Početna Magazin Godine Horoskop za petak, 17. april 2015. godine

Horoskop za petak, 17. april 2015. godine

Horoskop za petak, 17. april 2015. godine

Danas počinje period samopreispitivanja za neke, a za mnoge među nama, prijatan dan biće završen tugom koja leči.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Danas se Pluton, koji je 2006. godine derangiran i sada pripada patuljastim planetama, okreće i prividno kreće unazad kroz znak Jarca. Bez obzira na svoj status u astronomiji, Pluton ostaje veoma važan u astrologiji.

On utiče na neke značajne unutrašnje procese. Kako je izuzetno spor, dugo se zadržava u jednom znaku, te je njegov uticaj jasnije uočljiv tek kada se sagleda čitav jedan duži period ljudskog života.

Pluton je nazvan po starorimskom bogu podzemlja, pa već sama ta činjenica plaši. Njegovi zahtevi za preobražajem izazivaju strah jer, da bi do preobražaja došlo, jedan aspekt mora da se završi. A mi, ljudska bića koje rutina umiruje čak i kada predstavlja kočnicu napretku, mi ne volimo zavšetke, naročito ne one za koje osećamo da su nam nametnuti.

I zato postoji strah od delovanja Plutona. U znaku Jarca, gde boravi od 2008. pa sve do 2024. godine, Pluton zahteva menjanje struktura, ustaljenih normi. Ruše se tradicije koje se veštački održavaju, a prepoznaje se i priznaje ukorenjivanje drugih koje ranije nisu doživljavane kao takve.

U periodima kada Pluton putuje retrogradno, njegovo delovanje se okreće ka unutrašnjim procesima. Pluton će se kretati retrogradno do 25. septembra 2015. godine.

Za pojedince to znači preispitivanje sebe i rad na samotransformaciji. Moramo prvo da osvetlimo podsvesno kako bismo uopšte započeli proces čišćenja starog i dotrajalog.

Ovo svojevrsno veliko spremanje duše neće podjednako osetiti svi. Najviše utiče na one osobe koje u natalnoj karti imaju planete ili uglove na od 12 do 17 stepeni kardinalnih znakova (Ovan, Rak, Vaga i Jarac). Ako nemate urađenu natalnu kartu možete je besplatno i lako uraditi na linku ovde.

Što se samog petka, 17. aprila, tiče ovaj dan bi mogao biti prilično aktivan. Mesec na prolasku kroz znak Ovna pojačava uticaj kardinalne energije koja inicira pokretanje.

Uveče će doći u kvadrat sa već retrogradnim, skoro nepokretnim Plutonom. Ovo bi moglo da podstakne buđenje nekih dubokoskrivenih emocija, da uzbudi dušu i čak izazove suze.

To bi mogao biti početak velikog prolećnog spremanja. Nekad je dobro pustiti da suze teku i da se odboluje šta se odbolovati mora.

Ali u toku dana ćemo verovatno biti više zaokupljeni spoljnim svetom i taj svet će nam prijati, a mi ćemo blistati u njemu. Otvaraju se mogućnosti za dobre poslove i dobre kontakte.

Uveče, ako se desi promena raspoloženja, treba razmišljati o njoj kao o neophodnoj za neke nove osmehe sutra.

Dugotrajni astrološki uticaji: