Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 11. do 18. januara 2016. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 11. do 18. januara 2016. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 11. do 18. januara 2016. godine

Sreda i četvrtak su najaktivniji dani, ali ćemo cele sedmice imati lepe prilike i u materijalnoj i u emotivnoj sferi života.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Tih dana će Sunce i retrogradni Merkur, spojeni u Jarcu, obrazovati protočni aspekt sa takođe retrogradnim Jupiterom u DeviciVenera u Strelcu će, skoro istovremeno, obrazovati izazovan aspekt sa Hironom u Ribama i protočan aspekt sa Uranom u Ovnu.

Iako će ponedeljak, 11. januar, mnogima biti prvi radni dan u godini, ili bar prvi koji se doživljava kao takav nakon novogodišnjih i božićnih praznika, cela sedmica bi mogla biti malo manje užurbana nego što se inače od ovakvih sedmica očekuje. Manje nervozna, u svakom slučaju.

Do velikog protoka reči i informacija dolazi, ali se manje bezglavo juri. Mnogi će biti usporeniji nego što bi inače želeli da budu, ali to neće doneti probleme. Naprotiv.

Svaka provera podataka koja bi se generalno smatrala izlišnom, mogla bi da se pokaže kao pravi potez ove sedmice. Temeljnost, vraćanje na pređeno gradivo, utvrđivanje, sagledavanje problema iz drugog ugla, traženje drugog mišljenja – sve ovo će, na kraju, doprineti boljem završavanju ovonedeljnih poslova.

Takođe, oni poslovi, ponude, dogovori od kojih smo možda odustali ili smo mislili da se verovatno neće razviti, sada bi mogli ponovo biti aktuelizovani. Dobijamo nove podatke ili, što je još verovatnije – razjašnjenje nekadašnjih nedoumica.

Ova sedmica je odlična upravo za konkretizovanje nekih zamisli ili za osmišljavanje načina kako da se prikupe materijalna sredstva. Intelekt nalazi uporište u materiji i materija u intelektu. Ovo nije pokretanje novog, ovo je konkretizacija starog ili pokretanje zaboravljenog ili zapostavljeng potencijala.

Budući da je u celu priču upleten i severni mesečev čvor, svi imamo šansu da ono što budemo (ponovo) gradili ove sedmice, bude značajno za našu budućnost.

Izrazit uticaj osetiće: Bikovi rođeni od 9. do 19. maja, Rakovi rođeni od 10. do 20. jula, Device rođene od 11. do 21. septembra, Škorpije rođene od 10. do 20. novembra, Jarčevi rođeni od 9. do 18. januara i Ribe rođene od 9. do 19. marta.

Ovaj upliv, u zavisnosti od toga u kojoj kući vaše natalne karte se nalazi 23 stepeni Device, odnosno 23 stepena Jarca, može da se odnosi i na utvrđivanje nekih međuljudskih odnosa iz prošlosti (kuće I, III, V, VII ili XI), ali je generalno jači akcenat kod svih stavljen na materijalno i intelektualno, kao i na spoj ove dve sfere.

Ukoliko nemate urađenu, natalnu kartu možete besplatno i lako uraditi na linku ovde.

Ova sedmica, zahvaljujući aktivnostima Venere, može doneti i zanimljive rasplete i obrte u ljubavnim odnosima. Venera, naravno, utiče i na novac i vrednosti, te se, posebno u spoju sa prethodno opisanim uticajima, njeni ovonedeljni aspekti mogu odraziti i na finansije.

Mogla bi se otvoriti iznenadna mogućnost za dobre finansijske transakcije. Mogućnost koja isprva plaši potencijalom. Međutim, nemojte očekivati da to bude nešto sasvim novo. Neočekivano ne znači i novo i neistraženo. Ove sedmice se sve vrti oko novih uvida u stare, jednom dotaknute stvari.

Ali bi Venerini aspekti mnogima mogli da donesu, pre svega, promene na ljubavnom planu. Venera, iako je u veselom, živahnom, opuštenom Strelcu, još uvek oseća na sebi uticaj prošlonedeljnog susreta sa strogim Saturnom. Saturn zahteva ozbiljnost i posvećenost.

Sada Venera oseća i zebnju, strah od zaletanja ali je to sasvim prirodno kada se poveže sa iznenadnim (a uvek je takav) uticajem Urana. Odjednom se nešto novo dešava u postojećoj vezi ili se neko novi pojavljuje (ako niste u vezi, ali i kod nekih koji jesu). Ukoliko niko drugi neće biti povređen, ne plašite se ničega. Ovo je, generalno, veoma pozitivan uticaj.

Najjače će ga osetiti: Ovnovi rođeni prvih deset dana aprila, Blizanci rođeni od 2. do 12. juna, Lavovi rođeni od 4. do 14. avgusta, Vage rođene od 4. do 15. oktobra, Strelčevi rođeni od 3. do 13. decembra i Vodolije rođene od 31. januara do 10. februara. Takođe, proverite da li vam 16 stepeni Strelca ili Ovna padaju na neki od uglova natalne karte (ASC, IC, DSC ili MC). Tada je opisani uticaj posebno značajan.

Cela sedmica je pogodna za promišljene poslovne poteze, finansijske transakcije i pregovore (sa potpisivanjem ugovora sačekajte do 26. januara ako možete).

Sredinom sedmice i za vikend, može doći do zanimljivih dešavanja u sferi ljubavi.

Kraj sedmice je posebno pogodan za umetnike i one kojima je potrebna inspiracija za stvaranje jer će se ovonedeljni uticaj Venere (koji je dobar i u ovom slučaju) pomešati sa uticajem kontakta Marsa i Neptuna koji će biti tačan sledeće sedmice i o kome ćemo tada više i pisati.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

  • ponedeljak – Lilit u Vagi kvadrat Pluton u Jarcu
  • sreda – Sunce u Jarcu trigon retrogradni Jupiter u Devici
    Venera u Strelcu trigon Uran u Ovnu
  • četvrtak – Sunce konjukcija retrogradni Merkur u Jarcu
    retrogradni Merkur u Jarcu trigon Jupiter u Devici
    Venera u Strelcu kvadrat Hiron u Ribama
  • nedelja – Prva četvrt na 26 Ovna (00:26h)