Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 17. do 24. oktobra 2016. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 17. do 24. oktobra 2016. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 17. do 24. oktobra 2016. godine

Posebno je opasno ove sedmice biti neobazriv. A obazrivost je nešto čega će najmanje biti ovih dana. Treba se čuvati tuđe ambicije, da ne pređe preko naših leđa. 

Od utorka, Venera će boraviti u znaku Strelca. U pravo vreme, na pravom mestu. Venera u Strelcu je spremna da prihvati „drugačije“ i da „drugačije“ zavoli. Vreme boravka Venere u Strelcu jeste vreme kada lakše prihvatamo ljude čiji su stavovi sasvim suprotni od naših.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Tolerancija je naglašena, a šarenolikost ovog našeg sveta se ne samo prihvata, već joj se i divimo. Iskrenost je na ceni, ali se ne kopa po tuđim tajnama. Lakše se zaljubljujemo u ljude koji su potpuno drugačiji od nas, i spremnije prihvatamo mane onih koji sa nama čine zajednicu.

A narednih dana će nam biti potrebno da budemo maksimalno tolerantni i da prihvatimo pravo drugog da misli, govori i postupa drugačije. Jer ove sedmice stižu vesti koje iznenađuju i menjaju naše planove, viđenje stvarnosti i odnose.

Takođe, ove sedmice dolazi do spoja Marsa, planete koja nas pokreće na delovanje i Plutona, pokretača suštinskih transformacija u čoveku. Zajedno, u vrednom i ambicioznom Jarcu, ove dve planete mogu doneti izuzetnu snagu volje i usmerenost ka cilju. Udružene, ove dve planete nam pomažu da pomerimo planine i da se vinemo do neslućenih visina.

Ali, one su kao dinamit – većina ne ume pravilno da rukuje njim. Nespretnim rukovanjem, znamo, dolazi do nesreća. U danima pred nama, biće onih koji će se nesvesno ili polusvesno igrati sa njim u rukama. Ne samo da oni mogu da stradaju, već i njihova okolina.

Moramo se zato potruditi da maksimalno vodimo računa da znamo šta radimo i zašto to radimo ove sedmice. Obazrivost će biti deficitarna roba, čak je ni Venera u Strelcu posebno ne ceni. Bez nje, međutim, možemo da nanesemo i sebi i svojoj okolini veliku štetu.

Mnogi jednostavno neće biti svesni da izlažu bilo koga opasnosti, ali će mnogi i primetiti da ih tuđe delovanje ugrožava. Pokušaj da se zaustavi čovek rešen da nešto uradi, može dovesti do konflikta. To dodatno pojačava tenzije. Pri tom, teško da će bilo ko biti svestan toga šta se zaista dešava. Impulsivnost je gorivo na koje ćemo se svi ovih dana kretati.

Spoj Marsa i Plutona dešava se otprilike svake druge godine, a u znaku Jarca smo ga imali 14. decembra 2010, 27. novembra 2012 i 10. novembra 2014. godine. Sećate li se, okvirno, dešavanja tih dana? Pojačana napetost koja se oseća ispod površine, spremna da svakog trenutka eksplodira i prokulja. Ove dane navodimo i zato da bi smo vam stavili do znanja: ništa nije tragično, ništa se ne dešava što se ne može rešiti i prevazići.

Oni koji imaju dovoljno smirenosti u sebi, oni koji su uspeli da u dovoljnoj meri ovladaju sobom i svojim životom, ovaj kontakt mogu da iskoriste kako bi se odbacili što dalje, kako bi preskočili – ne stepenicu, već čitav sprat.

Mnogi su već tokom prethodog vikenda bili uzdrmani nekim vestima ili razvojem događaja. Tokom ove sedmice, dalje se gomilaju iznenađenja ili se priča račva i razvija u pravcu koji nismo mogli da predvidimo. Teško ćemo donositi zaključke jer mnogi neće moći da sklope celu sliku. Istina će nam izmicati, a mi ćemo tragati za njom.

Što se ljubavi tiče, strasti neće nedostajati. Moramo biti spremni da prihvatimo pravo drugog da ima i živi svoj život. Insistiranje na čvrstim, tradicionalnim vezama ove sedmice može samo da doprinese jačanju sukoba. Pokušaj vezivanja bi samo doveo do bega osobe koju smo hteli da vežemo.

Kako Sunce bude zašlo u znak Škorpije, a Venera krenula na sastanak sa tradicionalnim Saturnom da se zajedno čude neuhvatljivosti Neptuna, tako ćemo mi mnogo više voditi računa o svom ljubavnom životu. To nas čeka narednih sedmica. Ove možemo uživati, ali ne treba mnogo preispitivati.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

  • utorak – Venera ulazi u znak Strelca
  • sreda – Merkur u Vagi inkonjukcija Hiron u Ribama
    konjukcija Marsa i Plutona u Jarcu
  • četvrtak – Merkur u Vagi opozicija retrogradni Uran u Ovnu
  • subota – Mars u Jarcu sekstil Lilit u Škorpiji
  • nedelja – Sunce ulazi u znak Škorpije
    Jupiter u Vagi inkonjukcija retrogradni Neptun u Ribama