Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 22. do 29. juna 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 22. do 29. juna 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 22. do 29. juna 2015. godine

Lep početak leta. Lep, samo malo zbunjujuć. Cela sedmica nosi mogućnosti, samo ćemo možda sreće postati svesni tek za vikend.

Sedmica počinje predivnim aspektom između Jupitera u Lavu i Urana u Ovnu. U pozadini, imamo kontakt između Merkura u Blizancima i retrogradnog Neptuna u Ribama koji će nam zamagliti vidik i pobrkati nam lončiće.

Venera je sve bliža Jupiteru, sa kojim će se sastati prvi put sledeće sedmice na svom duuugom ovogodišnjem prolasku kroz znak Lava, da bi taj susret ponovila i početkom meseca avgusta. Sledeće sedmice će i ona napraviti trigon sa Uranom.

Lep početak leta. Lep, samo malo zbunjujuć.

Ali da počnemo od divnih mogućnosti koje donosi ova sedmica. Izuzetno pozitivan kontakt između Jupitera u Lavu i Urana u Ovnu ostvariće se u ponedeljak, 22. juna.

Ovo je aspekt koji se polako gradi i zato se njegov uticaj oseća nekoliko nedelja. Usled retrogradnog hoda ove dve planete, isti ovaj kontak imali smo 3. marta 2015. godine, a pre toga, 25. septembra 2014. godine. S tim što je prošle jeseni Uran išao retrogradno, a u martu je Jupiter bio retrogradan.

Ovaj put, obe planete idu direktno i u punoj su snazi. Ovo je i poslednji ovakav njihov kontakt za dugo vremena, te iskoristite njegov potencijal ove i naredne sedmice.

A šta on donosi? Pa šta god hoćete i šta god želite. Zvuči isuviše dobro da bi bilo istinito? Verovatno će se na kraju, kod mnogih, ispostaviti i da jeste tako.

Jer problem koji bi se mogao javiti jeste da je ovo nenadana prilika, neočekivan događaj, nestvaran trenutak… te se lako može desiti da ga ne prepoznamo i da ne shvatimo da nam se nešto (za šta mislimo da nismo dovoljno jaki, sposobni, moćni ni da se borimo), odjednom nudi bez ikakvog našeg napora.

Teško je nekada i prepoznati takvu priliku. Osvestimo se tek pošto je prošao brzi voz.

Prepoznavanje i spoznavanje realnosti ove sedmice će nam ionako teško ići od ruke zbog kvadrata između Merkura i Neptuna. I ovo je aspekt koji se ponavlja treći, poslednji put. Ali njega smo preživeli oba puta u maju – 9, pa zatim 25. maja.

Ovo iskrivljuje perspektivu, onesposobljava uobičajene kanale komunikacije, razvodnjava priču i zamućuje rasuđivanje. A tačan kontakt ove dve planete je dan nakon egzaktnog trigona između Jupitera i Urana – u utorak, 23. juna.

Uticaj se oseća već u ponedeljak, naročito pod uticajem Meseca koji tranzitira Devicom. Eto nam nejasnoća, zbunjenosti, možda čak i uplašenosti pred obrisima stvarnosti koje ne prepoznajemo.

Kako se radna sedmica bude bližila kraju, tako će ova zbunjenost nestajati, a Venera će svojim približavanjem održavati i produžavati kontakt Jupitera i Urana. Tako da bi zapravo vikend 27-28. juna mogao biti najčarobniji deo sedmice.

Treba napomenuti, da ne bude zabune (jer zabunama smo sada skloni): cela sedmica nosi mogućnosti, samo ćemo možda sreće postati svesni tek za vikend.

Radna sedmica bi mogla biti zanimljiva svima onima koji se ne plaše da posegnu za nečim što im nije sasvim jasno, da prihvate mogućnosti koje nemaju logična objašnjenja, da delaju na osnovu osećaja iznutra, osećaja koji nema jasno utemeljenje u stvarnosti…

Gde sebe ubrajate? Jeste li spremni da kažete „Da“ nejasnim, a primamljivim senkama? Ili biste, ipak, da sačekate malo, da izvagate dobre i loše strane, da možda zbog toga dobijete manje, ali opipljivije? Od odgovora na ova pitanja zavisi kada ćete posegnuti za šansom.

Ali da će šansu dobiti svi, izvesno je. U kojoj sferi, na koji način – to je već neizvesno. Uran uvek donosi iznenađenja. Mogli biste steći neku ideju ukoliko se vratite na kraj septembra 2014, pa ga povežete sa početkom marta ove godine i onda probate da u sled stvari uklopite dane pred nama.

Šta ste gradili, šta pomerali napred u tom periodu? Ima li nekih zajedničkih tačaka?

Razmislite, ali se nemojte isuviše voditi logikom. Sprečiće vas Merkur/Neptun. Jednostavno, posegnite. Ovo je sedmica napretka, optimizma, velikih gestova i žudnje za ispunjenošću života. Koliko je bitno da svi rizici odmah budu jasni i svi motivi poznati?


Tokom leta 2015. godine, u Horoskopu Penzina moći ćete i dalje da pratite astrološke prikaze sedmica, ali dnevne horoskope nećemo postavljati. Malo je vremena, a mnogo posla :-) Dok ne stvorimo drugačije uslove za rad, nećemo se vraćati dnevnoj analizi neba. Nedeljni horoskop će nastaviti da izlazi redovno.
Hvala vam na čitanju.