Početna Magazin Godine Horoskop za petak, 13. februar 2015. godine

Horoskop za petak, 13. februar 2015. godine

Horoskop za petak, 13. februar 2015. godine

Ovog petka trinaestog definitivno nemate razloga da se plašite. Ovaj dan bi trebalo da bude mnogo povoljniji od prethodnih.

Ono što mu je zajedničko sa danima cele ove sedmice jeste da ne bi trebalo ništa izuzetno značajno da se desi, ali je sama atmosfera dana mnogo lepša.

Mesec prolazi znakom Strelca. Prolazeći ovim znakom Mesec stvara veću potrebu za otvorenošću, kontaktima. Opušteniji smo i razdraganiji. Ono što je mana ovog tranzita jeste izvesna neskoncentrisanost i nedovoljna pažnja.

U jutarnjim satima, tu je spoj sa Saturnom koji uozbiljava i koncentriše pa, ako imate obaveze koje zahtevaju predanost i koncentraciju, isplanirajte da ih obavite što ranije.

Kasnije će Mesec na svom prolasku kroz ovaj vatreni znak, prvo prijateljski pozdraviti Urana u Ovnu, a zatim, na isti način, i Jupitera u Lavu. Tako se tokom dana obrazuje labavi veliki vatreni trigon na nebu. Ništa specijalno, ali bi trebalo da bude veoma prijatno.

Razdraganost, entuzijazam, vera u sebe i u mogućnost ispunjenja želja… Ako je bilo zastoja u prethodnom periodu, dok je Merkur bio retrogradan, pre bi ovaj dan mogao da označi pokretanje sa mrtve tačke nego li dani koji mu prethode.

Moglo bi se desiti da mnogi krajem radne sedmice naprave najveći pomak u poslu. Petak popodne bi u tom smislu mogao da donese i dugo čekane završetke i nove početke.

Jedna ruska škola astrologije za dane koje obeležava ova pozicija Meseca tvrdi da su puni seksualne energije i da su dobri za osvešćivanje, preporod, začeće i lečenje.

Najizrazitiji uticaj: Ovnovi rođeni prvih deset dana aprila, Lavovi rođeni prvih deset dana avgusta i Strelčevi rođeni prvih deset dana decembra.

Dugotrajni astrološki uticaji: