Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 20. do 27. juna 2016. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 20. do 27. juna 2016. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 20. do 27. juna 2016. godine

Ludilo od brzine, strah od laži i prevare, zamorenost kontaktima… Ali i razjašnjenje i jedan od najboljih dana u 2016. godini – sve ovo sadrži sedmica pred nama.

Izuzetno aktivna i zanimljiva sedmica. Verovatno smo se već svi prebacili na brži način delovanja i razmišljanja. Možda smo se već malo sludeli od brojnih vesti koje pristižu sa svih strana, ljudi koje srećemo, situacije koja se menja iz minuta u minut…

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Ove sedmice nastavljamo u istom, brzom ritmu, ali sada će mnoge među nama sasvim uhvatiti osećanje bespomoćnosti pred smenom događaja i gomilanjem reči. Nesigurni smo. Uplašeni čak. Kao da smo se našli u vrtlogu i ne vidimo kuda nas on nosi.

U ponedeljak već, a to će se osećati i narednih dana, dolazi do uplitanja Merkura u promenljivi krst koji je aktivan na nebu celog ovog meseca. Ono kolebanje u nama, nejasnost odnosa, bezličnost situacije u kojoj smo, sada dobija drugu nijansu. Saznanja i kontakti koje budemo ostvarili početkom nedelje, umesto da razjasne, mogli bi da dodatno zakoplikuju situaciju i da nam sasvim rastoče stvarnost. Ne znamo šta se dešava, a osećamo potrebu da reagujemo.

Sada bismo mogli da počnemo da sumnjamo u iskrenost drugih, da zaziremo od laži i obmana. Ono što shvatimo kao istinu, moglo bi isprva teško da nam padne.

Međutim, razrešenje je tu pred nama. Klupko počinje da se odmotava upravo sa ponedeljkom. Drugi Pun mesec u Strelcu (iako smo jedan već imali), a neposredno zatim i prelazak Sunca u znak Raka, osvetljavaju nam put. Možda ne primetimo odmah svetlost, ali ćemo instiktivno koračati u dobrom pravcu.

Pun mesec uvek donosi kulminaciju. Ponedeljak je dan ispunjen snažnom energijom. Preosetljivi ćemo biti svi. Sve je uzburkano, emocije su izuzetno snažne. Uz to, Mesec je na samom kraju, na poslednjem stepenu znaka Strelca. Ovo je mesto gde su sakupljene sve „boje“ Strelca, gde se nalazi njegovo zaveštanje. A Strelac je u osnovi duboki mislilac. On mora da promisli, da shvati i onda da postupi kako je moralno, kako je pravilno.

Za promišljanje imamo mesta, ali nam ovih dana shvatanje malo teže ide. I eto dodatne frustracije! Ali je bitno kako se mi postavljamo. Sve će, na kraju, biti jasno. Ako i ne shvatamo šta se dešava oko nas, znamo kako smo vaspitani, učeni, znamo kako treba da radimo i da se vladamo.

Prelazak Sunca u znak Raka označava letnju dugodnevicu. Nekada se ovaj dan slavio, u mnogim kulturama, na različite načine – kao Dan Sunca. Ovo je dan nade. Dan rađanja. Dan vere u novo sutra.

Neke astrološke škole koriste sliku neba na ovaj dan da bi sagledale šta nas čeka tokom celog leta. Bez obzira na ove nejasnoće i varljive prikaze stvarnosti, ovi dani obećavaju. Pun mesec ne nosi ništa negativno sa sobom.

Jupiter se, sa druge strane, sreće sa Severnim mesečevim čvorom. Ovo je retka pojava na nebu, a najkraće bi se mogla opisati kao „dobra karma“ ili „karmička sreća“. Kako se ovaj spoj dešava u znaku Device, ovo neće biti praćeno vatrometom, velikom feštom, odnosno neće biti nešto razmetljivo i svima vidljivo.

Svako od nas, narednih dana, ima mogućnost dobijanja pravog podsticaja, u pravo vreme, za ono na čemu predano radi, za šta se zalaže, čemu je posvećen već duži period. Mogući su, naravno, i materijalni dobici kod nekih, ali će svima, pre svega, biti data mogućnost da završe ono što im je važno. Veliko finale. Veliko, ali naizgled skromno. Jer, u sve se dešava u Devici.

Pored toga, Jupiter se tokom sedmice približava tačnom trigonu sa Plutonom u Jarcu. I u nedelju, eto nama i te sreće!

Ovo je treći i poslednji u nizu trigona između ove dve planete. Prvi je bio 12. oktobra 2015, a drugi – 16. marta 2016. godine. Sasvim je moguće da postoji neko dešavanje koje bi mogle da odrede ove tri vremenske tačke. Naravno, sa ovonedeljnom je krešendo i veliki završetak. Taj završetak ne mora biti (i verovatno neće) u (baš!) nedelju, niti u danima odmah za njom. Ali će biti vidljiv kao takav ceo ovaj period: kraj juna –početak jula 2016. godine, jednom, kada se budemo osvrtali za sobom i gledali u prošlost.

U svakom slučaju, pročitajte horoskope za prethodne sedmice kada je ovaj aspekt bio aktuelan:

I razmislite o tome šta to lepo stvarate u ovim ne baš lakim, ali izuzetno zanimljivim danima.Značajna astro dešavanja ove sedmice:

 • ponedeljak – Pun mesec u Strelcu (13:03h)
  Merkur u Blizancima opozicija retrogradni Saturn u Strelcu
  Merkur u Blizancima kvadrat retrogradni Neptun u Ribama
  Venera u Raku trigon Lilit u Škorpiji
 • utorak – Sunce ulazi u znak Raka (00:34h)
 • sreda – Merkur u Blizancima kvadrat Jupiter u Devici
 • četvrtak – Merkur u Blizancima inkonjukcija retrogradni Pluton u Jarcu
 • subota – Sunce u Raku trigon Lilit u Škorpiji
 • nedelja – Merkur u Blizancima inkonjukcija retrogradni Mars u Škorpiji
  Jupiter u Devici trigon retrogradni Pluton u Jarcu
  Hiron kreće retrogradno kroz znak Riba