Horoskop Magazin Godine

Horoskop za petak, 26. decembar 2014. godine

Potreban nam je predah, potrebno je da zastanemo i oslušnemo sebe. Čak iako u međuvremenu dobijemo važnu vest od drugih.

Možda danas čujemo nešto, možda danas sretnemo nekog. To bi moglo snažno uticati na nas i obeležiti ne samo ovaj, nego i dosta dana pred nama.

Da li zbog toga ili zbog procesa koji se već duže odvija u nama, tek danas bismo mogli osetiti teret na duši. Petak je, bez obzira na radni status i radno vreme, često dan koji doživljavamo kao radosniji deo sedmice. Ovaj bi mogao biti izuzetak. Čak iako ne bude sete, teško da će biti iskri i varnica.

Da se vratimo na mogući susret i/ili glas, ni ovo – čak iako je pozitivno, neće izazvati lepršavu radost. Ovo je dan kada se okrećemo sebi, svojim osećanjima i unutrašnjim potrebama. Dan za kontemplaciju, ne za akciju.

Ako je važno da završavate praktične stvari, potrudite se da skupite koncentraciju kako biste kako treba i na vreme završili ono što je neodložno i važno. Ne počinjite ništa novo, ne preuzimajte na sebe nove obaveze ukoliko ne morate.

Koliko god je moguće, posvetite se sebi. Utišajte sve. Ćutite. Osećajte. Patite li? Pa i to se mora u ljudskom veku. Pustite da dan prođe.

Razmišljajte o sebi, o svojim postupcima juče, danas, sutra. Pripremite se za promenu obaveza u svom životu (pročitajte o Saturnu u Strelcu horoskop za utorak).

Ako uživanje i provod često odlažete zbog drugih, zbog poslovnih ili porodičnih obaveza, zašto ne biste sebi priznali da je potrebno da se primirite i kada razlog stiže iz dubine vašeg bića? Nije bitno da li razlog postoji, da li je jasan i vidljiv ili ne – dopustite sebi mir i tišinu.

Naročito osetljivi (treba da svi danas pokažu posebno razumevanje za njih) jesu pripadnici prve dekade promenljivih znakova tj. rođeni u prvoj dekadi Blizanaca (majski), prvoj dekadi Device (avgustovske), prvoj dekadi Strelca (novembarski) i prvoj dekadi Riba (februarske).

Najznačajniju vest mogli bi dobiti pripadnici druge dekade kardinalnih znakova – rođeni prvih deset dana aprila (Ovnovi), prvih deset dana jula (Rakovi), prvih deset dana oktobra (Vage) i prvih deset dana januara (Jarčevi).


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija