Početna Magazin Godine Horoskop za petak, 9. januar 2015. godine

Horoskop za petak, 9. januar 2015. godine

Horoskop za petak, 9. januar 2015. godine

Danas bismo mogli osetiti prolazan, ali ne manje stvaran strah pred sopstvenim planovima.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

U poslednjim minutima četvrtka, Mesec iz Lava prelazi u znak Device. Ovo bi moglo značiti par dana predaha: od velikih novogodišnjih želja i očekivanja (v. Horoskop za 1.1.2015), od novih preokreta usled novog uvida u prošla događanja (v. Horoskop za 5.1.2015) ili od sitnih drama i nevažnih, ali iritirajućih kaprica (v. Horoskop za 8.1.2015).

Ovo bi moglo značiti predah jer boravak Meseca u Devici često omogućava sređivanje utisaka, sortiranje doživljaja, odbacivanje nepotrebnog i planiranje novog. Nema drame, već disciplinovanog i metodičnog rada. Joga za dušu.

Ovaj dan bi mogao da označi predah jer, kao što smo naglasili u Astrološkom pregledu sedmice, nakon burnog ponedeljka, neće biti više značajnijih aspekata niti kretanja. A petak je već malo odmakao od ponedeljka i pregrmeli smo, valjda svi, direktne uticaje koje je na nas izvršio Uštap.

Međutim, ovaj dan bi mogao biti i ne tako miran. Ako i želimo da budemo praktični i nastavimo sa sprovođenjem novih planova, postoje neki uticaji koji bi nas mogli omesti. Mesec će, naime, kako bude prolazio prve stepene Device, doći u kontakt sa Saturnom u Strelcu, a zatim i sa Neptunom u Ribama.

Na ovaj način će pojačati uticaj aspekta koji se polako gradi i između ove dve planete, a koji ćemo u svoj svojoj snazi osetiti tek krajem ove godine. Ovaj dan bi nam mogao doneti svojevrsan uvid u tu budućnost.

Sada se tek navikavamo na delovanje Saturna u znaku Strelca (Ako niste čitali, obavezno pročitajte tekst o Saturnu u Strelcu u Horoskopu za 23. decembar 2014. godine  jer je ovo uticaj koji ćemo osećati narednih par godina).

Saturn u Strelcu i Neptun u Ribama grade polako između sebe kvadrat, izazovan aspekt. Prvi od tri tačna kvadrata između ove dve planete odigraće se 26. novembra 2015. godine. Ovaj aspekt izaziva nesigurnost, strah od budućnosti i bojazan da se neće moći izdržati svakodnevne obaveze.

Danas, iako je ovaj aspekt daleko od svog pravog i punog izraza, mogli bismo osetiti prolazan, ali ne manje stvaran strah pred sopstvenim planovima. Ovo osećanje stoji na sasvim drugom kraju spektra u odnosu na ono koje nas je krajem 2014. i u prvim danima 2015. ponelo da zaželimo više (v. Horoskop za 1.1.2015.).

Kako dan bude odmicao, tako će nas ova bojazan napuštati. Kako se sve može iskoristiti i okrenuti u sopstvenu korist, ako vas ovo osećanje obuzme, potrudite se, koliko je to moguće u datom momentu, da dobro izdefinišete šta vas to brine. Takav uvid bi mogao biti od koristi jer možete da poradite više na onim aspektima svog plana koji sada deluju klimavo. Učvrstite slabe tačke i nastavite dalje.

Poseban uticaj ovaj dan ostavlja na prvu dekadu promenljivih znaka tj. majske Blizance, avgustovske Device, novembarske Strelčeve i februarske Ribe.