Magazin Godine Srbija

Protest penzionera biće održan uprkos manipulacijama vanrednim stanjem zbog poplava

Protest USPS 15. aprila 2015. Šetnja

Zbog manipulacija sa vanrednom situacijom u vezi sa održavanjem najavljenog protesta penzionera u utorak, 15. marta 2016. godine u 11 časova na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, udruženja sindikata penzionera obraćaju se medijima novim saopštenjem za javnost sa porukom – protest će biti održan!

  • Slika sa protesta penzionera proleća 2015. godine

U prethodnim saopštenjima smo ukazivali na otpore najavljenom protestu od strane stranaka koje manipulišu sa penzionerima. Proglašenje vanredne situaciji od strane Vlade Republike Srbije, zbog elementarne nepogode – poplava, nije „vanredno stanje“, navodi se u saopštenju USPVLS-a.

Zakon o vanrednim situacijama ne predviđa ograničavanje sloboda i prava građana niti otkazivanje zakazanih javnih skupova. Otkazivanje javnih skupova je predviđeno samo u slučajevima ratnog stanja, vanrednog stanja i proglašenja nacionalne žalosti

– Na pitanje zašto organizujemo protest u predizbornom periodu, odgovaramo da je isti planiran i zakazan pre donošenja odluke nadležnih državnih organa o zakazivanju prevremenih parlamentarnih izbora u Srbiji. Navedenom odlukom nisu zabranjeni nestranački javni skupovi a protest penzionera je upravo nestranački skup.

Javnim skupom u predizbornom periodu želimo da, strankama koje se na izborima bore za glasove penzionera, ukažemo na naše probleme i zahteve da bi se one, pre našeg glasanja, odredile prema njima.

Najavljen protest penzionera biće održan zbog razloga koji su navedeni u prethodnom saopštenju USPVLS i USPS, a koje je Penzin preneo u tekstu:

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

2 Comments

Click here to post a comment
  • Samo hrabro napred. Ko ce ako nece nasa vojska. Treba primer dati gradjanima. Svi na protest!

  • Nema odustajanja. Neka oni sad razmišljaju da li su trebali da vojnim penzionerima uskrate polovinu duga? Šta su mislili da ćemo se zadovoljiti sa minimalnom ponudom i da mi plaćamo sudske troškove i troškove advokata? Kako onaj koji dobija sudski spor da plaća sudske i ostale troškove? Da li oni misle da smo mi toliko glupi? Sada neka razmisle da li im našim protestom nanosimo političku štetu, da dokazujemo da su lažovi i prevaranti! Nema stajanja u razotkrivanju prevara RF PIO i Draganjčevog Udruženja vojnih penzionera a što je Vulin iskoristio u predizbornoj kampanji i doveo svoje socijaliste da aplaudiraju na sastanak u Domu vojske kada je saopštavao o produženju roka za vansudsko poravnanje. Idemo do pobede!!!!

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija