Astrološki pregled za sedmicu od 1. do 8. juna 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 1. do 8. juna 2015. godine
Mesec

Osećanja su u krupnom planu ove sedmice. Imaćemo prilike i da se pozabavimo odnosom između sopstvenih i ciljeva okoline, ali je ono što se dešava na ličnom planu i što izaziva najjače emocije ipak više naglašeno.

Pre svega, Mesec je taj koji će tokom sedmice uticati na uzburkavanje našeg unutrašnjeg sveta.

U utorak imamo Pun mesec u znaku Strelca. Ovaj Uštap će preneti u ovu sedmicu “temu” koja je bila udarna tokom prethodne zaokružujući priču.

Naime, prethodna sedmica je sa sobom nosila dosta nejasnoća i nedefinisanih odnosa, pokretala je pitanja koja su samo rađala nova, zbunjujući nas.

https://www.facebook.com/penzin.rs/posts/839702966067648

Vreme Punog meseca je vreme kulminacije, pa bismo, na tren, ove sedmice mogli biti zbunjeniji nego prethodne. Ali samo na tren jer Uštap sa sobom donosi i podsticaj da se situacija raščisti i odnosi definišu.

Za razliku od prethodne, ova sedmica je više optimistična i, kao što završava jednu, tako i započinje drugu priču – priču koja bi trebalo da jača tokom juna donoseći sve više mogućnosti i jačajući veru u dobar završetak.

Glavni nosioci ove priče su Jupiter u Lavu i Uran u Ovnu koji se polako približavaju tačnom trigonu (pozitivnom aspektu). Egzaktan trigon između ove dve planete biće 22. juna te ćemo do tada još pisati o ovome.

Za sada da napomenemo da nije teško “pročitati” osnovno značenje pozitivnog kontakta ove dve planete, ako znamo da je osnovna simbolika Jupitera – sreća, a Urana – iznednadno delovanje.

Zato ćemo dozvoliti sebi da smelo izjavimo da nas tokom ovog meseca čeka iznenadna sreća. Uostalom, ako joj se ne nadamo, ona neće ni stići do nas. A sigurno je da nam je svima potrebna.

Kao mali preludijum u ovu priču o srećnim događajima, imamo labavi, ali sasvim dobrodošao veliki vatreni trigon.

U sredu će, naime, Mesec na svom prolasku kroz znak Strelca, povezati delovanje ove dve planete na prolasku kroz u druga dva vatrena znaka (Ovan i Lav), te bismo mogli dobiti (makar intuitivno, a i kako drugačije) ideju u kojoj sferi života bismo mogli očekivati poboljšanje situacije.

Mesec će i u ponedeljak biti deo jednog drugog velikog trigona, ali kako će tada biti u vodenom znaku Škorpije, to će biti vodeni trigon koji bi mogao da nam pomogne da shvatimo i prihvatimo svoja i tuđa osećanja i da nas pripremi na zaključke koje donosi Uštap narednog dana. Duga dva nebeska tela koja će obrazovati sa Mesecom ovaj veliki vodeni trigon, jesu Venera u Raku i Hiron u Ribama.

Od prihvatanja (ponedeljak), preko zaključivanja (utorak) do ponovnog preispitivanja (sreda).

U sredu, istog dana kada učestvuje i u, da tako kažemo: najavi sreće, Mesec u Strelcu sa Hironom u Ribama i Lilit u Devici obrazuje i T-kvadrat u promenljivim znacima. Time nas navodi da zagrebemo po starim ranama kako bismo bili sigurni da je stvar rešena i da drugi neće moći da ponovo, kada ne budemo spremni, pokreću to pitanje.

Treba staviti tačku. A to zna da boli.

Kako i priliči sedmici koja pretenduje da bude zapamćena po emotivnom komešanju, i Venera u ovih sedam dana ima zapaženu ulogu na nebu.

Pre svega, veoma je značajan njen prelazak u znak Lava. Venera koja jedan znak prođe za oko tri i po nedelje, u Lavu će ove godine ostati dosta dugo. Izuzev dve sedmice u znaku Device (krajem jula), Venera sve do 8. oktobra ostaje u znaku Lava. To se dešava usled retrogradnog kretanja ove planete.

Onaj kratki period njenog julskog boravka u Devici nećemo ni osetiti, tako da se pripremite na dugo, dramatično i vatreno leto.

Međutim, na samom početku njenog boravka u Lavu, Venera će biti posavetovana od strogog Saturna iz Strelca da bude mudra, i da ne prenagljuje, koliki god polet osećala. U subotu će ove dve planete obrazovati trigon. Sasvim pozitivno, veoma dobro za finansije kao i za onu priču o odnosima koju je Uštap zaokružio, ali bez drame i strasti koje će doći do izražaja tek u sedmicama pred nama.

Ova sedmica će, kako spomenusmo u uvodu, doneti mogućnosti za usklađivanje ciljeva kojima mi kao pojedinci težimo i ciljeva uže ili šire zajednice ljudi kojima pripadamo.

Koliko će to ići lako, zavisi umnogome od nas i naše umešnosti, ali je sada pravo vreme da se izvrši neophodno usklađivanje. Što se više odlaže, biće teže. O ovome govore inkonjukcije između Plutona u Jarcu i najpre Marsa, a zatim Sunca u Blizancima.

Lep sekstil između Jupitera u Lavu i Marsa u Blizancima, u subotu će biti nešto kao šlag na torti – podsticaj za naše odlučno delovanje u danima i sedmicama koje slede.

Verujte u sreću, ali ne zaboravite da i sami delujete ka cilju koji ste zacrtali.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

 • ponedeljak – veliki vodeni trigon: Mesec u Škorpiji / Hiron u Ribama / Venera u Raku
 • utorak – Pun mesec u Strelcu
  inkonjukcija između Marsa u Blizancima i retrogradnog Plutona u Jarcu
 • sreda – veliki vatreni trigon: Mesec u Strelcu / Uran u Ovnu / Jupiter u Lavu
  promenljivi T-kvadrat: Mesec u Strelcu / Hiron u Ribama / Lilit u Devici
 • petak – Venera prelazi u znak Lava
  inkonjukcija između Sunca u Blizancima i retrogradnog Plutona u Jarcu
 • subota – Venera u Lavu trigon retrogradni Saturn u Strelcu
  Mars u Blizancima sekstil Jupiter u Lavu

Dugotrajni astrološki uticaji:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *