Društvo Magazin Godine

Kako je kurir spasio baki život

Slika: Dobročinstvo

Od “malih” vesti u Srbiji i svetu, Penzin najviše voli priče koje pokazuju da i najbolji sistemi ne mogu da nadoknade jednostavna dela pažljivih i odgovornih pojedinca. Ovo je jedna takva priča iz januara 2015. godine…

Raznosač novina Daglas Mekre primetio je da na tremu jedne njegove starije mušterije danima sija svetlo i da novine koje ostavlja stoje na gomili.

Nije ga “mrzelo”, pozvao je policiju Nju Džerzija, i nadležne službe su reagovale. U kući su pronašli Olivu Blajson staru 85 godina kako leži na podu, i koja je verovatno preživela srčani udar.

– Sve što sam učinio jeste da sam primetio to svetlo. Da se razumemo: ja sam samo pozvao policiju, i tu se moja uloga završila. Oni koji su ušli u kuću spasili su joj život – rekao je Daglas za lokalni list.

Međutim, i nadležni i rođaci starice misle drugačije. Njen nećak je trebalo da dođe tek dan-dva kasnije da ide za nju u kupovinu, a do tada pitanje je šta bi bilo sa staricom da Daglas nije reagovao čim je posumnjao na nevolju.

Starica je primila prvu pomoć u bolnici, kao i fizikalnu terapiju, i nakon nekoliko dana vratila se kući, piše Fox.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija