Početna Magazin Godine Protest penzionera biće održan uprkos manipulacijama vanrednim stanjem zbog poplava

Protest penzionera biće održan uprkos manipulacijama vanrednim stanjem zbog poplava

Protest penzionera biće održan uprkos manipulacijama vanrednim stanjem zbog poplava

Zbog manipulacija sa vanrednom situacijom u vezi sa održavanjem najavljenog protesta penzionera u utorak, 15. marta 2016. godine u 11 časova na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, udruženja sindikata penzionera obraćaju se medijima novim saopštenjem za javnost sa porukom – protest će biti održan!

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
  • Slika sa protesta penzionera proleća 2015. godine

U prethodnim saopštenjima smo ukazivali na otpore najavljenom protestu od strane stranaka koje manipulišu sa penzionerima. Proglašenje vanredne situaciji od strane Vlade Republike Srbije, zbog elementarne nepogode – poplava, nije „vanredno stanje“, navodi se u saopštenju USPVLS-a.

Zakon o vanrednim situacijama ne predviđa ograničavanje sloboda i prava građana niti otkazivanje zakazanih javnih skupova. Otkazivanje javnih skupova je predviđeno samo u slučajevima ratnog stanja, vanrednog stanja i proglašenja nacionalne žalosti

– Na pitanje zašto organizujemo protest u predizbornom periodu, odgovaramo da je isti planiran i zakazan pre donošenja odluke nadležnih državnih organa o zakazivanju prevremenih parlamentarnih izbora u Srbiji. Navedenom odlukom nisu zabranjeni nestranački javni skupovi a protest penzionera je upravo nestranački skup.

Javnim skupom u predizbornom periodu želimo da, strankama koje se na izborima bore za glasove penzionera, ukažemo na naše probleme i zahteve da bi se one, pre našeg glasanja, odredile prema njima.

Najavljen protest penzionera biće održan zbog razloga koji su navedeni u prethodnom saopštenju USPVLS i USPS, a koje je Penzin preneo u tekstu: