Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 14. do 21. decembra 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 14. do 21. decembra 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 14. do 21. decembra 2015. godine

Neko će pohrliti ka novim poslovnim prilikama, neko će se okrenuti trošenju novca, a biće i onih koji će se usuditi da se obrate osobi koja bi mogla biti ona prava…

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Uzbuđenja iz protekle sedmice prelivaju se u ovu.

Ponedeljak će biti veoma aktivan dan. Prošlonedeljno raščišćavanje kao da je otvorilo širok brisan prostor za razvoj novih mogućnosti.

Vlada samouverenost, širi se entuzijazam. Znamo da možemo. Neko će pohrliti ka novim poslovnim prilikama, neko će se okrenuti trošenju novca, a biće i onih koji će se usuditi da se obrate osobi koja bi mogla biti ona prava…

Ponedeljak i dani za njim nose onu mitsku energiju dobrih vibracija koje nude mnogo, ali bi mogle i da zavedu na stranputicu. Da bismo najbolje iskoristili dato, moramo, kao i uvek, pre svega dobro poznavati sebe. Da li nam je u životu potreban podstrek ili kočnica? Imamo li isuviše obazrivu glavu na ramenima ili nam paperjasti oblaci večito zaklanjaju vidik?

Treba iskoristiti mogućnost da se skoči i odskoči, ali treba da znamo šta želimo.

Prvi dani sedmice ne nose sa sobom opasnost da ćemo se prevariti u smeru u kome treba ići, već da ćemo se raštrkati na suviše strana, da ćemo mnogo hteti i mnogo započeti, da ćemo se gubiti u sitnicama ili se zaneti slatkim, ali sitnim zadovoljstvima usput zaboravljajući da smo krenuli ka većem i trajnijem.

Dakle, za one koji poznaju sebe, početak sedmice obećava ukoliko se prepuste i sigurno krenu, direktnim putem u ispunjenje svojih ciljeva. Oni koji su nesigurni u sebe i svoje snove, mogu uživati, ali teško da će ovu energiju ugraditi u neki trajniji uspeh.

U četvrtak, Venera će iz Škorpije obrazovati trigon sa Plutonom u Jarcu. Kako je Pluton moderan vladar znaka Škorpije, ova inače dobra kombinacija dodatno je osnažena. U popodnevnim časovima, Mesec će, na proputovanju kroz znak Riba, doprineti dobrim vibracijama.

Topla, nežna osećanja, ali i strasti, snažni pokretački motivi, ali i čvrsta volja i predan rad. Na svim poljima, ovo je dobra kombinacija.

Kontakti Venere i Plutona su uvek značajni za ljubavne veze, a ova je još podržana Mesecem u romantičnim Ribama. Taman da plam ne sagori i ne pretvori se u bledi, sivi dim, Mesec u kombinaciji sa Venerom donosi topla, duboka osećanja vodenih znaka kroz koje prolaze ova dva nebeska tela.

Venera i Pluton vladaju i materijalnim vrednostima, pa ovako povezani nude mogućnost za prikupljanje, a Mesec u Ribama podržava osiguranje stečenog. Dobar osećaj za investicije i povoljne poslovne prilike, mogućnost naplate zarađenog i otvaranja novih puteva za zarađivanje i sticanje materijalnog.

Kako Venera ubrzo dolazi i u dodir sa Hironom, ako poželite da delić već stečenog podelite sa onima koji imaju manje od vas ili su trenutno zapali u probleme, nemojte sebe sputavati obrazloženjem da treba čuvati ili da nemate dovoljno. Značiće više vama to što ćete dati, nego čak i onima kojima budete namenili svoj dar. Tako je uvek sa onim što se daje bez obaveze, bez želje da se dato vrati…

Vikend bi mogao biti burniji nego što će nam prijati. Iako je ovaj kontakt Venere i Hirona koji ublažava i leči, tačan u subotu, biće isuviše tenzija. Pazite se oštrih reči i osuda. Nemojte biti ni izvor, a trudite se i da se zaštitite da ne budete napadnuti.

Sa kontaktom Merkura i Plutona u Jarcu, reči bi mogle biti bolno jasne, uvrede precizne, a bol trajan. Tome su najviše izloženi kardinalni znaci (Ovan, Rak, Vaga, Jarac), ali bi oni možda najviše mogli i da profitiraju od ovoga ukoliko uspeju da energiju kanališu na pravi način.

Jer Merkur/Pluton predstavlja moć reči, snagu da se dokaže ono u šta verujemo, umeće da se ubede drugi. Ukoliko se iskontroliše želja za dominacijom nad drugima, ovo bi mogao biti katalizator pozitivnih promena, momenat kada se stvari pokreću u dobrom pravcu.

Vikend pruža mogućnost susreta onima koji nisu u vezi, ali oni koji su u vezi treba da se potrude da tenzije iz spoljašnjeg sveta ne projektuju na odnos sa partnerom.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

  • ponedeljak – Sunce u Strelcu kvadrat Jupiter u Devici
    Merkur u Jarcu sekstil Neptun u Ribama
  • četvrtak – Venera u Škorpiji sekstil Pluton u Jarcu
  • petak – Merkur u Jarcu kvadrat Lilit u Vagi
  • subota – Merkur konjukcija Pluton u Jarcu
    Venera u Škorpiji trigon Hiron u Ribama
  • nedelja – Venera u Škorpiji inkonjukcija Uran u Ovnu