Početna Magazin Godine Horoskop za četvrtak, 8. januar 2015. godine

Horoskop za četvrtak, 8. januar 2015. godine

Horoskop za četvrtak, 8. januar 2015. godine

Svi su druželjubivi, svi se naizgled lepo slažu, ali bi danas neko mogao biti povređen.

Cele ove sedmice Merkur, Venera i Mars se nalaze u znaku Vodolije. Merkur i Venera, pri tom, putuju zajedno ne odvajajući se više od stepena.

Ova koncentracija u Vodoliji sasvim odgovara post-prazničnim danima kada se srećemo sa poznanicima, komšijama, prijateljima i kolegama možda po prvi put u ovoj godini. Razmenjuju se čestitke i šire se dobre vibracije.

Sa tri lične planete u ovom vazdušnomfiksnom znaku imamo dobru šansu da se lako vratimo u uobičajene tokove i da budemo efikasni u svakodnevnom obavljanju zadataka.

Ali, danas se, sasvim odvojeni od ostalih nebeskih tela, Mesec i Jupiter spajaju u znaku Lava. Ako pričamo o čestitkama i velikim gestovima, zna to Lav. Ali je Lav i izrazito individualistički znak, a u kombinaciji sa Mesecem i Jupiterom – naglasak je na našim osećanjima i potrebom da drugi obrate pažnju na nas.

Vodolija uživa u društvu, ne vređa nikoga, voli da širi i ideje i krug prijatelja, ali se od nje ne može očekivati da se bavi pojedinačnim osećanjima i potrebama. Ne što ne želi, ona to i ne shvata. Ako dođe do drame zbog toga, ona će biti začuđena, čak možda malo i zgrožena tolikom potrebom za pažnjom.

Ova dva različita „čitanja“ sveta oko nas, mogla bi izazvati manja talasanja i možda dovesti do nehotičnih povreda sujeta.