Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 7. do 14. decembra 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 7. do 14. decembra 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 7. do 14. decembra 2015. godine

Tako ovog petka dobijamo podsticaj od eksplozivne kombinacije Marsa i Urana, putokaz će nam dati Mladi mesec u Strelcu, a Venera i Neptun nadahnuće. Nemojte se plašiti da napravite neki korak samo zato što vodi u pravcu u kom nikada niste išli.

 

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Napetost, agresivno ponašanje i bezosećajno ophođenje koje su mnogi mogli da osete krajem prethodne sedmice, ove će odjekivati samo tamo gde se uslovi za takvo što odavno skupljaju. Uopšteno, kako sedmica bude odmicala, tako će tenzija popuštati.

Tamo gde je tanko, uvek se kida, pa bi to moglo da se desi i u danima oko petka kada bude tačan najizazovniji aspekt ove nedelje – opozicija između Marsa u Vagi i Urana u Ovnu. Međutim, ako se bude tada kidalo, to će biti precizni, čisti i, naizgled, iznenadni rezovi. Nema prostora za gnojne rane. Jednostavno: A sad, adio! Adio lošoj vezi, adio neprijatnoj etapi u životu, adio onome što nas putava…

Ovaj prasak dešava se u vreme Mladog meseca koji uvek označava početke. Dakle, ako ova opozicija Marsa i Urana bude kumovala nekom raskidu ili prekidu, to će definitivno biti u ime nečeg novog, nečeg boljeg.

Kad se takva raščišćavanja prošlosti dešavaju radi pokretanja sadašnjosti i ispunjavanja svojih potencijala u budućnosti, obično kažemo da će bol ili nelagoda proći brzo, čim se uvidi da je tako bilo bolje. Ovde, međutim, verovatno neće biti ni kratkotrajne neprijatnosti.

Isuviše brzo će se odvijati stvari, sasvim smo svesni da je potrebno menjati – kraj sedmice bi samo mogao da donese neki neposredni, spoljni podstrek za tu neophodnu promenu. Naglasak je na početku i na njega ćemo biti fokusirani.

Kvadrat između Saturna i Neptuna u promenljivim znacima – u Strelcu, odnosno u Ribama, nije više tačan, ali će se osećati tokom cele 2016. godine. Jačaće i slabiti, ali će obeležiti kraj ove i narednu godinu.

Standardni okviri svakodnevnog života gube se, dok nam se snovi skupljaju i postaju opterećeni mogućnostima. A sanjati „moguće snove“ znači ne sanjati uopšte. Moraćemo da nađemo način da snovima ne namećemo formu, ali i da se ne oglušujemo o zdrav razum i da ne razvodnjavamo postojeće ideje.

Sa sve ovom izazovnom opozicijom, sedmica bi ipak mogla biti vreme kada ćemo se regenerisati na duhovnom nivou, kada ćemo osetiti da smo sposobni za mnogo toga. Sunce – zvezda našeg sistema i ono nebesko telo koje označava naše biće i unutrašnju snagu, divno je aspektovano i od Marsa, a naročito od Urana.

To je osećaj kada se elan koji osećamo pretvara u opipljivu, fizičku snagu. Kada nas ideja pokreće da uradimo prave stvari, da uradimo više, da uradimo bolje…

I onda se takva energija kruniše Mladim mesecom na 19 stepeni Strelca, u petak, u 11 i 30. Ako ne znate kuda bi trebalo da se okrenete, poslušajte svoju intuiciju. Nemojte se plašiti da napravite neki korak samo zato što vodi u pravcu u kom nikada niste išli.

U vreme ovog Mladog meseca na nebu je i predivan trigon između Venere u Škorpiji i Neptuna u Ribama. Čujete li muziku? Kontakti Venere i Neptuna su uvek odlični za umetnike, ali ne zaboravite da bez tog umetničkog daška nema života ni u jednom poduhvatu. Um – umeće – umetnost. Isti je koren u svima.

Tako ovog petka dobijamo podsticaj od eksplozivne kombinacije Marsa i Urana, putokaz će nam dati Mladi mesec u Strelcu, a Venera i Neptun nadahnuće.

Što se Merkura tiče. on ove sedmice, prvih sati četvrtka, ulazi u znak Jarca da u njemu ostane do 2. januara. Nakratko će ući u Vodoliju, pa će se već 8. januara vratiti, hodom unazad, u znak Jarca.

Dakle, vežbaćemo komunikaciju a la Jarac ove zime. To je ozbiljna rabota. Nema mesta za suvišne reči, teatralne gestove i prazne priče. Zahteva se izlaganje suštine, sprovođenje discipline i vredan rad.

U sklopu ovonedeljnog Mladog meseca, taman dovoljna kap ozbiljnosti koja će omogućiti stabilnu osnovu za sjajne mogućnosti koje se nude. Počnite nešto. Verujte u sebe.

Za odnose sa drugima ne brinite. Ova sedmica je bajna za one koje su u stabilnoj vezi, a puna mogućnosti za one koji tragaju za nekim ili čekaju nekog. Tamo gde je veza napukla, obe strane će sa olakšanjem dočekati razlaz.

Što se uticaja tiče, najjači uticaj ovaj Mlad mesec vrši na Ovnove rođene od 5. do 15. aprila, Blizance rođene od 6. do 16. juna, Lavove rođene od 7. do 17. avgusta, Device rođene od 8. do 18. septembra, Strelčeve rođene od 7. do 17. decembra (njima se ovaj uticaj prostire tokom cele godine – do narednog rođendana) i Ribe rođene od 5. do 15. marta.

Februarske Ribe, Rakovi rođeni krajem juna i početkom jula, kao i Škorpije rođene krajem oktobra i početkom novembra, dobijaju najjači podsticaj od romantične, sanjarske i kreativne kombinacije Venere i Neptuna.

Ovnovi rođeni prvih deset dana aprila, Rakovi rođeni od 3. do 13. jula, Vage rođene od 4. do 14. oktobra i Jarčevi rođeni prvih deset dana januara, najdirektnije su izloženi uticaju eksplozivne opozicije Marsa i Urana. Ništa čega se treba plašiti – ovi dani bi, naprotiv, mogli da donesu razrešenje borbe i/ili previranja koji traju već par prethodnih godina.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

 • sreda – Sunce u Strelcu trigon Uran u Ovnu
  Sunce u Strelcu inkonjukcija Hiron u Ribama
 • četvrtak – Merkur ulazi u znak Jarca (3:35h)
 • petak – Mlad mesec na 19. stepeni Strelca (11:30h)
  Venera u Škorpiji trigon Neptun u Ribama
  Mars u Vagi opozicija Uran u Ovnu
  Mars u Vagi inkonjukcija Hiron u Ribama