Protest penzionera biće održan uprkos manipulacijama vanrednim stanjem zbog poplava

Protest penzionera biće održan uprkos manipulacijama vanrednim stanjem zbog poplava
Protest USPS 15. aprila 2015. Šetnja

Zbog manipulacija sa vanrednom situacijom u vezi sa održavanjem najavljenog protesta penzionera u utorak, 15. marta 2016. godine u 11 časova na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, udruženja sindikata penzionera obraćaju se medijima novim saopštenjem za javnost sa porukom – protest će biti održan!

  • Slika sa protesta penzionera proleća 2015. godine

U prethodnim saopštenjima smo ukazivali na otpore najavljenom protestu od strane stranaka koje manipulišu sa penzionerima. Proglašenje vanredne situaciji od strane Vlade Republike Srbije, zbog elementarne nepogode – poplava, nije „vanredno stanje“, navodi se u saopštenju USPVLS-a.

Zakon o vanrednim situacijama ne predviđa ograničavanje sloboda i prava građana niti otkazivanje zakazanih javnih skupova. Otkazivanje javnih skupova je predviđeno samo u slučajevima ratnog stanja, vanrednog stanja i proglašenja nacionalne žalosti

– Na pitanje zašto organizujemo protest u predizbornom periodu, odgovaramo da je isti planiran i zakazan pre donošenja odluke nadležnih državnih organa o zakazivanju prevremenih parlamentarnih izbora u Srbiji. Navedenom odlukom nisu zabranjeni nestranački javni skupovi a protest penzionera je upravo nestranački skup.

Javnim skupom u predizbornom periodu želimo da, strankama koje se na izborima bore za glasove penzionera, ukažemo na naše probleme i zahteve da bi se one, pre našeg glasanja, odredile prema njima.

Najavljen protest penzionera biće održan zbog razloga koji su navedeni u prethodnom saopštenju USPVLS i USPS, a koje je Penzin preneo u tekstu:

2 comments

  • Samo hrabro napred. Ko ce ako nece nasa vojska. Treba primer dati gradjanima. Svi na protest!

    Reply
  • Nema odustajanja. Neka oni sad razmišljaju da li su trebali da vojnim penzionerima uskrate polovinu duga? Šta su mislili da ćemo se zadovoljiti sa minimalnom ponudom i da mi plaćamo sudske troškove i troškove advokata? Kako onaj koji dobija sudski spor da plaća sudske i ostale troškove? Da li oni misle da smo mi toliko glupi? Sada neka razmisle da li im našim protestom nanosimo političku štetu, da dokazujemo da su lažovi i prevaranti! Nema stajanja u razotkrivanju prevara RF PIO i Draganjčevog Udruženja vojnih penzionera a što je Vulin iskoristio u predizbornoj kampanji i doveo svoje socijaliste da aplaudiraju na sastanak u Domu vojske kada je saopštavao o produženju roka za vansudsko poravnanje. Idemo do pobede!!!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *