Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 7. do 14. septembra 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 7. do 14. septembra 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 7. do 14. septembra 2015. godine

Odmotavanje… Menjamo način delovanja, a od nedelje nas očekuju i počeci osetnijih promena u određenoj sferi života

Venera ove sedmice veoma polako korača nebom navikavajući se na direktno kretanje. Stvari dolaze polako na svoje mesto. Većina nije posebno „propatila“ zbog većeg dela leta koje je opisao Venerin hod unazad. To nije donelo nevolje ni brige, ali je neke stvari (naročito one vezane za međuljudske odnose, ljubavne veze, novac i vrednosti) stavilo u režim: „na čekanju“. Sada se nazire rasplet.

Taj rasplet će mnoge, iako osećaju da će se situacija preokrenuti, ipak iznenaditi. Ali to iznenađenje nas, po svemu sudeći, čeka od sledeće sedmice kada Venera bude došla u kontakt sa Uranom.

Ali već ove sedmice, ne očekujte mnogo od utvrđenog poretka. Ovi dani će za mnoge biti vreme promena. Treba izbegavati pravljenje planova jer će se verovatno dešavati nepredviđene stvari.

Inače će, sa pozitivnim kontaktom Marsa i Urana, svakodnevica gušiti ljude. Svako ko ima mogućnosti da se oslobodi rutine, učiniće to. Ovo odstupanje od utvrđenih normi neće napraviti nered, već će, naprotiv, pomoći da se steknu novi uvidi i da se nauče novi načini posmatranja sveta, obavljanja zadataka, vođenja poslova…

Preuzimanje rizika ove sedmice je, generalno, mnogo isplativije. Možemo uraditi ono što inače ne bismo smeli, a sada će se pokazati kao način koji ne samo što ne škodi, već je i put za ostvarivanje dobiti (duhovne i/ili materijalne).

Sa približavajućom opozicijom između Jupitera i Neptuna (tačan aspekt – 17. septembra), raste euforija i osećaj da se može više nego što je realno izvodljivo. I to može biti nezgodno – pravilna procena šta je dobar, a šta prevelik zalogaj. Ali se čini, gledajući opštu sliku, da je ovog septembra dobro zagristi više nego inače (da nastavimo isto poređenje :)) U smislu one: „Ko teži zvezdama, možda ih neće dohvatiti, ali mu ruke makar neće biti u blatu“.

Sredinom sedmice, povedite računa o komunikaciji. Budite otvorenog uma i izbegavajte opsesivne misli. Jer sa izazovnim aspektom između Merkura i Plutona, neretko dolazi do preokupiranosti stvarima bez značaja. Pazite šta govorite drugima i ne namećite svoje gledište.

Ali zato slobodno možete da, kada ste vi i vaš život, posao, veze u pitanju, počnete sa sprovođenjem svojih planova. Sa inkonjukcijom između Marsa i Hirona početkom sedmice i opozicijom između Sunca i Hirona u subotu, mnogi će doći do zaključka da je bolje držati se svog sopstvenog puta i određivati sopstvena pravila, naročito kad se shvata da postojeća pravila koče napredak ili „ne pasuju“ u datom trenutku.

Aspekt između Sunca i Hirona utkan je i u pomračenje Sunca ili solarnu eklipsu. Ovo se dešava u nedelju, 13. septembra u 8 i 54 ujutru. Kako smo i ranije objašnjavali, ovo nije nešto strašno (a i ne može se izbeći, prema tome, džabe se gubi snaga na strahovanje od neizbežnog).

Pomračenja se dešavaju nekoliko puta godišnje i idu, uglavnom, u parovima. To su „nabildovani“ Mlad mesec – solarna eklipsa ili pomračenje Sunca, odnosno Pun mesec – lunarna eklipsa iliti pomračenje Meseca. Ovog meseca imamo i solarnu – 13.9. i lunarnu eklipsu – 28.9.

Ovo pomračenje, u nedelju, dešava se na 20 stepeni Device. Solarne eklipse donose promene i to je ono što je podsticalo strah u ljudima nekada. Sada smo (eto bar kad je to u pitanju) pametniji, pa većina ljudi zna da bez promena nema ni života. Život jesu promene. Nešto se završava, da bi drugo moglo da počne.

Lunarne eklipse ipak jači naglasak imaju na zavšecima i na unutrašnjem životu, dok solarne eklipse češće (kada se, nakon izvesnog perioda, osvrnemo na te dane) ostanu upamćene kao doba kada je nešto počelo i češće se radi o opipljivijim, svima jasno vidljivim promenama, promenama u spoljnom svetu.

Uopšteno, sa ovim pomračenjem u Devici i aspektima koje pravi prema Hironu u Ribama i Uranu u Ovnu, imamo mogućnost da nađemo nove načine obavljanja zadataka, da budemo marljivi i dosledni u zalaganju da se nešto što bolje uradi, a sa druge strane, za uspeh je neophodno da imamo uvek u vidu širu sliku. Toj široj slici ćemo morati da prilagođavamo taj svoj način delovanja. Jedno ne sme da trpi zbog drugog.

Čini da ova eklipsa nosi dosta toga pozitivnog.

Najviše će uticati na one osobe koje su rođene sredinom bilo kog meseca, ali bi uticaj mogao da se odrazi i preko nekih drugih važnih planeta ili uglova ako se nalaze oko 20 stepeni Device ili, u nešto manjoj meri, 20 stepeni: Bika, Blizanaca, Strelca, Jarca ili Riba.

Ako nemate urađenu natalnu kartu, na ovom linku je možete uraditi jednostavno, brzo i besplatno (pa onda pogledajte u koju kuću pada 20 stepeni Device i imate li na tom stepenu nešto).

To je što se jačine uticaja tiče. Ali da će uticati na svakog, hoće. Na kom planu – to zavisi od natalne kuće u kojoj se nalazi 20. stepen Device. Uopšteno, čisto da steknete neku predstavu:

 • U I kući: lični razvoj
 • II kuća – materijalno stanje
 • III kuća – komunikacija i neposredna okolina
 • IV kuća – dom i porodica
 • V kuća – stvaralaštvo, deca i ljubav
 • VI kuća – zdravlje, način obavljanja posla i odnosi na poslu
 • VII kuća – partnerski odnosi (ljubavni i/ili poslovni)
 • VIII kuća – zajednička imovina, tuđi novac, intimni odnosi
 • IX kuća – mogućnosti, putovanja, obrazovanje
 • X kuća – karijera i status
 • XI kuća – ciljevi, prijatelji, penzija, organizacije
 • XII kuća – duhovnost, tajne, neprijatelji

Razmislite i uklopite: u svakoj od ovih sfera možete početi da radite predanije i da vodite računa o malim stvarima dok u srcu i umu nosite sliku velike, svetle, drugačije budućnosti. Ne planirajte, ali se spremite i prilagodite promenama koje se budu dešavale u toku narednih par sedmica.

Nekad nas, zabludele ovčice, život sam usmeri u pravom smeru.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

 • utorak – Mars u Lavu trigon retrogradni Uran u Ovnu
  Mars u Lavu inkonjukcija retrogradni Hiron u Ribama
 • sreda – Merkur u Vagi kvadrat retrogradni Pluton u Jarcu
 • subota – Sunce u Devici opozicija retrogradni Hiron u Ribama
 • nedelja – Pomračenje Sunca (delimično) iliti solarna eklipsa na 20 stepeni Device
  Merkur u Vagi sekstil Venera u Lavu