Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 26. oktobra do 2. novembra 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 26. oktobra do 2. novembra 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 26. oktobra do 2. novembra 2015. godine

Iako imamo Pun mesec koji, uopšteno, donosi zaokruživanje i završetke, ova sedmica bi mogla biti odlična za sagledavanje budućih prepreka i pravljenja planova kako da se one zaobiđu ili sruše. Dobri šahisti znaju – ključ pobede jeste u predviđanju poteza protivnika i planiranju odgovora na njih.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Za one koje ne zanima sama astrologija, niti imaju potrebno znanje za praćenje takvog teksta: preskačite kurziv (italic).

Cele sedmice, Venera, Mars i Jupiter putuju zajedno znakom Device. Dok polako slabi konjukcija između Marsa i Jupitera, konjukcija između Venere i Jupitera se oseća tokom cele sedmice, a spajanje energija Venere i Marsa, koje će biti egzaktno početkom sledeće, ove sedmice se polako gradi.

Sa nervoznom, a snažnom opozicijom između Merkura i Urana, dobro je da Mars i Jupiter nisu zajedno u analitičnoj, ali sumnjičavoj Devici.

Ono što je, međutim, glavna energija koja se kao podloga provlači kroz naredne sedmice, sve dok, krajem novembra ne dostigne svoj vrhunac, jeste kvadrat između Saturna u Strelcu i retrogradnog Neptuna u Ribama. Ovo je osnova i za ovonedeljni Uštap, i za celu sedmicu i za mesece pred nama. Taj aspekt će obojiti narednu godinu.

Znate li da napravite razliku između ciljeva koji su visoko postavljeni, ali koji se trudom, mukotrpnim radom i zalaganjem mogu postići i maštarija koje se čine ostvarive iako nigde nema ni grumena zemlje na koji bi se stalo kako bi se boravilo u tim oblacima? Shvatanje ove razlike i delovanje u dobrom pravcu biće zadatak svih nas krajem ove i tokom sledeće godine.

Ne možemo sebe lišiti snova, oni pokreću ideje i rad na njihovom ostvarenju. Ne možemo ni bez neprestanog učenja i prilagođavanja delovanja. Ali ne možemo slediti svaku maštariju koja nam se javi u magnovenju. Možemo, zapravo, ali onda nigde nećemo stići niti bilo šta postići.

Dakle, treba znati čemu težiti i onda na tome vredno raditi, a ne sanjariti. Uštap u utorak, na 3. stepenu Bika, mogao bi da donese prve uvide u ovaj problem, ali i naznake kako da se on reši.

Najbliži aspekt koji Mesec iz Bika pravi, jeste, naime inkonjukcija sa Saturnom u Strelcu. Nešto slabiji, ali ipak značajan, jeste i sekstil između Meseca i retrogradnog Neptuna u Ribama, koji prema Suncu gradi trigon koji će biti tačan u petak.

Ovaj Pun mesec nosi veoma stabilnu, smirujuću, učvršćujuću energiju. Ako je rezova bilo, oni su se odigrali prethodnih dana. Možda su „pale“ i neke teške reči, možda je neka informacija izbila na svetlost dana. I možda sve to može da se dovede u vezu sa nekim zaključivanjem i zatvaranjem priče sredinom ove sedmice.

Ali to su, po svemu sudeći, ako ih je uopšte bilo, samo povodi ne i uzroci. Ukoliko se neke stvari završe sredinom ove sedmice, razlog tome je mnogo dublji, mnogo značajniji i, ono što je najvažnije, taj proces završetka jednostavno prirodno dolazi i ne remeti nam svakodnevicu niti uzburkava duhove.

Ako ove sedmice nešto završite, to neće biti nagli prekid nego prihvatanje davno naslućenog kraja.

Kao i svaki kraj, i ovaj je i osnova početka, ali je ovaj Uštap – budući da se odigrava u plodnom Biku, dok kroz druga dva zemljana znaka tranzitira četiri nebeska tela, dakle, ovaj Uštap je i izrazito bitan kao plodno tlo koje je sad raskrčeno, očišćeno, kako bi primilo novo seme.

Nema naznaka lomova, sve bi, ove sedmice, trebalo glatko da teče. Čak bi mogao, kod nekih osoba, da se javi osećaj monotonije.

Potrudite se, ipak, da ne lenstvujete, da se ne ušuškavate i ne uljuljkujete. Iskoristite ovaj Uštap i dane sredinom sedmice da osmotrite dešavanja u sopstvenom životu, da razmislite šta se otvara kao mogućnost, a šta bi moglo da vas zanese bez valjanog osnova u stvarnosti.

Za šta (ili za koga) ste spremni da se založite, da se potrudite maksimalno?

Razmišljajte dugoročno, nekoliko meseci unapred. Jeste, naš region nije baš pogodan za dugoročno planiranje bilo čega, takvom planiranju nije sklon ni naš mentalitet, ali će vam biti izuzetno korisno ukoliko uspete da ovih dana pripremite teren i napravite plan.

Uštap 27. oktobra najjače će uticati na osobe koje u natalnoj karti imaju planete ili uglove od 0 do 7 stepeni fiksnih znakova (Bik, Lav, Škorpija i Vodolija). Rođeni početkom ovih znakova, dakle, osećaju u većoj meri uticaj ove lunacije. Ako nemate urađenu, natalnu kartu možete uraditi na linku ovde.

Za vikend imamo lep vodeni trigon između Sunca u Škorpiji, Meseca u Raku i Neptuna u Ribama. Divni dani za otkrivanje sebe, za posmatranje sveta, za prepuštanje osećanjima, intuiciji i umetničkim porivima. Volite, stvarajte, maštajte… Ne treba zabraniti maštanje, daleko od toga, samo treba da znamo gde su granice između mogućeg i nemogućeg, ciljanog i sanjanog…

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

  • utorak (13:05) – Pun mesec na 3:45 Bika
    Venera u Devici opozicija retrogradni Hiron u Ribama
  • sreda – Venera u Devici inkonjukcija retrogradni Uran u Ovnu
  • petak – Sunce u Škorpiji trigon retrogradni Neptun u Ribama
  • subota – od podneva, Mesec u Raku povezuje uticaj Sunca i Neptuna – veliki vodeni trigon