Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 16. do 23. februara 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 16. do 23. februara 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 16. do 23. februara 2015. godine

Ova sedmica se i energetski nastavlja na prethodnu. Nema značajnijih mešanja uticaja planeta i prvi dani su mirni. Druga polovina sedmice pak donosi značajne pomake na nebu.

Mesec je prošao kritične stepene Jarca u toku dana nedelje koji prethodi ovoj sedmici. Ponedeljak označava njegovo staloženo kretanje kroz drugu polovinu znaka. Nema trzavica.

Mirni dani su i naredna dva: utorak i sreda. Mesec se kreće kroz znak Vodolije, Srbija se polako vraća u ustaljene tokove života nakon prazničnih dana.

Zatim, tokom prvog sata četvrtka, dolazi do formiranja Mladog meseca u Vodoliji, samo par minuta pre nego što će ova dva svetla napustiti ovaj znak i ući u znak Riba.

Ovo je drugi Mlađak u ovom vazdušnom, fiksnom znaku od početka godine. Dešava se, ali nije uobičajeno.

Interesantno da bismo ovaj Mlad mesec mogli doživeti kao „kraj početka“. Jer od oktobra 2014. godine, svaki Mlad mesec nam je donosio poseban podsticaj svojim položajem na prvom stepenu znaka. Ovaj Mlad mesec na poslednjem ne samo stepenu, već i minutu Vodolije (29°59’) prekida taj niz.

Uticaj ovog i prethodnog Mlađaka povezan je ne samo istim znakom već i isprepletanošću sa kombinovanim uticajem Merkura i Saturna. Sve se svodi na znanje, veštinu i umešnost. Ako smo ih ispekli i stekli, moći ćemo da zakoračimo u željenom pravcu.

Ukoliko nismo, ne pružaju nam se mogućnosti da se provučemo. Moramo energiju usmeriti na drugu stranu ili se moramo dugoročno obavezati da ćemo prionuti na učenje i pripremanje. Da ne propustimo i sledeću priliku usled nespremnosti.

U četvrtak će čak šest nebeskih tela biti u Ribama: Sunce i Mesec, Neptun i Hiron i Venera i Mars. Budući da su Ribe poslednji znak, znak u kome se sve spaja i koje predstavlja završetke, kao da se i time naglašava da Mladi mesec donosi sa sobom energiju koju ćemo osetiti pre svega kao finalizaciju nekog dugotrajnog procesa.

U petak će, prvo, na početku dana, Mars preći u znak Ovna, a zatim i Venera tokom večeri. Ovo je već impuls novih početaka. „Buđenje ranog proleća“.

Venera će u toku ovog dana ići u korak sa Mesecom. Dva arhetipa ženske energije prvo će se zajedno kretati poslednjim stepenima znaka Riba, ali se neće u ovom znaku i spojiti. Do egzaktne konjukcije dolazi u prvom satu subote, u znaku Ovna.

Mesec zatim nastavlja svojim brzim hodom dalje, a Venera se u nedelju ujutru spaja sa Marsom. I eto opet arhetipa – ženska i muška energija spojene u znaku koji označava prapočetak. Rađanje novog.

Od individualnih natalnih karti i od naše sopstvene usmerenosti i volje zavisi šta će se iznedriti u našim životima, ali kraj ove sedmice obećava uzbudljive promene krajem zime i početkom proleća. Naznake tih promena dolaze sa ulaskom Planete želje i Planete volje u znak Ovna.