USPS: Smeniti Milana Krkobabića

USPS u potpunosti podržava stav Agencije za borbu korupcije i smatra da treba smeniti Milana Krkobabića sa mesta ministra bez portfelja.

Povodom predloga Agencije za borbu protiv korupcije Vladi Srbije, da ministar bez portfelja Milan Krkobabić bude razrešen dužnosti, Udruženje sindikata penzionera Srbije, obaveštava penzionere i svu javnost, da u potpunosti podržava stav Agencije i izražava nezadovoljstvo što to ranije nije urađeno.

Protivzakonitim i nemoralnim potezima, Milan Krkobabić, ministar bez portfelja u Vladi Srbije, koji je nažalost i predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), dugi niz godina radi protiv interesa države, a sve u svoju korist i korist svoje porodice.

Takođe, Krkobabić radi protiv interesa penzionera, ponižava ih svojim izjavama, preti im preko sredstava javnog informisanja. Tera ih otvoreno da glasaju za njegovu stranku, jer ako ne glasaju kako im on sugeriše, neće dočekati poštara, niti penzije.

Nepobitne činjenice da su Krkobabići za samo nekoliko godina izgradili porodičnu imperiju od više miliona evra, takođe su posao za istražne organe.

Udruženje sindikata penzionera Srbije više puta je ukazivalo na mahinacije Milana Krkobabića, ali to nije izazvalo nikakvu reakciju nadležnih institucija, niti organa vlasti.

Kada se Krkobabić u predizbornu kampanju uključio otvorenim pretnjama penzionerima, da neće dobiti penzije ako ne glasaju za… organi našeg sindikata podneli su krivičnu prijavu, zbog otvorenih pretnji preko medija, ali ona nije prihvaćena od strane nadležnih organa.

Neistinite tvrdnje da su se penzioneri četiri godine dobrovoljno odricali dela svojih penzija u korist budžeta Srbije, dostigle su vrhunac laži i licemerja, a Krkobabić je za to vreme iskoristio svoju funkciju za svoje lično bogaćenje i bogaćenje svoje porodice.

Mnogo je primera gde se ministar „opštih poslova“ ogrešio o zakone i o moral, a naročito o penzionere, i zato smatramo da je krajnje vreme da u Vladi Srbije svako podnese odgovornost za svoj rad ili nerad.

Neka počne od Milana Krkobabića.

Mihajlo Miša Radović,
predsednik Udruženja sindikata penzionera Srbije

Fotografija: Protest penzionera oktobar 2019.
Marko Nikolajević za Penzin.rs