Početna Magazin Godine Horoskop za ponedeljak, 22. decembar 2014. godine

Horoskop za ponedeljak, 22. decembar 2014. godine

Horoskop za ponedeljak, 22. decembar 2014. godine

Značajni pokreti na nebu koji nam pružaju sjajne mogućnosti ako smo spremni da se fokusirano i disciplinovano posvetimo radu na postizanju ciljeva – Mlad mesec na prvom stepenu Jarca i direktan Uran u Ovnu.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Četvrt sata pred ponoć, 21. decembra, Uran je nakon pet meseci retrogradnog hoda (retrogradni hod = planeta nama, iz naše zemaljske perspektive, izgleda kao da se kreće unazad), krenuo direktno na svom dugom putu kroz znak Ovna.

Par minuta nakon ponoći, u prvim minutima 22. decembra, Sunce je ušlo u znak Jarca, čime je počela zima 2014/2015. godine. A u 2.36h Mesec je stigao Sunce i dobili smo Mlad mesec na prvom stepenu ovog znaka. Ovo su događaji značajni i sami po sebi, a združeni, u nizu od samo dva sata, nose još snažniju poruku.

Od oktobra meseca, svaki Mlađak je bio na prvom stepenu znaka. I sledeći Mlad mesec, u januaru 2015. godine, biće na prvom stepenu Vodolije. Prvi stepen određenog znaka nosi njegovu koncentrovanu energiju, te se čini da u ovom periodu dobijamo poseban nebeski podsticaj da se pokrenemo i napravimo značajne korake u novom pravcu.

Ovaj Mlad mesec obeležava i pokretanje unapred ionako aktivnog i eruptivnog Urana u Ovnu. Promene su definitivno pred nama. Sam Uran je vrlo nepredvidiv po načinu svog delovanja. Njegov uticaj može biti i pozitivan i negativan, ali ono što je sigurno jeste da on veoma naglo pokreće dešavanja.

On ne aspektuje ovaj Mlad mesec, ali se nalazi u znaku koji pravi kvadrat – podsticajan aspekt, sa Jarcom, znakom u kome ne samo što se nalazi Mlad mesec, već i stelijum (grupa od više planeta) koji čine, pored Meseca i Sunca, Merkur, Venera i Pluton.

Jarac je znak ambicije, statusa, preduzetništva. On je usmeren ka ispunjavanju cilja koji je sebi zadao. Upravo tu energiju nosi ovaj Mlađak. Šta je vaš cilj? Ka čemu težite? Pokrenite se ka tome ili ćete biti iznenada usmereni na novi kolosek.

Ovaj Mesec ima podršku Neptuna iz Riba i Lilit iz Device. Našu ambiciju prati rešenost da se nesebično žrtvujemo i da do kraja upotrebimo sopstvene kapacitete.

Možda će podstrek za prelazak nove puteve doći iznenada i neočekivano, ali sam put kojim treba da krenete vama je itekako poznat. Razmislite o tome i iskoristite ovaj i dane koji slede da napravite te prve korake sa dobrim vetrom u leđa.

Penzin vam daje neke moguće pravce delovanja za poziciju ovog Mladog meseca u određenoj kući vaše natalne karte. Ukoliko nemate urađenu natalnu kartu, možete je uraditi ovde 

Pogledajte u koju od kuća pada 1. stepen znaka Jarca i pročitajte koje su (samo neke od) mogućnosti za delovanje.

 • Mlad mesec u 1. kući – razvoj sopstvene ličnosti ka ozbiljnijoj osobi odgovornijoj za sopstvenu sudbinu
 • Mlad mesec u 2. kući – pojačana finansijska odgovornost, preuzimanje koraka ka izgrađivanju čvršćih moralnih i/ili materijalnih vrednosti
 • Mlad mesec u 3. kući – odgovorno i dosledno korišćenje komunikacijskih sposobnosti u građenju uspeha
 • Mlad mesec u 4. kući – veće preuzimanje odgovornosti za porodicu i dom
 • Mlad mesec u 5. kući – praktična primena kreativnih sposobnosti, pretvaranje hobija u posao i/ili pružanje primera mlađim naraštajima
 • Mlad mesec u 6. kući – odgovorniji odnos ka sopstvenom zdravlju i ishrani, uvođenje nove rutine
 • Mlad mesec u 7. kući – trajno obavezivanje prema drugoj osobi, odgovoran odnos prema partneru (ljubavnom ili poslovnom)
 • Mlad mesec u 8. kući – ozbiljan i posvećen trud na isplati svih dugova ili dobijanje kredita za neki veoma praktičan i isplativ cilj
 • Mlad mesec u 9. kući – disciplinovno i koncentrisano učenje, sticanje znanja i veština
 • Mlad mesec u 10. kući – porast statusa zahvaljujući sopstvenoj marljivosti, primer preduzetničkog duha
 • Mlad mesec u 11. kući – predan rad na ispunjenju sopstvenih ciljeva, naplata profesionalnog uspeha i/ili pomoć prijateljima u njihovim naporima
 • Mlad mesec u 12. kući – postavljanje duhovnih temelja potrebnih za buduće uspehe, osnaživanje sebe i/ili svojevrsna žrtva za druge