Početna Magazin Godine Horoskop za utorak, 2. jun 2015. godine

Horoskop za utorak, 2. jun 2015. godine

Horoskop za utorak, 2. jun 2015. godine

Večerašnji Uštap će istaći nedostatak jasnog fokusa i zrelosti ili će omogućiti uspeh onima koji su otvoreni za nove mogućnosti.

Fotografija: Darko Vojinović, AP – Supermesec nad Hramom Sv. Save u Beogradu, jul 2014. godine

Ne bi bilo ništa neobično da nas u utorak prepodne donekle izlude vesti koje pristižu sa raznih strana, gledano i prostorno i vremenski. Jer je sasvim moguće da sada dobijemo informacije koje odavno čekamo, a da pristižu i one tekuće.

Trudite se da ne brzate i da obrađujete jedan po jedan podatak, jedan po jedan zadatak. Koliko god osećali potrebu da budete mag multitaskinga, oduprite se. Samo ćete povećati nivo stresa u svom organizmu, a posao će se još više razvući.

Mirnoća i staloženost su nam definitivno potrebne jer su sasvim mogući i sukobi ili zatezanje odnosa između nas i zajednice kojoj pripadamo.

Do ovoga bi moglo doći usled razmimoilaženja ciljeva. Okolina bi mogla da negoduje jer izgleda da delujemo u pogrešnom pravcu u odnosu na zajedničke ciljeve, a nama bi moglo da se čini da nas okruženje sputava nebitnim ili besmislenim zadacima.

Ovde verovatno nema „krivih“ i „pravih“. Ne možemo sami. Zajednica ne postoji bez pojedinaca. Dakle, prilagodimo se.

U 18 sati i 20 minuta, iznad Srbije je Pun mesec u Strelcu. Pun mesec iliti Uštap je doba bujanja – stvari ili naglo napreduju ili pucaju.

Uštap nastaje kada se Sunce nađe tačno nasuprot Meseca osvetljavajući jednu njegovu stranu. Dakle, otprilike jednom mesečno, dva naša Svetla, sa dva suprotna kraja Zodijaka, obrazuju Pun mesec.

On, stoga, uprošćeno gledano, može pospešiti sagledavanje situacije iz svih uglova, unaprediti shvatanje i pojačati rast ili može rastrzati na dve strane, zbunjivati, izluđivati i kidati.

Uvek je naglašena jedna od šest osi zodijačkih znakova, ali ovog meseca kao da je posebno naglašena ova dualnost – jedinstveno delovanje ili rastrazanje između suprotnosti dva znaka.

U pitanju su Strelac u kome je Mesec i Blizanci u kojima se, neposredno uz Sunce, nalaze i Merkur u retrogradnom hodu i Mars.

Ova osa u svima nama podstiče stvaralačke i mentalne sposobnosti, kao i težnju za saznavanjem, sticanjem iskustva i izražavanjem. Ovaj Uštap će istaći nedostatak jasnog fokusa i zrelosti ili će omogućiti uspeh onima koji su otvoreni za nove mogućnosti.

Od čega zavisi kako će se u određenom slučaju razvijati stvari zavisi od same osobe i njene pripremljenosti za uspeh.

Oni koji su radili na određenom cilju, sa ovim Uštapom bi mogli da dobiju nove, skoro bajkovite mogućnosti. Da bi ih iskoristili, potrebno je da veruju da je uspeh moguć. To često zaboravimo usled neprestane borbe. Muka postane navika, pa se u sreću ne veruje.

Drugi bi mogli isuviše verovati u šarene laže, zaleteti se i poverovati u srećan kraj priče koju se nisu ni potrudili da valjano napišu.

Kao što i obično biva, da biste znali treba li sebe podstaći ka sreći ili obuzdati u maštanju, trebalo bi da se poznajete. Potrebna je iskrenost.

Ovaj Pun mesec najsnažnije deluje na osobe rođene u znaku Ovna od oko 28. marta do 7. aprila, na Blizance rođene od oko 29. maja do 8. juna, na Lavove rođene od oko 31. jula do 9. avgusta, na Device rođene oko 1. do 10 septembra, na Strelčeve rođene od oko 29. novembra do 10. decembra i na Ribe rođene od oko 27. februara do 10. marta.

Dugotrajni astrološki uticaji: