Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 9. do 16. novembra 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 9. do 16. novembra 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 9. do 16. novembra 2015. godine

Ove sedmice imamo verovatno najlepši Mlad mesec 2015. godine. Svaki Mlađak označava nove početke, a ovaj dobija i podršku za uspeh u novom poduhvatu za koji se odlučimo.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Budući da ovaj Mlad mesec nudi tako lepe mogućnosti, u ovom pregledu ćemo najviše govoriti o njemu. Što ne znači da nema drugih dešavanja, samo želimo da vas maksimalno podstaknemo da iskoristite ovaj zamajac prepoznavanjem određenih šansi koje se baš vama nude.

O ostalim dešavanjima, ukratko

Prva tri dana sedmice, reči dobijaju snagu. U utorak imamo sekstil između Merkura i Plutona. Ako je potrebno da nešto dokažete, da iskažete svoj stav, ovi dani su odlični za to. Takođe, oni koji se bave tehnikom, sada mogu da ostvare napredak ili da unovče svoj rad bolje nego inače.

U četvrtak, krajem dana, Mars ulazi u znak Vage gde će ostati do 3. januara 2016. godine.

Mars pokreće stvari, aktivira onu sferu života koju simbolizuje kuća kojom prolazi. Pogledajte koju kuću/kuće u vašoj natalnoj karti obuhvata znak Vage, proverite na internetu ili npr. na ovoj strani koje je osnovno značenje kuća i znaćete gde vam nebo daje podršku u pojačanoj aktivnosti.

Ukoliko nemate urađenu, natalnu kartu možete besplatno i jednostavno uraditi na linku ovde.

Ne bi bilo loše da se prisetite i perioda od 7. decembra 2013. do 26. jula 2014. godine. Tada je Mars bio poslednji put u ovom znaku, na produženom proputovanju usled retrogradnog hoda. Šta je bilo važno da promenite tada u svojoj delatnosti, u načinu na koji postupate, u pristupu aktivnostima (bilo radnim ili nekim drugim) u sopstvenom životu? Ako ste tada uspeli da prilagodite svoje delovanje, sada možete biti veoma uspešni u oblasti/ma života koju/e opisuje/u kuća/kuće kroz koju sad ponovo prolazi ova planeta.

Naročito plodan period biće do 5. decembra do kada je i Venera u ovom znaku. Venera i Mars zajedno daju mogućnost stvaranja. Kada bude ostao sam, Mars bi mogao biti isuviše agresivan i nedovoljno produktivan. Dakle, iskoristite vreme da stvari pokrente od četvrtka, a kraj godine iskoristite za napredovanje već osmišljenim i utvrđenim putevima.

U petak imamo sekstil između Venere u Vagi i Saturna u Strelcu. Petak i vikend neće biti dani za flertovanje, maštarenje i raspojasanost, već dani kada možemo učvrstiti postojeće veze, odrediti tačne korake koji nam osiguravaju postizanje ciljeva, ojačati pozicije i uživati u mirnim danima i trajnim vrednostima.

U sredu, u 18:48, nad Srbijom je Mlad mesec na 19. stepenu Škorpije.

Ono što ga čini posebno povoljnim i obećava da će žetva sada posejanog biti uspešna, jeste sekstil prema Jupiteru u Devici i nešto slabiji, istovetni aspekt prema Plutonu u Jarcu. Međusobno, Jupiter i Pluton još uvek se nalaze u nešto oslabljenom, ali prisutnom trigonu.

Ovo, preneto na kartu, izgleda kao mali trougao. Ovakva figura na nebu donosi mogućnosti, a kako je na vrhu trougla Mlađak, eto nam odličnih šansi za početak. Na druga dva ugla trougla su dve planete o čijoj smo vezi već pisali i koje same po sebi donose snažne podsticaje i moćnu zaštitu hrabrima.

U ovu sliku su utkani i uticaj aspekata koje smo gore u tekstu naveli, te možemo računati i na dobru komunikaciju i na jasno shvatanje vrednosti (svojih i tuđih).

Izuzetno povoljno na ovaj Mlađak gleda Hiron, planetoid koji boravi u znaku Riba i odatle šalje poruku da je važno naći svoj put i biti svoj.

Hiron ne traži bunt protiv postojećeg, niti želi da kidamo veze, ali podržava osvešćivanje sopstvenog puta, bez slepog praćenja konvencija. Ne utapajte se u masu, samo zato što je tako laše. Razmislite šta je ono što je vama potrebno, za čim vi tragate i težite u životu, pa se usmerite ka tom cilju ne rušeći poredak oko sebe, niti se konfrontirajući sa drugima, već koristeći postojeće strukture i oslanjajući se na proverene ljude kako biste postigli više u svom životu.

Znate već ako ste pratili Penzinov Horoskop – jačina uticaja Mladog meseca zavisi od toga da li je svojim položajem povezan sa vašim Suncem ili nekim drugim nebeskim telom ili uglom, a sfera života u kojoj će se manifestovati zavisi od toga u kojoj je kući.

Zato, uzmite svoju natalnu kartu i pogledajte imate li neku ličnu planetu ili ugao (ASC, IC, DSC, MC) od 14. do 24. stepena Bika, Raka, Lava, Device, Škorpije, Jarca, Vodolije ili Riba.

Za one koje isključivo zanima sunčev znak (mada je grehota da astrologiju koristite samo tako), veoma jak uticaj ovaj Mlađak vrši na osobe rođene: od 5. do 15. maja, od 7. do 17. jula, od 7. do 17. avgusta, od 7. do 17. septembra, od 7. do 17. novembra (najizrazitiji uticaj koji se preslikava i na celu godinu, do narednog rođendana), od 5. do 15. jamuara i od 5. do 15. marta.

Gledano prema kućama, sfera uticaja ovog Mlađaka odnosi se na (u zagradama je dat verovatan podznak, ali je najbolje da pogledate u kojoj kući vaše natalne karte se tačno nalazi 19. stepen Škorpije):

 • I kuća (podznak Škorpija) – Jasna vizija šta se želi u životu, šta se želi od života. Seme koje se sad poseje, ima velike šanse da se uspešno primi i da za šest meseci proklija. Treba se osloniti na komunikacijske veštine, prijatelje i užu i širu zajednicu kojoj osoba pripada
 • II kuća (podznak Vaga) – Pomoć kojoj se niste nadali, podrška „iz senke“ ili/i podrška onih od kojih se to prirodno i očekuje – najbližih, porodice. Mogućnost novog načina zarade, naplata prethodnog truda i rada. Ako tražite posao, šaljite sada radnu biografiju, ali nemojte slati bilo gde, već baš za ono radno mesto za koje mislite da je za osobu vaših afiniteta
 • III kuća (podznak Devica) – Komunikacija sa okolinom će vam se posebno isplatiti. Telefonirajte, pojačajte svoje prisustvo na društvenim mrežama, obiđite rodbinu i svoju parohiju (vodite računa, pri tim obilascima, da ne pojedete baš sve što vam se nudi – lako biste mogli da se ugojite više nego što biste želeli). Jačanje veza pomoći će vam u ostvarivanju vaših ciljeva u budućnosti, naročito ako su oni vezani za nove poduhvate, stvaralaštvo, dojučerašnji hobi koji sada prerasta u ozbiljan posao.
 • IV kuća (podznak Lav) – Ukoliko želite da renovirate, da se selite, da iznajmite novi poslovni ili stambeni prostor, sad je vreme za to. Naći ćete i novca, a lakše ćete to izvesti nego što biste inače (zaobići će vas ona stara: „Ko se seli, taj se ne veseli“). Dobro je vreme i za povratak domu iz kog ste potekli, za uspešno rešavanje problema svojih ukućana i naročito roditelja. Otvaraju se nove mogućnosti za rad i zaradu u blizini doma ili u domu.
 • V kuća (podznak Rak) – Iako su veze koje se sada rađaju ozbiljnije već u početku ili se i ne uspostave, vi ćete imati šansu i za flert i za neobavezno uživanje. Ukoliko ste već u vezi, iskoristite maksimalno ovaj Mlađak da se posvetite voljenoj osobi – učvrstićete vezu i obogatićete je. Uživajte u životu i u komunikaciji sa ljudima iz neposredne blizine. Uspeh u sportu. Novi hobi koji podržavaju vaši prijatelji i partner.
 • VI kuća (podznak Blizanci) – Sada biste mogli da doživite dugoočekivanu promenu, ono što ste planirali odavno da promenite u svojoj svakodnevici, a što se nikako nije dalo učiniti (iz bilo kog razloga). Sad se kockice slažu i vi sa lakoćom menjate ono što je potrebno promeniti i prilagoditi. Potpora, i novčana i moralna, od porodice, kako one koju ste stvorili, tako i one iz koje ste „iznikli“. Poboljšanje zdravlja. Novi načini obavljanja posla koji će ga pokrenuti.
 • VII kuća (podznak Bik) – Ako ste u vezi, evo menjanja statusa u formalni. Ako niste, evo nove veze i to, po svemu sudeći, ozbiljne. Osobe u braku, ojačavaju vezu i svoju poziciju u njoj. Na poslovnom planu, mogućnost značajnih pregovora i potpisivanje ugovora. Naročito uspešnu novu saradnju, pronalaženje novih poslovnih partnera ostvariće oni koji su inače zaljubljenici u svoj posao.
 • VIII kuća (podznak Ovan) – Otvaraju se mogućnosti za početke koji vode bogaćenju (možda ne a la Bil Gejts, ali većem stalnom prilivu novca). Za pola godine biste mogli imati sasvim nov saldo na računu. Stabilizacija ljubavnih veza. Ako vam je potrebna pozajmica, bilo od banke ili prijatelja, sad je vreme da je zatražite.
 • IX kuća (podznak Ribe) – Pomoću prijatelja ili partnera možete uspešno pokrenuti neki projekat vezan za inostranstvo, visokoobrazovanje, izdavaštvo… Ako biste da završite prekinuto obrazovanje, sad je vreme za to. Ako želite da proširite vidike, da obogatite dušu, takođe – sada se pokrenite. Komunikacija sa rodbinom supružnika sada bi mogla da se značajno popravi i veze učvrste na vašu korist.
 • X kuća (podznak Vodolija) – Intuitivno znate šta treba da uradite kako biste napredovali na poslu, učvrstili svoj status ili se popeli za stepenik više na društvenoj lestvici. Možete očekivati finansijsku podršku partnera. Osobe koje vam nisu naklonjene, sada neće delovati protiv vas. Ovo je vaše vreme za uspon.
 • XI kuća (podznak Jarac) – Prijatelji, organizacije ili društvene grupe kojima pripadate sada otvaraju vrata napretku. Ili ćete unutar njih ostvariti uspeh. Takođe, ako ste čekali rešenje za penziju ili razmišljate da se penzionišete, sada imate odlične uslove za povoljan ishod. Period je odličan i za nove ciljeve u životu.
 • XII kuća (podznak Strelac) – Sada vam se osvetljava put kojim treba da idete. Uspesi na poslu ili status koji imate u zajednici omogućavaju vam uvid u to šta je to što vi možete tek da postignete. Shvatićete da imate i značaj i finansijske mogućnosti da ostvarite ciljeve koji neće doneti materijalnu nego značajnu duhovnu satisfakciju.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

 • ponedeljak – Sunce u Škorpiji trigon retrogradni Hiron u Ribama
  Sunce u Škorpiji inkonjukcija retrogradni Uran u Ovnu
 • utorak – Merkur u Škorpiji sekstil Pluton u Jarcu
 • sreda – Sunce u Škorpiji sekstil Jupiter u Devici
  Mlad mesec na 19 stepeni Škorpije (18:48h)
 • četvrtak – Merkur u Škorpiji trigon retrogradni Hiron u Ribama
  Merkur u Škorpiji inkonjukcija retrogradni Uran u Ovnu
  Mars ulazi u znak Vage
 • petak – Venera u Vagi sekstil Saturn u Strelcu
 • nedelja – Venera u Vagi inkonjukcija retrogradni Neptun u Ribama