Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 29. avgusta do 5. septembra 2016. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 29. avgusta do 5. septembra 2016. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 29. avgusta do 5. septembra 2016. godine

Prvog septembra dešava se pomračenje sunca iliti solarna eklipsa. Uticaj eklipse se proteže na narednih šest meseci, pa i duže, a da biste lakše spoznali kako će delovati na vas i vaše okruženje, donosimo vam pregled uticaja na znake i podznake. Pa, izvolite, kombinujte…

Prvo, pregled sedmice i napomene za period Merkura Rx (30.8-22.9)

Sedmica koja spaja poslednje dane avgusta i prve dane septembra donosi vesnike velikih promena.

Prvi dan sedmice obeležava spoj Merkura i Venere u Devici. Iskoristite svaku korisnu poruku, kao i mogućnost da na pravi način izložite nekome nešto do čega vam je stalo. Iskoristite ponedeljak za sve one sitne, naizgled nevažne stvari do kojih vam je stalo, ali koje stalno  odlažete zarad rešavanja važnijih pitanja i gorućih problema.

Već u utorak, Merkur će krenuti retrogradno (naizgled unazad) kroz znak Device i naredne tri nedelje, sve do 22. septembra, moraćemo da se iznova i iznova bavimo nagomilanim svakodnevnim problemima. Zato, u ponedeljak uradite sve ono što ste želeli, a ne stižete, a što je za vašu dušu.

Periodi retrogradnog Merkura kao što je ovaj pred nama od 30. avgusta do 22. septembra, često donose probleme u komunikaciji, prekide na vezama, probleme sa tehnikom, kašnjenja, „padove sistema“ i sl. Zato su, na neki način, „ozloglašeni“. Ipak, potrebni su nam, potrebno je da nas svemir zaustavi i vrati na neke teme, kako bismo mogli da nastavimo ne vukući repove za sobom.

Nećemo se zaustaviti na tri nedelje, ali bi u utorak, dan kada Merkur menja svoj pravac, trebalo da povedemo više računa. Predvidite više vremena za sve, krenite ranije, znatno ranije, na važan sastanak, izbegnite potpisivanje bilo kakvog ugovora i ne nervirajte se ako vam neko ne odgovara na poruku ili mejl – moguće je da ih nije ni dobio.

Kako Merkur bude „hvatao“ korak unazad, tako ćemo se privikavati na drugačiji način komunikacije, a haos u saobraćaju ćemo objašnjavati početkom školske godine i krajem sezone odmora.

Iskoristite period retrogradnog Merkura da završite svu papirologiju koja se vuče. Napravite reorganizaciju svog posla, preuredite svoj dom i radni prostor, sredite baštu. Ovaj period je povoljan za završavanje onih administrativnih predmeta koji već dugo čame po fiokama.

Istog dana kada Merkur kreće retrogradno, Venera menja znak i ulazi jedan od svoja dva znaka – Vagu. Ona će u Vagi ostati jedan dan nakon što Merkur krene direktno – do 23. septembra. Ova dva uticaja, zdužena na ovaj način, ukazuju na to da je potrebno da se dodatno potrudimo da sebe i svoje prohteve obuzdamo.

Vodite računa na šta trošite novac i prilikom svake kupovine upitajte sebe da li vam je to neophodno. Jer može se desiti da mnogo lakše nego inače počnemo da udovoljavamo sebi i svojim prohtevima. Inače bismo vas ohrabrili da sebe počastite, ali svi su izgledi da bi to čašćavanje već tokom poslednje sedmice septembra i početkom oktobra moglo da se pokaže kao preskupa „ludost“.

Nikako nemojte kupovati tehniku. Ako nešto prestane da radi, to je druga priča. Ali sve što je nov predmet koji unosite u kuću ili kojim častite sebe i svoje bližnje, treba da sačeka drugu sedmicu oktobra.

Solarna eklipsa u Devici (1.9.2016) i njen uticaj na narednih šest meseci

Nećemo svi odmah osetiti uticaj, ali solarna eklipsa u četvrtak, 1. septembra, pokreće promene koje će biti osetne kada se za šest meseci baci pogled unazad.

U narodu se eklipse nazivaju „pomračenjima“. Solarna eklipsa je pomračenje Sunca. Iako više volimo narodne nazive, sa ovim pojmom pravimo izuzetak baš zato što reč „pomračenje“ zvuči zlokobno. To nije sasvim slučajno, jer su još naši stari primećivali da pomračenja označavaju promene.

Iako se za solarnu eklipsu vezuju počeci, ova što se dešava 1. septembra neće doneti nešto sasvim novo. Kao što spomenusmo, kada se za pola godine-godinu setimo „gde smo bili“ leta 2016, a gde nakon septembra iste godine, mnogi među nama primetiće značajne promene. Te su promene, međutim, tesno povezane sa nečim što gradimo već godinu dana, a moguće da, u vezi sa tim, od novembra 2015. godine imamo ili problema, ili dolazi do nekog zastoja, do nejasnoća ili nas je nešto odvratilo od namere.

Na opštem nivou, lomovi koji su iz temelja uzdrmali naše društvo tokom prethodnih nekoliko godina, ustupil su mesto traganju za rešenjima kojima će biti uspostavljeni novi temelji i zamenjene prevaziđene konstrukcije. Kao i svako traganje za novim rešenjima, i ovo nas je vodilo kroz neistražene terene u kojima se nismo najbolje snalazili. Od jeseni 2015. naovamo, mnogo je bilo nesigurnosti, mnogo nepoznanica i teško smo prihvatali bilo kakvo rešenje. Narednih meseci bi to moglo da se promeni – ulazimo u period kada ćemo početi da izgrađujemo novo.

Ova solarna ekipsa označava prelaz od tumaranja ka rešenjima. Taj prelaz će se odvijati narednih meseci, ali ćemo ga napraviti, svi zajedno.

Što se tiče nas kao pojedinaca, niko neće ostati neosetljiv na uticaj ove eklipse, ali će na neke ona uticati direktno i snažnije, a na neke slabije. U svakom slučaju, treba da znate da solarne eklipse iliti pomračenja sunca utiču jače nego mlad mesec koji se dešava otprilike jednom mesečno, kao i da njihov uticaj traje otprilike pola godine, a kod nekog se oseća i duže.

Ako ova eklipsa pravi aspekte sa svetlima, planetama ili osama (IC/MC i Asc/Dsc) u vašoj natalnoj karti, ona će imati veliki uticaj na dešavanja u vašem životu. Proverite da li imate nešto od 4. do 14. stepena bilo kog znaka. U zavisnosti od toga u koju kuću vaše natalne karte eklipsa „pada“, u toj oblasti vašeg života će njen uticaj biti izražen. Vidite kojoj kući pripada 9. stepen Device (Virgo u karti na Penzinu). Ako nemate urađenu, natalnu kartu možete besplatno, jednostavno i brzo uraditi na liku ovde.

Uticaj solarne eklipse na sunčane znake (sunčani znak je onaj znak koji dajete kao odgovor na pitanje: „Šta si u horoskopu?“)

Oni Ovnovi koji su rođeni od 28. marta do 1. aprila, Lavovi rođeni od 31. jula do 3. avgusta, Vage rođene od 30. septembra do 4. oktobra, kao i Vodolije rođene od 27. do 31 januara, trebalo bi da donekle prilagode svoje ciljeve razvoju situacije tokom ovog meseca. Moguće da će biti „zakačeni“ ludilom koji vlada u svetu oko njih, ali će ova eklipsa označiti prelaz ka boljim vremenima.

Oni Bikovi koji su rođeni od početka znaka do 11. maja, Rakovi rođeni od početka znaka do 13. jula, Škorpije rođene od početka znaka do 11. novembra, kao i Jarčevi rođeni od početka znaka do 11. januara, osetiće pozitivan uticaj koji će učiniti da poslednja trećina 2016. i početak 2017. godine budu produktivniji i lakši period u odnosu na prethodni.

Veliki uticaj osetiće oni Blizanci koji su rođeni od početka znaka do 11. juna, Strelčevi rođeni od početka znaka do 12. decembra, kao i Ribe rođene od početka znaka do 11. marta, a izuzetan uticaj osetiće sve Device, a naročito one rođene od početka znaka do 13. septembra. Ove osobe bi mogle da se nađu pod velikim teretom obaveza i odgovornosti. Prethodni period tokom kojih su bile zbunjene razvojem događaja u svom životu, sada može da kulminira u izraženom osećaju nesigurnosti. Međutim, upravo ova eklipsa će označiti period preporoda. Gledajući unazad kroz nekoliko godina, mnogi među njima će ovaj period videti kao prelaz iz nesigurnog života ka novoj, višoj stepenici. Od samog početka septembra ne treba pak očekivati mnogo. Naprotiv, mnogi od gorenavedenih, a naročito Device, kao i osobe kod kojih je ovaj znak izrazito zastupljen, tokom većeg dela septembra mogli bi biti veoma obeshrabreni.

Uticaj solarne eklipse prema kući natalne karte u koju „pada“ (a koju određuje podznak)

Da bismo vam malo pomogli, u nastavku dajemo osnovni pregled uticaja ove eklipse prema poziciji u kući natalne karte (u zagradi je dat verovatan podznak, ali ipak proverite u kojoj kući vaše natalne karte se nalazi 9. stepen Device).

 • Solarna eklipsa u I kući (podznak Devica): Novi početak. Ponovno definisanje ciljeva u karijeri, uspostavljanje novih ili drugačijih odnosa u ljubavnoj vezi, nove ili drugačije obaveze u kući. Kako se menjaju prioriteti, tako će se promeniti ili nestati odgovornost prema članu porodice ili obaveze u kući. Ovo omogućava veću usredsređenost na ono što je važno u ovom periodu života.
 • Solarna eklipsa u II kući (podznak Lav): Naglašena su pitanja vrednosti i novca. Finansijska pitanja koja su aktuelna već godinu dana, sada dobijaju nov tok i možda se dolazi do drugačijeg rešenja. Menjanje kursa da bi se došlo do istog cilja, prihvatanje nekih finansijskih obaveza, da bi se došlo do sopstvene finansijske sigurnosti.
 • Solarna eklipsa u III kući (podznak Rak): Neko zvanično saoštenje ili sudsko rešenje mogu igrati ulogu u svemu. Odnosi sa rodbinom ili u zajednici mogli bi pretrpeti značajne promene. Nesigurnost kada su u pitanju dalji ciljevi, dok u svakodnevnom životu, obaveze rastu i moraju biti izvršene.
 • Solarna eklipsa u IV kući (podznak Blizanci): Novo poglavlje vezano za dom ili odnose u porodici. Nesigurnost na poslu ili promene u poslovnoj sferi utiču na privatan život. Može doći do ozakonjenja veze ili njenog prekida usled nastalih promena. Kod osoba koje su samozaposlene i/ili imaju poslovne partnere, moguća je promena snaga koje će dovesti i do promena u poslu.
 • Solarna eklipsa u V kući (podznak Bik): Nova veza koja zahteva da se dele finansijske obaveze dok se još uvek ne zna kako će se sve razvijati. Novi projekat koji zahteva ulaganje dok je još uvek nesigurno da li se ikad taj projekat može isplatiti.
 • Solarna eklipsa u VI kući (podznak Ovan): Kompletna reorganizacija svakodnevnog života kako bi se postigli viši ciljevi. Nov način ishrane i/ili odnosa prema telu pokrenut strahovima od nepoznatog ili željom da se čovek osnaži.
 • Solarna eklipsa u VII kući (podznak Ribe): Nova veza koja je odraz romantičnog sna ili novo partnerstvo neophodno za uspeh u poslu. U oba slučaja, neophodno je naći ravnotežu između ideala i realnosti.
 • Solarna eklipsa u VIII kući (podznak Vodolija): Povećanje finansijske odgovornosti ili obaveza kako bi se ispunili neki viši ciljevi ili osigurala buduća primanja, povlači za sobom osećanje nesigurnosti. Jačanje intimne veze koja zahteva prepuštanje drugome i rad na zajedničkoj budućnosti.
 • Solarna eklipsa u IX kući (podznak Jarac): Otvaranje novih mogućnosti, nove životne faze zbog čega je neophodan veći rad na sebi i na unutrašnjoj snazi, kao i prihvatanje prvobitnog neshvatanja okoline.
 • Solarna eklipsa u X kući (podznak Strelac): Naizgled iznenadno otvaranje velikih, novih mogućnosti napretka u profesionalnom životu, zahteva i crpi sve snage. Nesigurnost prvih koraka, osećaj izmicanja tla pod nogama, ali istrajnost donsi veliki uspeh.
 • Solarna eklipsa u XI kući (podznak Škorpija): Novi krug prijatelja koji će dovesti do preispitivanja sopstvenih vrednosti. Novi ciljevi koji deluju nerealno, a iziskuju ulaganja.
 • Solarna eklipsa u XII kući (podznak Vaga): Obelodanjivanje tajne koja će poremetiti odnose u zajednici. Životna navika ili zdravstveni problem koji prolaze neopaženo, postaju značajniji u narednom periodu.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

 • ponedeljak – konjukcija Merkura i Venera u Devici
  Mars u Strelcu kvadrat sa mesečevim čvorovima Devica/Ribe
 • utorak – 3:08h Venera ulazi u znak Vage
  13:59h Merkur kreće retrogradno
 • četvrtak – 11:03h Solarna eklipsa (pomračenje Sunca) u Devici (9:21 Device)
 • petak – Sunce u Devici opozicija retrogradni Neptun u Ribama
  konjukcija retrogradnog Merkura i Jupitera u Devici