Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 14. do 21. marta 2016. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 14. do 21. marta 2016. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 14. do 21. marta 2016. godine

Evo proleća! Ako se po jutru dan poznaje, a po prvom prolećnom danu i ostatak sezone, proleće 2016. doneće nam mnogo toga dobrog

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Sedmica počinje nervozom i napetošću kako u ličnim, tako i u poslovnim odnosima. Ovo je vreme dominacije Riba, znaka koji simboliše empatiju i prezire agresiju. Venera je tek ušla u ovaj znak – pojačane su emocije, kreativnost i romantika. Želimo da pripadamo da bismo se osećali celi.

Međutim, u ponedeljak dolazi do sukoba između ovih potreba i poriva da se čovek slobodno kreće, da istražuje i da otkriva nove horizonte. Nećemo moći da lako prevaziđemo ove oprečnosti.

Pored toga, istog dana dolazi i do neusaglašenosti između dva načina obrade podataka, shvatanja stvarnosti i pristupu poslu. Sa jedne strane, postoji potreba da disciplinovano pristupimo svemu novome, da temeljno izgrađujemo nove ciljeve, sa druge, rasplinjujemo se u detaljima i lutamo u moru reči koje deluju suvišno kada je postizanje ciljeva u pitanju.

Dva pristupa poslu, dve škole mišljenja, dva shvatanja – prvog dana sedmice bi mogli da zakoče delovanje i opstruišu rad umesto da pomognu u boljem sagledavanju stvarnosti.

Utorak je podjednako nervozan i sav usplahiren. Titraju živci. Međutim, ovaj dan nas polako uvodi u sjajan ostatak sedmice. Treba samo ostati pribran i ne prepustiti se bujici reči i informacija koji bi mogli da nas ponosu i potope.

Merkur, planeta komunikacije, u centru je pažnje. Sve se vrti oko reči i načina na koji ih shvatamo. Pluton doprinosi da shvatimo sve ono što nam je izmicalo i bežalo u podsvest, dok Jupiter proširuje moć rečenog i zapisanog. Ovaj dan je odličan za učenje, za shvatanje novog… Kada je komunikacija sa drugima u pitanju, ukoliko nismo rešeni da sve odmah i bez odlaganja završimo, možemo uživati u razmeni misli.

Loša strana ove postavke jeste ta da je sasvim izvestan veliki fluks reči. Ukoliko niste pričljiv tip ili za priču nemate vremena, pokušajte da se osamite i da radite u tišini. Po svemu sudeći, moći ćete da uradite dosta i da otkrijete aspekte posla koji su vam dosad izmicali.

Sreda je izuzetno moćan dan – Jupiter i Pluton se nalaze u savršenom odnosu. Obe planete su u zemljanim znacima i obe se vezuju između ostalog i za poslovne uspehe – sjajan dan za zaključenje poslova.

Jupiter jeste retrogradan, što bi moglo značiti da su poslovi o kojima je reč, poslovi koji su već duže vreme predviđeni za sklapanje ili da će se pravi uticaj događaja ove sedmice osetiti početkom maja – kada Jupiter krene direktno ili krajem juna 2016. godine, kada se treći put budu srele ove dve planete. Naredni njihov susret ove vrste biće tek za desetak godina i to ne u zemljanim (materijalnim) znacima, te se svim silama potrudite da iskoristite ovaj uticaj za sticanje.

U emotivnoj sferi, manje je nervoze, ali bi sredina nedelje mogla da donese i nove informacije ili uvid u stavove i osećanja druge strane. Takođe, mogući su susreti sa osobama iz prošlosti ili saznanje o nekim davnoprošlim događajima.

Mesec na svom putu kroz svoj znak, znak Raka odlično se slaže sa grupom planeta u znaku Riba te su osećanja naglašena. Za vikend – kulminacija! Iako će dotada Mesec preći u znak Lava, on će se lepo složiti sa Saturnom i Uranom u druga dva vatrena znaka, podstičući i njihov dijalog. Ovo je, što se međuljudskih odnosa tiče, veoma dobra postavka za utvrđivanje bez gušenja, za planiranje bez ograničavanja, za spoj slobode pojedinca i veze dvoje ljudi.

Zatim, sve romantike i umetnike, ljude što vole da vole i stvaraju, da sanjaju i snove oblikuju u vidljive oblike – u nedelju pozdravljaju Venera i Neptun spojeni u znaku Riba. Sanjajte, stvarajte, ljubite, maštajte…

Sunce ulazi u znak Ovna. Time počinje proleće na našoj hemisferi. Ovaj momenat se koristi i za izradu karte koja će ukazati na trendove tokom cele sezone. U toj karti je jasno vidljiv uticaj trigona između Jupitera i Plutona, vidi se veliki vatreni trougao između Meseca, Saturna i Urana, Venera i Neptun su spojeni, a Sunce izdaleka podržava Mars.

Sve u svemu, ako ćemo po ovom danu suditi o proleću 2016. godine, biće drame, ali kontrolisane, biće dobrih poslovnih mogućnosti, empatija će biti snažna… Neka nam je srećno proleće!

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

 • ponedeljak – Venera u Ribama kvadrat Mars u Strelcu
  Merkur u Ribama kvadrat Saturn u Strelcu
 • utorak – Merkur u Ribama opozicija retrogradni Jupiter u Devici
  Merkur u Ribama sekstil Pluton u Jarcu
 • sreda – Jupiter retrogradni u Devici trigon Pluton u Jarcu
 • četvrtak – konjukcija Merkura, Neptuna i Južnog mesečevog čvora u Ribama
 • nedelja – Sunce ulazi u znak Ovna – prolećna ravnodnevnica (5:31h)
  konjukcija Venere i Neptuna u Ribama