistema – Sunca i Neptuna – planete mašte, snova, altruizma, ali i varki, zabluda i neusredsređenosti.

Eto baš ta neusredsređenost može biti veoma primetna početkom ove sedmice. Nekako je prirodno da sve porodice koje imaju školarce, školski kalendar usvajaju kao pravilnik svog života. Posredno, i većina drugih ljudi, 1. septembar doživljava kao kraj bezbrižnog (bezbrižnijeg) dela godine i datum početka novog ciklusa obaveza.

I upravo u tom momentu, dobijamo teškoće u koncentrisanju, razbarušenost i želju za begom. Imajte, zato, početkom sedmice, razumevanja za kolege koji kasne i ne mogu da se fokusiraju. I nadajte se da će i drugi imati razumevanja za vaša lutanja u više sfere postojanja tokom radnog vremena.

Nemojte ovih dana rešiti da se odreknete kafe. Verovatno će vam trebati dupla.

Mnogi će, ukoliko uspeju da razaberu misli, shvatiti da ih muči svojevrsna kriza identiteta. Biće nam teško da sebe vidimo jasno u prvoj polovini sedmice. Na površinu bi mogli izbiti stari strahovi i nesigurnosti. Sa njima u paru, da se oni zakamufliraju, kreće talas egoizma i megalomanije. Nećemo biti jasni ni sami sebi, ni drugima.

A druge je, pak, veoma teško pravilno proceniti. Ne oslanjajte se na racio. Ako je baš neophodno da početkom sedmice ocenjujete ljude, probajte da oslušnete svoju intuiciju. Ona je, u ovom periodu „pametnija“.

Treba voditi računa na društvenim mrežama i truditi se da se jasno procene stvari pre nego što se reaguje. Razmislite dobro pre nego što pristanete na bilo šta, ali opet, nemojte ni odbijati mogućnost proširivanja vidika. Poenta je: razmislite (ili još bolje: meditirajte) pre nego što skočite.

Ovaj odnos između Sunca i Neptuna (uz pozitivan uticaj Plutona koji čeka da se desi za vikend) donosi i mogućnost, onim hrabrima među nama, da prepoznamo svoje skrivene želje. Otkrivanje i priznavanje sebi onoga što je tabu i čega se, možda, stidimo, jeste način da ojačamo sebe. Ne znači da ćemo početi da radimo u pravcu ostvarenja „mračnih poriva“. Ali, sve dok ih ne prepoznajemo, oni nas podsvesno opterećuju i koče.

Sa zagledanjem u dubine duše, često, pa i u ovom slučaju, ide i jačanje stvaralačkih sposobnosti u nama. Ovo je dodatno podstaknuto drugim aspektom koji je takođe tačan u utorak – susretom retrogradne Venere i Marsa u Lavu. Ovo je njihov drugi od tri susreta koliko će ih ukupno biti u 2015. godini.

Prvi je bi 22. februara, na samom početku Zodijaka, u znaku Ovna. Evo ih sada, susreću se u drugom vatrenom znaku – u veličanstvenom Lavu. Ovo je, kako napisasmo i u Horoskopu za 22. februar 2015., spajanje ženskog i muškog principa, i pre nego što pređemo na očekivanu priču – o ljubavi, da završimo priču o stvaralaštvu.

Početak ove sedmice će, jasno, biti veoma dobar za sve koji se bave umetnošću i kreativnim poslovima, ali jačanje stvaralaštva u nama jeste važan momenat za svakog, bez obzira koliko praktično delovala njegova delatnost. Jer bilo šta novo da stvaramo, neka je to i računovodstveni program – jeste stvaranje.

Spoj Venere i Marsa ne omogućava samo cvetanje ljubavi, već i jača stvaralačku moć u nama. A Sunce obasjava naše snove i zamisli simbolizovane Neptunom. Zato, stvarajmo.

Većinu, ma u kom dobu bili, susret Venere i Marsa ipak obično najviše obraduje jer je dobar predznak za ljubav. Moć privlačenja je ovih dana jača nego ikad. Povećava se potreba ljudi za intimnim vezama. Mnogi će postati veoma eksplicitni u obraćanju osobi koja je predmet njihovih želja i nadanja.

Al Venera je još uvek retrogradna – da li je ljubav prava ili površni zanos poznog leta?

Šta je stvarnost? – glavno je pitanje ove sedmice. Strast nas može povesti u visine, ali nas i sručiti u ponor. Osećanja će ići od ekstrema do ekstrema. Obe planete u Lavu ukazuju na samougađanje, razmaženost i glumatanje zvezde.

Međutim, muška i ženska planeta ujedinjene u strasnom, romantičnom Lavu, dobro se slažu sa spontanošću Urana u Ovnu, ali su u izazovnom aspektu prema Plutonu – sirovoj moći.

Silovitost osećanja i poriv da se uleti u novu avanturu, ali i mogućnost novih uvida i ponovnog rađanja perspektive u postojećim vezama, pod uslovom da poradimo na osnovama veze.

Neki parovi koji odavno ćute skupljajući zamerke i taložeći ljutnju, sada bi napokon mogli da progovore. Ponekad je svađa pravo rešenje za spas veze. Za nekoliko dana, kada Venera krene direktno, veza će nastaviti da traje očišćena od prećutanog.

Povećana harizma olakšava i druženje sa ljudima. Savršeno vreme kako za nove ljubavi tako i za nova poznanstva.

U subotu imamo veoma pozitivan dijalog između Sunca u Devici i Plutona u Jarcu. Ovo nam donosi potrebno prosvetljenje nakon zamagljenosti i emotivnih previranja tokom radne sedmice. Vladar podzemlja i naših tajnih odaja u zdravom odnosu sa Suncem čisti sramotu i zbunjenost zbog naših tajnih želja. Možemo posedovati mračnu stranu bez potrebe da delujemo u skladu sa njom i možemo povratiti moć nad sopstvenim senkama.

Baš kao i prethodni put kada je Sunce iz znaka Bika pravilo trigon sa Plutonom (na Đurđevdan, 6. maja 2015), ovo je izuzetno povoljno za posao, materijalnu satisfakciju i poslovni uspeh.

Istog dana, Venera kreće direktno. Iako period njenog retrogradnog hoda nije na toliko lošem glasu kao retrogradni periodi nekih drugih planeta, ipak ćemo svi osetiti da će neke, već više od mesec dana, zamrznute stvari krenuti sa mrtve tačke.

Spomenusmo uticaj na ljubav, ali je Venera i planeta materijalne dobiti. U kombinaciji sa Suncem i Plutonom u dobrom odnosu, eto nam valjanog podsticaja za zaradu.

Napravite plan, sprovodite ga od ponedeljka, ako ne radite vikendom. I oni koji su u penziji i oni koji nemaju posao ili ga tek u budućnosti planiraju, svi mogu da ojačaju svoj status u društvu, ali i da očekuju nekakve dobitke.

Samo da bude jasno, ovo nisu slučajni i iznenadni dobici (na lutriji i sl) već zarađeni i zasluženi. Ovo su dani „žetve“, ali samo onoga što smo sami posejali.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

  • utorak – konjukcija retrogradne Venere i Marsa u Lavu
    Sunce u Devici opozicija retrogradni Neptun u Ribama
  • petak – Merkur u Vagi inkonjukcija retrogradni Neptun u Ribama
  • subota – Venera kreće direktno kroz znak Lava (10:29)
    Sunce u Devici trigon retrogradni Pluton u Jarcu