Početna Magazin Godine Horoskop za petak, 26. decembar 2014. godine

Horoskop za petak, 26. decembar 2014. godine

Horoskop za petak, 26. decembar 2014. godine

Potreban nam je predah, potrebno je da zastanemo i oslušnemo sebe. Čak iako u međuvremenu dobijemo važnu vest od drugih.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Možda danas čujemo nešto, možda danas sretnemo nekog. To bi moglo snažno uticati na nas i obeležiti ne samo ovaj, nego i dosta dana pred nama.

Da li zbog toga ili zbog procesa koji se već duže odvija u nama, tek danas bismo mogli osetiti teret na duši. Petak je, bez obzira na radni status i radno vreme, često dan koji doživljavamo kao radosniji deo sedmice. Ovaj bi mogao biti izuzetak. Čak iako ne bude sete, teško da će biti iskri i varnica.

Da se vratimo na mogući susret i/ili glas, ni ovo – čak iako je pozitivno, neće izazvati lepršavu radost. Ovo je dan kada se okrećemo sebi, svojim osećanjima i unutrašnjim potrebama. Dan za kontemplaciju, ne za akciju.

Ako je važno da završavate praktične stvari, potrudite se da skupite koncentraciju kako biste kako treba i na vreme završili ono što je neodložno i važno. Ne počinjite ništa novo, ne preuzimajte na sebe nove obaveze ukoliko ne morate.

Koliko god je moguće, posvetite se sebi. Utišajte sve. Ćutite. Osećajte. Patite li? Pa i to se mora u ljudskom veku. Pustite da dan prođe.

Razmišljajte o sebi, o svojim postupcima juče, danas, sutra. Pripremite se za promenu obaveza u svom životu (pročitajte o Saturnu u Strelcu horoskop za utorak).

Ako uživanje i provod često odlažete zbog drugih, zbog poslovnih ili porodičnih obaveza, zašto ne biste sebi priznali da je potrebno da se primirite i kada razlog stiže iz dubine vašeg bića? Nije bitno da li razlog postoji, da li je jasan i vidljiv ili ne – dopustite sebi mir i tišinu.

Naročito osetljivi (treba da svi danas pokažu posebno razumevanje za njih) jesu pripadnici prve dekade promenljivih znakova tj. rođeni u prvoj dekadi Blizanaca (majski), prvoj dekadi Device (avgustovske), prvoj dekadi Strelca (novembarski) i prvoj dekadi Riba (februarske).

Najznačajniju vest mogli bi dobiti pripadnici druge dekade kardinalnih znakova – rođeni prvih deset dana aprila (Ovnovi), prvih deset dana jula (Rakovi), prvih deset dana oktobra (Vage) i prvih deset dana januara (Jarčevi).